Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: BD vs DO

Domyślnie BD vs DO

Zamierzam sobie kupić kolejny modyfikator światła do lampek. Już byłem zdecydowany na standardowy beauty dish 42cm z gridem przykręcony do mocowania od softboxa "reporterskiego". Znalazłem jednak praktycznie w tej samej cenie tzw. deep octa softbox. No i problem co wybrać. Z jednej strony BD daje świetne efekty i sample można znaleźć wszędzie + mam jeszcze grid. Z drugiej strony 70 cm octa a po zdjęciu zewnętrznego dyfuzora można symulować 70cm BD, tylko grida brakuje trochę. No i trudno o sample, jeśli są to z dużo większych modeli.
    Co byście brali? Może ktoś ma sample z octy w podobnym rozmiarze? Bo mi już mózg paruje od zastanawiania się

edit:
    Na zdjęciu z linka tego nie widać ale w tym modelu lampa wchodzi cała do środka przez otwór w poszyciu.

Domyślnie

Ja bym brał octe, latwiejsze w transporcie, wiecej zastosowań, mniej waży i jak sam zauwazyłeś może naśladować BD, pytanie tylko z jakim skutkiem

Domyślnie

Najchętniej kupiłbym obydwa ale jakby się żona dowiedziała to bym musiał z octą i dishem na schodach przed domem spać, a zimno tam trochę ostatnio
    Na razie zamówiłem octe, BD może w przyszłym miesiącu jak się wyrobię z kaską

Domyślnie

Jak będziesz miał chwilę to pochwal się na forum jak działa ten wynalazek i do jakich rozmiarów się składa.

pozdro!

Uprawnienia umieszczania postów