Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie Wyspa 2 podejście

Wczoraj pokazałem zdjęcie tej wyspy i nie zyskało zbyt dużego aplauzu.

Wziąłem to sobie do serca i oto wersja 2, z dłuższej ogniskowej (70 mm) i inaczej obrobiona.

Czy tak lepiej???

//EDIT
    BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 12-03-2026 o 11:12 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting

Domyślnie

tbogdanowicz powiem tak, jest poprawnie... ale w tym zimowym klimacie ta miejscówka blado wypada natomiast wiosną będziesz miał pożytek, wschodziki, zachodziki słoneczka z pięknym niebem i czystym lustrem wody...

Domyślnie

Dzięki,
    poprawnie to już nie najgorzej .

A tak poważnie, to w lecie ta wyspa tak się nie odcina od tła. Las zielony i ona zielona. Lubię jej wygląd jesienią i zimą, tylko ciężko mi pokazać jej urok na zdjęciu. Będę "walczył" dalej.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Temat nie jest łatwy, również ze względu na odległość.Myślę, że możesz uzyskać ciekawe efekty, trzeba próbować może przy innym świetle(kierunek,intensywność), może z innego miejsca itd.
    Popróbuj też powalczyć z obróbką.Coś niespecjalnie dobrego dzieje się w tle, chodzi mi o las w cieniu, brakuje tam jakichkolwiek szczegółów, taka jednolita i zbyt niebieska plama.
    A new shit has come to light...

Uprawnienia umieszczania postów