Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Worker...
witam i pozdrawiam...
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/01/Worker1-1.jpg
źródło (http://i1009.photobucket.com/albums/af220/Getos/Worker1.jpg)
andrzej_laskowski
18-01-2011, 12:26
Może niezbyt taktownie, ale pierwsze nad czym sie zastanawiam. To kobieta czy mężczyzna?
Może niezbyt taktownie, ale pierwsze nad czym sie zastanawiam. To kobieta czy mężczyzna?
hahahhahahah... dokładnie o to samo chciałem zapytać jak tylko zobaczyłem to zdjęcie :lol:
Co do zdjęcia... na pewno ciekawie oświetlone, ale "ciężar" zdjęcia jest chyba na tym kluczu i to on odciąga uwagę oglądającego. Tak mi się wydaje. Może to też przez to, że kluczu i twarz leżą w tej samej płaszczyźnie ostrości.
czyli jakiś cel osiągnąłem ;) jak zobaczycie, to na moim blogu, w komentarzach, zanim dostałem te komentarze od Was napisałem, że zamysłem było niby kobieta, ale wystylizowana na mężczyznę, niby ubiór biurowy, ale ten klucz, dzięki :), pzdr
czyli jakiś cel osiągnąłem ;) jak zobaczycie, to na moim blogu, w komentarzach, zanim dostałem te komentarze od Was napisałem, że zamysłem było niby kobieta, ale wystylizowana na mężczyznę, niby ubiór biurowy, ale ten klucz, dzięki :), pzdr
Pokaż jakieś inne kadry z tej sesji. Na pewno masz :)
Mogłeś np. kazać modelce by ten klucz trochę inaczej trzymała, by znalazł się poza GO... No, ale to tylko takie moje sugestie..
camaxtli85
18-01-2011, 13:20
to ani nie kobieta, ani nie mężczyzna, to... feministka;)
to ani nie kobieta, ani nie mężczyzna, to... feministka;)
:D
Mnie niezbyt to pasuje, ale jeżeli Twoim zamysłem było wywołanie zastanowienia nad płcią "obiektu" :-) to cel osiągnięty w 100%
Zdjęcie bardzo dobre.
Dwie uwagi: czerwono-buraczkowa dłoń oraz być może pionowość kafelków - to już trzeba by zobaczyć. Uniseksualność rzeczywiście bije od tego zdjęcia, choć mnie się raczej kojarzy z mniejszościami seksualnymi. Co mnie kompletnie nie przeszkadza oczywiście. Zdjęcie przypomina fotografię ideową, czy to feministyczną, czy proletariacką, czy właśnie przedstawiającą przedstawicielkę środowiska LGBTQ.
mOSAd rzeczywiście dla mnie te linie w tle też troszkę psują układ, ale już nic z tym nie zrobię, a wszystkim dzięki za komentarze, również za te zbijające się :) też się uśmiechnąłem jak je czytałem, a swojej koncepcji tego zdjęcia nadal będę bronił, nie każde zdjęcie musi być cukierkowe z wystylizowaną Niunią i biustem na wierzchu :p, pozdr serdecznie
Lubię takie niecodziennie podejście do portretu. Ba, to moim zdaniem nawet więcej niż zwykły nudny portret. Świetnie charakteru dodaje wyróżniający się na tle odcieni szarości(bieli) czerwony kolor oraz (zgaduję) przerysowania od szerokiego kąta. Superancko ! :P
czerwono-buraczkowa dłoń oraz być może pionowość kafelków - to już trzeba by zobaczyć"]czerwono-buraczkowa dłoń oraz być może pionowość kafelków - to już trzeba by zobaczyć
racja, mógłbyś powalczyć z tą ręką.
dziękuję bardzo, a już miałem sprzedać aparat, bo robię zdjęcia które tylko mi się podobają...
bart1987
21-01-2011, 18:11
Ogólnie jestem na tak. Ciekawy pomysł na niecodzienny portret, podoba mi się światło, kadr i kontrast z tłem. Tylko, że jak na to patrzę to trochę nie wiem co bardziej skupia moją uwagę klucz czy dziewczyna. No i co ona ma z dłonią (z kolorem dłoni) którą trzyma klucz? - u mnie na monicie wygląda to potwornie!!!