Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Ola

Domyślnie

A czemu Ola taka niechlujna na tym zdjęciu ? Wstała z łózka po 3 dniach imprezowania ?
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Ta ręka wygląda jakby była cała w sińcach/rozstępach. Na dłoni zrobił się dziwny cień.
    Jak się dobrze przyjrzeć to w ogóle cała ręka nie pasuje. Jak doklejona. Jest nieproporcjonalnie większa do całej reszty. Ustaw ją inaczej.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Po dobrej imprezie!
    NIKON D3, D80, N 24-70 F2.8, N 50 F1.8, N 70-300 VR, SB-800
    [email protected]

Domyślnie

foto fajne ale obróbka do powtórki
    - plamy na ciele, o których już pisano,
    - jakieś paskudne halo pod dłonia,
    - winieta dostała jakiegoś celulitu...

obrobić jeszcze raz i będzie spoko... dodałbym też troszkę więcej tła z prawej, bo teraz proporcje nieco zachwiane

pozdro
    [] WWW

Domyślnie

A może to nie impreza, tylko sesja? Mnie się bardzo podoba, naturalna i nie plastikowa, tylko prawa ręka, jakiś dziwny łuk z niej wyszedł i pomiędzy włosami a dłonią coś dziwnego. Ale ogólnie bardzo pozytywnie odbieram.
    Never failed in Vietnam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARYJAN Zobacz posta
    Mnie się bardzo podoba, naturalna i nie plastikowa, tylko prawa ręka, jakiś dziwny łuk z niej wyszedł i pomiędzy włosami a dłonią coś dziwnego. Ale ogólnie bardzo pozytywnie odbieram.
    Może i naturalna, ale naturalność w tym przypadku nie jest zaletą, moim zdaniem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez santo Zobacz posta
    Może i naturalna, ale naturalność w tym przypadku nie jest zaletą, moim zdaniem.
    No cóż, wiem że mam odmienne zdanie, na temat zdjęć, od większości forumowiczów, ale dla mnie od zawsze zdjęcie miało pokazywać rzeczywistość i dopuszczalna obróbka służy najwyżej jej uwypukleniu. Nie znoszę plastikowych i ręcznie malowanych twarzy, sztucznej skóry, która wygląda jak winylowe pokrycie sofy i makijażu robionego w PS. Dlatego za naturę duży plus.
    Never failed in Vietnam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARYJAN Zobacz posta
    Dlatego za naturę duży plus.
    To nie jest natura - większość ludzi widzi w kolorze.
    Na zdjęciach zwykle też chodzi o to, by minimalizować wady, a nie je uwypuklać. Gdy wady uwypuklasz to dostajesz karykaturę lub coś, co nie będzie odpowiadało modelce. A zwykle autor nie ma takich intencji. Dokładnie temu samemu celowi służy makijaż. Skoro chcesz natury to proponuję głosić, że makijaż jest zły, retusz niewłaściwy, a już golenie czy depilacja to makabryczny zwyczaj. Bo ingerują w naszą "naturę".
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 07-02-2011 o 00:57

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów