Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] "Śniegodeszczowy"
Hej.
Pogoda nie rozpieszczała raczej,stwierdziłem jednak że skoro wyrwałem się w plener to szkoda byłoby wrócić z niczym.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img51.imageshack.us/img51/3640/dsc0455nawebramakorekta.jpg)
Dzięki za odwiedziny.
Niezłe, ale ciemno. Pociągnij jasność do góry, a będzie się dużo lepiej prezentować
borregaard
11-01-2011, 19:21
Jaśniej bym to widział i ...czemu takie małe...?
Jaśniej? Wtedy to już nie był by zimowy,zachmurzony,śnieżno-deszczowy wieczór w górach tylko fajerwerk:-),no a małe...czy ja wiem czy małe 700 piks,na 15.4" w sam raz,a jak ktoś ma jakiegoś monitora mamuta to może potraktować moje zdjęcie jako miniaturę(dodam prtzegiętą ramę na indywidualne życzenie.Zresztą to jest kadr zamknięty i moim zdaniem rozmiar ma tu mniejsze znaczenie,bo albo "chodzi"albo nie,a jak nie, to raczej nie z powodu wielkości:-).
Dziękuję uprzejmie wpisującym.
Proszę się nie krępować panie i panowie.Stawiam jasne pełne każdemu kto wypowie się w temacie foty(najpierw oczywiście musimy się spotkać)....albo nie!Lepiej jeszcze.Każdemu kto wypowie się pod zdjęciem(najlepiej w samych zachwytach) pozytywnie skomentuję fote/foty i dodatkowo będę zagajał w wątku by podbić licznik podstron i odwiedzających wątek.Jestem też otwarty na wasze ofery...uwierzcie jestem w stanie zrobić dużo byle moja fota,ta powyżej pobyła jak najdłużej na pierwszej stronie krajobrazu.No, kaman!!!Hejka!!!joł!!!siemka!!!Zapraszam ,szczególnie niskie liczniki...lub z małych miejscowości,u mnie się nie trzeba stresować i gimnastykować intelektualnie,smiało,zagadaj o wszystko...nieważne,co kolwiek,może być o ramce ,albo o szumie luz....
serdecznie pozdrawiam.Grzegorz.
D80 N18-135 Co&Hi Slic Lpro...
jurek1906
12-01-2011, 09:14
Kadr jest bardzo dobry.Natomiast jeśli chodzi o to, czy jest jasno czy ciemno trudno mi powiedzieć,oglądam w pracy na bardzo starym monitorze (:.Zdjęcie na pewno ma klimat pochmurnego,wilgotnego i wietrznego dnia.
P.S.Żywca,żywca lubię :).
Wydaje mi się, że dobrze oddałeś zastane warunki, jest naturalnie...
nic bym nie rozjaśniał, zabije to klimat pochmurnego dnia.
rafalg78
12-01-2011, 10:52
Kadr podoba mi się. Jak dla mnie to za ciemny jest dół, a właściwie to od momentu drzew u podnóża góry. Ja bym rozjaśnił.
Piękna zgnilizna ! Powinieneś jednak dać się namówić na delikatne rozjaśnienie dołu.
Piękna zgnilizna ! Powinieneś jednak dać się namówić na delikatne rozjaśnienie dołu.
Własnie z rana namówiłem się(pod wpływem słowa delikatnie).Swoją drogą myślałem że już nikt nic nie napisze po moim ostatnim poscie hehe.Ok,tak na szybko,bo widzę żę zdania podzielone(szybka maska na kontrascie i poziomach)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img41.imageshack.us/img41/3640/dsc0455nawebramakorekta.jpg)
jak zwykle wielkie dzięki za wpisy wszystkim
Wydaje mi się, że ciemniejsza wersja lepiej oddaje atmosferę tej ponurej chwili... Jak dla mnie całkiem udana odsłona.
Druga wersja lepsza, mnie sie podoba taki deszczowy klimat.
Dzięki panowie...strasznie zdania podzielone...pewnie najbardziej przyjęła by się wersja pośrednia.Cholera już drugi raz w życiu podbiłem sobie wątek,choć raczej pisałem to na zasadzie-"a mam was wszystkich w dupie,nie to nie" ...naprawdę,czy trzeba stosować takie wybiegi by wysłuchać paru opini na temat zdjęć(trochę to żenujące,zwłaszcza iż prac innych ulgowo raczej nie traktuję),o co chodzi?Nie jest to jakaś pretensja,czy zarzut do powyżej wpisanych,raczej chęć poznania zasad rządzących forum(oczywiście zakładam zawsze że kadr nie musi być tak dobry dla innych jakim wydaje się mi-wiadomo na swoje dziecko zawsze patrzy się bardziej emocjonalnie)...
Dzięki fremen i locter.
Wydaje mi się, że dobrze oddałeś zastane warunki, jest naturalnie...
nic bym nie rozjaśniał, zabije to klimat pochmurnego dnia.
jak wyżej, jedynie poprawiłbym lewy kamień jest aż grafitowy (rozjaśnił) :) czyli jedynka
jasnie jest przyjemniej, chcoc wciaz twierdze, ze masz cos z monitorem:D
A mnie się takie podoba. Jeszcze nie widziałem, by w takich warunkach jak na zdjęciu "podłoga" świeciła się, jak podświetlona słońcem. Takie rozjaśnianie na siłę MZ nie odda tego, jak tam rzeczywiście było.