Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Troki

Domyślnie Troki

Przedstawiam Wam moje spojrzenie na Zamek Wielkich Książąt Litewskich

Pozdrawiam

Domyślnie

pocztówkowe, ale w pozytywnym sensie, czyste, ładnie zakadrowane - dobre moim zdaniem

Domyślnie

Kadrowo podoba mi się. Natomiast podczas obróbki coś niedobrego stało się ze światłami na pomoście i na zamku również.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafalg78 Zobacz posta
    Natomiast podczas obróbki coś niedobrego stało się ze światłami na pomoście i na zamku również.
    Co masz na myśli ?
    Nikon

Domyślnie

Dziekuje za opinie,
    Cytat Zamieszczone przez rafalg78 Zobacz posta
    Kadrowo podoba mi się. Natomiast podczas obróbki coś niedobrego stało się ze światłami na pomoście i na zamku również.
    Rozwiń proszę co masz na myśli pisząc o tych niedobrych rzeczach

Domyślnie

fajne nocno-zachodowe
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

bardzo przyjemny obrazek, powiedziałbym , że nawet nieco wyzej niz standardowy poziom pocztówki.

W postprocesie sugerowałbym moze przekadrowanie do bardziej panoramicznego formatu, tnąc nieco dołu i góry, oraz przyciemnił bym odrobine niebo i sam zamek. (ładniej sie wtedy skontrastuje z jaśniejszym dołem).

Ja nie widzę niczego zlego w oddaniu światel na pomoście czy zamku.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Wydaje mi się, światełka są przeostrzone. Ale może mi się wydaje, nie upieram się.

Domyślnie

Zdjęcie podoba mi się, ale nawiązując do samej budowli, to byłem tam 2 lata temu i moim zdaniem odbudowano ten zamek ze zbyt "dużą dbałością o szczegóły". Cegły są tak nieprzyzwoicie równe i idealnie położone, że momentalnie widać, które fragmenty zostały odnowione.

Thumbs up

1. Zdjęcie śliczne, w tym nastroju i tonacji b. mi się podoba. Filmy analogowe nie potrafiły dać takich efektów. W tym zdjęciu nic bym nie zmieniał, również kadru. Szczegóły: lewa wieża pochyliła się ze starości.

2. Przeostrzenia nie widzę, patrzyłem przez lupę. Rozkład i natężenie świateł b. mi się podoba.

3. Kolejny raz na forum pada słowo "pocztówkowe". Dawniej w książkam używano to pojęcie w znaczeniu negatywnym, koledzy piszą pozytywnie. Wszystko się tak pozmieniało ...... , pogubić się można.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Uprawnienia umieszczania postów