PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ola

Kappa
05-02-2011, 13:14
Takie jedno, co sądzicie?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img143.imageshack.us/img143/7836/17223119585810375983413.jpg)

lechupe
05-02-2011, 13:38
A czemu Ola taka niechlujna na tym zdjęciu ? Wstała z łózka po 3 dniach imprezowania ?

Kappa
05-02-2011, 14:02
chyba było bogato:)

velaskez
05-02-2011, 22:45
Ta ręka wygląda jakby była cała w sińcach/rozstępach. Na dłoni zrobił się dziwny cień.
Jak się dobrze przyjrzeć to w ogóle cała ręka nie pasuje. Jak doklejona. Jest nieproporcjonalnie większa do całej reszty. Ustaw ją inaczej.

prezesr
06-02-2011, 13:29
Po dobrej imprezie!

eutanator
06-02-2011, 13:33
foto fajne ale obróbka do powtórki
- plamy na ciele, o których już pisano,
- jakieś paskudne halo pod dłonia,
- winieta dostała jakiegoś celulitu...

obrobić jeszcze raz i będzie spoko... dodałbym też troszkę więcej tła z prawej, bo teraz proporcje nieco zachwiane

pozdro

MARYJAN
06-02-2011, 14:35
A może to nie impreza, tylko sesja? Mnie się bardzo podoba, naturalna i nie plastikowa, tylko prawa ręka, jakiś dziwny łuk z niej wyszedł i pomiędzy włosami a dłonią coś dziwnego. Ale ogólnie bardzo pozytywnie odbieram.

santo
06-02-2011, 20:00
Mnie się bardzo podoba, naturalna i nie plastikowa, tylko prawa ręka, jakiś dziwny łuk z niej wyszedł i pomiędzy włosami a dłonią coś dziwnego. Ale ogólnie bardzo pozytywnie odbieram.

Może i naturalna, ale naturalność w tym przypadku nie jest zaletą, moim zdaniem.

MARYJAN
06-02-2011, 22:49
Może i naturalna, ale naturalność w tym przypadku nie jest zaletą, moim zdaniem.

No cóż, wiem że mam odmienne zdanie, na temat zdjęć, od większości forumowiczów, ale dla mnie od zawsze zdjęcie miało pokazywać rzeczywistość i dopuszczalna obróbka służy najwyżej jej uwypukleniu. Nie znoszę plastikowych i ręcznie malowanych twarzy, sztucznej skóry, która wygląda jak winylowe pokrycie sofy i makijażu robionego w PS. Dlatego za naturę duży plus.

mOSAd
07-02-2011, 00:52
Dlatego za naturę duży plus.

To nie jest natura - większość ludzi widzi w kolorze.
Na zdjęciach zwykle też chodzi o to, by minimalizować wady, a nie je uwypuklać. Gdy wady uwypuklasz to dostajesz karykaturę lub coś, co nie będzie odpowiadało modelce. A zwykle autor nie ma takich intencji. Dokładnie temu samemu celowi służy makijaż. Skoro chcesz natury to proponuję głosić, że makijaż jest zły, retusz niewłaściwy, a już golenie czy depilacja to makabryczny zwyczaj. Bo ingerują w naszą "naturę".

niebieska
07-02-2011, 08:54
Dziewczyna jest bardzo ładna, ale niekorzystnie pokazana. Podkoszulek wierzchni jest zmechacony przez co wygląda na znoszony. Gdyby została tylko w tym pod spodem, dopasowanym, byłoby bardziej kobieco i schludniej. A zacieniona połowa twarzy sprawia wrażenie zapuchniętej i zmęczonej. Pod dłonią to coś razi bardzo.