Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Troki
Quakerek
14-01-2011, 19:58
Przedstawiam Wam moje spojrzenie na Zamek Wielkich Książąt Litewskich
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img14.imageshack.us/img14/6861/img9243nf.jpg)
Pozdrawiam
pocztówkowe, ale w pozytywnym sensie, czyste, ładnie zakadrowane - dobre moim zdaniem
rafalg78
15-01-2011, 14:28
Kadrowo podoba mi się. Natomiast podczas obróbki coś niedobrego stało się ze światłami na pomoście i na zamku również.
Natomiast podczas obróbki coś niedobrego stało się ze światłami na pomoście i na zamku również.
Co masz na myśli ?
Quakerek
15-01-2011, 15:02
Dziekuje za opinie,
Kadrowo podoba mi się. Natomiast podczas obróbki coś niedobrego stało się ze światłami na pomoście i na zamku również.
Rozwiń proszę co masz na myśli pisząc o tych niedobrych rzeczach :)
bardzo przyjemny obrazek, powiedziałbym , że nawet nieco wyzej niz standardowy poziom pocztówki.
W postprocesie sugerowałbym moze przekadrowanie do bardziej panoramicznego formatu, tnąc nieco dołu i góry, oraz przyciemnił bym odrobine niebo i sam zamek. (ładniej sie wtedy skontrastuje z jaśniejszym dołem).
Ja nie widzę niczego zlego w oddaniu światel na pomoście czy zamku.
rafalg78
15-01-2011, 16:58
Wydaje mi się, światełka są przeostrzone. Ale może mi się wydaje, nie upieram się.
Zdjęcie podoba mi się, ale nawiązując do samej budowli, to byłem tam 2 lata temu i moim zdaniem odbudowano ten zamek ze zbyt "dużą dbałością o szczegóły". Cegły są tak nieprzyzwoicie równe i idealnie położone, że momentalnie widać, które fragmenty zostały odnowione.
krokus66
29-01-2011, 13:40
1. Zdjęcie śliczne, w tym nastroju i tonacji b. mi się podoba. Filmy analogowe nie potrafiły dać takich efektów. W tym zdjęciu nic bym nie zmieniał, również kadru. Szczegóły: lewa wieża pochyliła się ze starości.
2. Przeostrzenia nie widzę, patrzyłem przez lupę. Rozkład i natężenie świateł b. mi się podoba.
3. Kolejny raz na forum pada słowo "pocztówkowe". Dawniej w książkam używano to pojęcie w znaczeniu negatywnym, koledzy piszą pozytywnie. Wszystko się tak pozmieniało ...... , pogubić się można.