The Structorr
03-01-2011, 00:28
Zamierzam sobie kupić kolejny modyfikator światła do lampek. Już byłem zdecydowany na standardowy beauty dish 42cm z gridem przykręcony do mocowania od softboxa "reporterskiego". Znalazłem jednak praktycznie w tej samej cenie tzw. deep octa softbox (http://www.viewfinderphotography.co.uk/products/Strobist-Quick-Easy-Assemble-Octagon-Softbox-70cm.html). No i problem co wybrać. Z jednej strony BD daje świetne efekty i sample można znaleźć wszędzie + mam jeszcze grid. Z drugiej strony 70 cm octa a po zdjęciu zewnętrznego dyfuzora można symulować 70cm BD, tylko grida brakuje trochę. No i trudno o sample, jeśli są to z dużo większych modeli.
Co byście brali? Może ktoś ma sample z octy w podobnym rozmiarze? Bo mi już mózg paruje od zastanawiania się ;)
edit:
Na zdjęciu z linka tego nie widać ale w tym modelu lampa wchodzi cała do środka przez otwór w poszyciu.
Co byście brali? Może ktoś ma sample z octy w podobnym rozmiarze? Bo mi już mózg paruje od zastanawiania się ;)
edit:
Na zdjęciu z linka tego nie widać ale w tym modelu lampa wchodzi cała do środka przez otwór w poszyciu.