Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wyspa 2 podejście
tbogdanowicz
11-01-2011, 23:59
Wczoraj pokazałem zdjęcie tej wyspy i nie zyskało zbyt dużego aplauzu.
Wziąłem to sobie do serca i oto wersja 2, z dłuższej ogniskowej (70 mm) i inaczej obrobiona.
Czy tak lepiej???
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
jacekz40
12-01-2011, 00:59
tbogdanowicz powiem tak, jest poprawnie... ale w tym zimowym klimacie ta miejscówka blado wypada :( natomiast wiosną będziesz miał pożytek, wschodziki, zachodziki słoneczka z pięknym niebem i czystym lustrem wody... :)
tbogdanowicz
12-01-2011, 08:50
Dzięki,
poprawnie to już nie najgorzej :).
A tak poważnie, to w lecie ta wyspa tak się nie odcina od tła. Las zielony i ona zielona. Lubię jej wygląd jesienią i zimą, tylko ciężko mi pokazać jej urok na zdjęciu. Będę "walczył" dalej.
Pozdrawiam.
Temat nie jest łatwy, również ze względu na odległość.Myślę, że możesz uzyskać ciekawe efekty, trzeba próbować może przy innym świetle(kierunek,intensywność), może z innego miejsca itd.
Popróbuj też powalczyć z obróbką.Coś niespecjalnie dobrego dzieje się w tle, chodzi mi o las w cieniu, brakuje tam jakichkolwiek szczegółów, taka jednolita i zbyt niebieska plama.