PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] W kwadracie

Mich77
25-12-2010, 13:59
Witam,

tworze portfolio i zaczynam wybierac zdjęcia, zaczynając od starych. Może ktos tu widzi jakieś niedoskonałości?
Taki "Kulten" by sie przydał - paproch tu i tam....:-)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/16068472496919346969.jpg)

fumio
25-12-2010, 14:05
Ładnie. Kwadrat bardzo pasuje.

Pozr.

Sowulus12
25-12-2010, 14:33
Fajny, klasyczny, starannie wykonany i dobrze obrobiony kadr - wg mnie świetnie nadaje się do portfolio. Rozumiem, że ziarenko na niebie jest efektem zamierzonym.

dem
25-12-2010, 14:42
Ech, to nieśmiertelne molo w Orłowie :) Bardzo ładnie.

marcogk
25-12-2010, 14:46
Dobra dobra powiedź że chciałeś pokazać bardzo fajne zdjęcie :) a nie mydlisz oczy że " Może ktos tu widzi jakieś niedoskonałości? " ;)

bardzo fajne :)

Paablitos
25-12-2010, 14:51
Bardzo dobre:)

Mich77
25-12-2010, 17:55
Dobra dobra powiedź że chciałeś pokazać bardzo fajne zdjęcie :) a nie mydlisz oczy że " Może ktos tu widzi jakieś niedoskonałości? " ;)

bardzo fajne :)

:-) Nie, nie, na forum wrzucam zdjecia, zeby poznac opinie innych:-)

anonymos
25-12-2010, 18:21
Super podłoga. Mam tylko jedną uwagę, a mianowicie ja bym wyprostował klosze lamp. Poza tym w tym wypadku szumik na niebie i przejaranie mi nie przeszkadza choć przyznam, że ja bym tak nie zrobił :) .

Mich77
25-12-2010, 19:04
Super podłoga. Mam tylko jedną uwagę, a mianowicie ja bym wyprostował klosze lamp. Poza tym w tym wypadku szumik na niebie i przejaranie mi nie przeszkadza choć przyznam, że ja bym tak nie zrobił :) .

Dzieki. W sumie szum musze usunąć, a przejaranie celowe;-)
Tak na marginesie, co u Ciebie, widzialem idziesz do przodu.....;-)

anonymos
25-12-2010, 19:20
Tak na marginesie, co u Ciebie, widzialem idziesz do przodu.....;-)

Dzięki. Co u mnie? Hmmm, teraz naprawiam bankomaty i jest to już moja 4ta robota w tym roku :razz:. Coś tam ciągle pstrykam ale już nie tak często jak niegdyś. Ale mam nadzieję, że od przyszłego roku zwiększę częstotliwość oraz obszar.

A Ty? Jak sobie radzisz w pl? I gdzie zamierzasz wybyć w celach podróżniczych następnym razem? Poza tym mógłbyś spłodzić sobie jakąś własną stronkę i nie ograniczać się tym samym tylko do publicznych serwisów. Chętnie bym przeczytał choćby skrótowe opowieści z Twoich podróży.

Mich77
25-12-2010, 19:47
Dzięki. Co u mnie? Hmmm, teraz naprawiam bankomaty i jest to już moja 4ta robota w tym roku :razz:. Coś tam ciągle pstrykam ale już nie tak często jak niegdyś. Ale mam nadzieję, że od przyszłego roku zwiększę częstotliwość oraz obszar.

A Ty? Jak sobie radzisz w pl? I gdzie zamierzasz wybyć w celach podróżniczych następnym razem? Poza tym mógłbyś spłodzić sobie jakąś własną stronkę i nie ograniczać się tym samym tylko do publicznych serwisów. Chętnie bym przeczytał choćby skrótowe opowieści z Twoich podróży.

"naprawiasz bankomaty", a czy przypadkiem nic z nich nie wypada:-) hehe.

W Pl jest ok, prace znalazlem taka jaka chcialem - sp ds logistyki. NO i jest na prawde dobrze.
Ja od lutego do listopada w ogole aparatu z torby nie ruszylem. A to duzo pracy, a to cos tam innego. Teraz to wszystko zmeiniam.
Własnie jestem w trakcie tworzenia portfolio, dam znać, gdy bedzie gotowe.
W listopadzie bylem miesiac w Kaszmirze - zajebiste i "mocne" miejsce, Tajlndii i Kambodzy. Plan byl inny, ale wizy do Pakistnu nie dostalem - te pierdo.... Usa - wydali zakaz i tyle.
A przyszla podroz to cos "mocniejszego" - załatwaim wyjazd do Sudanu z Polska akcja humanitarna. Tylko, ze robia problemy juz na wstepie. Jak nie z nimi, to z brytyjczykami nie ma problemu...

Sapphiron
25-12-2010, 19:49
Piękny symetryczny, nostalgiczny kwadracik :)

anonymos
25-12-2010, 19:53
To się cieszę, że ojczyzna przyjęła Cię tak pozytywnie :D i że znalazłeś swoje miejsce. To w Sudanie tak ciężko jest? No i czekam na stronkę!

Mich77
25-12-2010, 19:55
To się cieszę, że ojczyzna przyjęła Cię tak pozytywnie :D i że znalazłeś swoje miejsce. To w Sudanie tak ciężko jest? No i czekam na stronkę!

Powiem tak, spodziewałem sie, że bedzie troszkę gorzej w Pl:-)
Do Suadnu z wizami jest roznie, a gdy jedziesz z PAH to daja od razu i jedziesz w na prwde "mocny" region.
Ale mam jeszcze inne plany zwiazane z wyprawami.

Kiedy do Pl wracasz:-)?

anonymos
25-12-2010, 20:02
Powiem tak, spodziewałem sie, że bedzie troszkę gorzej w Pl:-)
Do Suadnu z wizami jest roznie, a gdy jedziesz z PAH to daja od razu i jedziesz w na prwde "mocny" region.
Ale mam jeszcze inne plany zwiazane z wyprawami.

Kiedy do Pl wracasz:-)?

No to życzę Ci by te plany się dobrze zrealizowały i dostarczyły mocnych wrażeń :D .

Kiedy ja wracam? Mam nadzieję, że nie za szybko, nie wierzę, by łatwo mi się tam żyło a należę do tych wygodnickich :D i nie lubię pracować w stresie za kiepską kasę gdzie każdy chce sprzedawać drogo i kupować tanio. Jakoś mam dziwne przeczucie, że po tylu latach nie odnajdę się w pl. Mam gdzie wrócić i na początku nie byłoby tak źle ale pod kątem zawodowym jestem wysoce sceptyczny by mi się powiodło. Mam plan by dzielić, życie zawodowe w uk i pl jednocześnie ale do jego realizacji jest jeszcze cholernie daleko.

A jak tam kobieta, znalazłeś tę jedyną? :)

Mich77
25-12-2010, 20:06
No to życzę Ci by te plany się dobrze zrealizowały i dostarczyły mocnych wrażeń :D .

Kiedy ja wracam? Mam nadzieję, że nie za szybko, nie wierzę, by łatwo mi się tam żyło a należę do tych wygodnickich :D i nie lubię pracować w stresie za kiepską kasę gdzie każdy chce sprzedawać drogo i kupować tanio. Jakoś mam dziwne przeczucie, że po tylu latach nie odnajdę się w pl. Mam gdzie wrócić i na początku nie byłoby tak źle ale pod kątem zawodowym jestem wysoce sceptyczny by mi się powiodło. Mam plan by dzielić, życie zawodowe w uk i pl jednocześnie ale do jego realizacji jest jeszcze cholernie daleko.

A jak tam kobieta, znalazłeś tę jedyną? :)

Hehe, po czesci masz racje, ale w UK tez juz nie jest kolorowo, choc 1 zł to nie 1 funt;-)

Wiedziałe, ze predzej czy pozniej nadejdzie temat babek:-)
Jest, ale to nie ta jedyna:-)

p.s a wystawa w Londku zacna....... Wiesz o czy mowie.

Paablitos
25-12-2010, 20:11
Kurcze.... ja cala zime siedze na miejscu... moze by cos popodrozowal? (cos innego niz wczasy z rodzinka w egopcie:()
P.S. Upss.. sorki za OT

anonymos
25-12-2010, 20:56
Hehe, po czesci masz racje, ale w UK tez juz nie jest kolorowo, choc 1 zł to nie 1 funt;-)

Wiedziałe, ze predzej czy pozniej nadejdzie temat babek:-)
Jest, ale to nie ta jedyna:-)

p.s a wystawa w Londku zacna....... Wiesz o czy mowie.

Faktycznie nie jest już tak kolorowo, trzeba trochę się bardziej postarać ale ciągle można tu dużo zdziałać.

No właśnie, to pytanie było nieuniknione :razz:.

No i dziękuję :) .

Hoobie
25-12-2010, 21:53
Ladna odslona, mi sie podoba :)

Szuwar
26-12-2010, 00:25
Solidna fotografia.

Standardowy jak na wszelkiej maści mola i pomosty kadr, ale tu bardzo dobrze wykonany z dbałością o szczegóły.

Na uwagę zasługuje przycięcie desek w dolnych rogach oraz chirurgiczne cięcie horyzontu pod belką pomostu po obu stronach. Duże uznanie.

Kaszki na niebie bym się pozbył.

Konwersja mi sie podoba.

harb
26-12-2010, 21:54
bdb fota ja tylko mam lekki niedosyt dotyczący przepału, ja by zrobił jednak mniejszy, daje po oczach mz. :)

piotrekjeczen
26-12-2010, 21:57
Ciekawe ujęcie. Dobrze zrobiona podłoga.

MarianS
27-12-2010, 09:41
Bardzo dobrze skomponowany kadr, prowadzi wzrok.Pozdrawiam

krzysztofz24
27-12-2010, 12:59
Bardzo dobre zdjecie, te postacie idace molo w czasie deszzu w strone tego swiatla...bardzo mi sie to fajnie odbiera:-). Moze rzeczywiscie przydaloby sie troche przygasic ten przepal (nie jestem pewien).Ale tylko troche, tak zeby postacie nadal mialy przed soba swiatlo.

Mich77
27-12-2010, 22:03
Przepał celowy, wielkość rowniez. Gdby byl mniejszy, słabo by sie komponował ze swiatłem na podłodze.
Dzieki.

PABLOOK
28-12-2010, 10:16
Bardzo fajny klasyczny kadr z tego miejsca. Najbardziej podobają mi się mokre deski i odbicie, które dodają dużo smaczku tej focie. Fajna obróbka i do portfolio jak ulał :).