Szukaj
pocztówkowe, ale w pozytywnym sensie, czyste, ładnie zakadrowane - dobre moim zdaniem
Kadrowo podoba mi się. Natomiast podczas obróbki coś niedobrego stało się ze światłami na pomoście i na zamku również.
fajne nocno-zachodowe
... ucze sie patrzec i widziec...
i duqa z tego...
bardzo przyjemny obrazek, powiedziałbym , że nawet nieco wyzej niz standardowy poziom pocztówki.
W postprocesie sugerowałbym moze przekadrowanie do bardziej panoramicznego formatu, tnąc nieco dołu i góry, oraz przyciemnił bym odrobine niebo i sam zamek. (ładniej sie wtedy skontrastuje z jaśniejszym dołem).
Ja nie widzę niczego zlego w oddaniu światel na pomoście czy zamku.
I'm not always right, but I'm never wrong...
Wydaje mi się, światełka są przeostrzone. Ale może mi się wydaje, nie upieram się.
Zdjęcie podoba mi się, ale nawiązując do samej budowli, to byłem tam 2 lata temu i moim zdaniem odbudowano ten zamek ze zbyt "dużą dbałością o szczegóły". Cegły są tak nieprzyzwoicie równe i idealnie położone, że momentalnie widać, które fragmenty zostały odnowione.
1. Zdjęcie śliczne, w tym nastroju i tonacji b. mi się podoba. Filmy analogowe nie potrafiły dać takich efektów. W tym zdjęciu nic bym nie zmieniał, również kadru. Szczegóły: lewa wieża pochyliła się ze starości.
2. Przeostrzenia nie widzę, patrzyłem przez lupę. Rozkład i natężenie świateł b. mi się podoba.
3. Kolejny raz na forum pada słowo "pocztówkowe". Dawniej w książkam używano to pojęcie w znaczeniu negatywnym, koledzy piszą pozytywnie. Wszystko się tak pozmieniało ...... , pogubić się można.
Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.
Skontaktuj się z nami