Naszła mnie ochota w coś zagrać. Znacie jakiegoś RTS z czasów rycerskich co byłoby dużo walk a nie było konieczności wydobywania surowca, budowania budynków i takich tam?
Szukaj
Naszła mnie ochota w coś zagrać. Znacie jakiegoś RTS z czasów rycerskich co byłoby dużo walk a nie było konieczności wydobywania surowca, budowania budynków i takich tam?
zdecydowanie Medieval 2 Total War
Wszystkie total łory wymiatają. Ale jeśli chodzi o rycerskie czasy to tylko medieval...
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Wolałbym coś z mniejszą ilością ludzi, coś jak Company of Heroes tylko z czasów rycerskich.
Dla potomnych. Nie znalazłem co prawda tego co chciałem, ale trafiłem na grę Mount&Blade. Jest super. Sami rycerze, bez jakiś magów i innych elfów czy potworów. Prowadzenie bitwy na koniu bardzo fajnie zrobione. Opanowanie podległych jednostek nie jest tak rozbudowane i skomplikowane, jak w Total War i dobrze bo można się skupić na tym co najważniejsze czyli siekaniu toporem. Możemy uczestniczyć w oblężeniu twierdzy, jako jeden z kilkuset rycerzy, prowadzić turnieje z lancami. No po prostu cud-miód.
Tylko uwaga, bo gra wciąga - przed ostatnie trzy noce spałem po max 4 godziny![]()
Skontaktuj się z nami