Zobacz pełną wersję : Gracze komputerowi RTS
Naszła mnie ochota w coś zagrać. Znacie jakiegoś RTS z czasów rycerskich co byłoby dużo walk a nie było konieczności wydobywania surowca, budowania budynków i takich tam?
jackrabbit
08-01-2011, 01:19
medieval total war?
zdecydowanie Medieval 2 Total War
velaskez
08-01-2011, 01:34
Wszystkie total łory wymiatają. Ale jeśli chodzi o rycerskie czasy to tylko medieval...
Wolałbym coś z mniejszą ilością ludzi, coś jak Company of Heroes tylko z czasów rycerskich.
Dla potomnych. Nie znalazłem co prawda tego co chciałem, ale trafiłem na grę Mount&Blade. Jest super. Sami rycerze, bez jakiś magów i innych elfów czy potworów. Prowadzenie bitwy na koniu bardzo fajnie zrobione. Opanowanie podległych jednostek nie jest tak rozbudowane i skomplikowane, jak w Total War i dobrze bo można się skupić na tym co najważniejsze czyli siekaniu toporem. Możemy uczestniczyć w oblężeniu twierdzy, jako jeden z kilkuset rycerzy, prowadzić turnieje z lancami. No po prostu cud-miód.
Tylko uwaga, bo gra wciąga - przed ostatnie trzy noce spałem po max 4 godziny ;)