Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] W kwadracie
Witam,
tworze portfolio i zaczynam wybierac zdjęcia, zaczynając od starych. Może ktos tu widzi jakieś niedoskonałości?
Taki "Kulten" by sie przydał - paproch tu i tam....:-)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/16068472496919346969.jpg)
Ładnie. Kwadrat bardzo pasuje.
Pozr.
Sowulus12
25-12-2010, 14:33
Fajny, klasyczny, starannie wykonany i dobrze obrobiony kadr - wg mnie świetnie nadaje się do portfolio. Rozumiem, że ziarenko na niebie jest efektem zamierzonym.
Ech, to nieśmiertelne molo w Orłowie :) Bardzo ładnie.
Dobra dobra powiedź że chciałeś pokazać bardzo fajne zdjęcie :) a nie mydlisz oczy że " Może ktos tu widzi jakieś niedoskonałości? " ;)
bardzo fajne :)
Paablitos
25-12-2010, 14:51
Bardzo dobre:)
Dobra dobra powiedź że chciałeś pokazać bardzo fajne zdjęcie :) a nie mydlisz oczy że " Może ktos tu widzi jakieś niedoskonałości? " ;)
bardzo fajne :)
:-) Nie, nie, na forum wrzucam zdjecia, zeby poznac opinie innych:-)
anonymos
25-12-2010, 18:21
Super podłoga. Mam tylko jedną uwagę, a mianowicie ja bym wyprostował klosze lamp. Poza tym w tym wypadku szumik na niebie i przejaranie mi nie przeszkadza choć przyznam, że ja bym tak nie zrobił :) .
Super podłoga. Mam tylko jedną uwagę, a mianowicie ja bym wyprostował klosze lamp. Poza tym w tym wypadku szumik na niebie i przejaranie mi nie przeszkadza choć przyznam, że ja bym tak nie zrobił :) .
Dzieki. W sumie szum musze usunąć, a przejaranie celowe;-)
Tak na marginesie, co u Ciebie, widzialem idziesz do przodu.....;-)
anonymos
25-12-2010, 19:20
Tak na marginesie, co u Ciebie, widzialem idziesz do przodu.....;-)
Dzięki. Co u mnie? Hmmm, teraz naprawiam bankomaty i jest to już moja 4ta robota w tym roku :razz:. Coś tam ciągle pstrykam ale już nie tak często jak niegdyś. Ale mam nadzieję, że od przyszłego roku zwiększę częstotliwość oraz obszar.
A Ty? Jak sobie radzisz w pl? I gdzie zamierzasz wybyć w celach podróżniczych następnym razem? Poza tym mógłbyś spłodzić sobie jakąś własną stronkę i nie ograniczać się tym samym tylko do publicznych serwisów. Chętnie bym przeczytał choćby skrótowe opowieści z Twoich podróży.
Dzięki. Co u mnie? Hmmm, teraz naprawiam bankomaty i jest to już moja 4ta robota w tym roku :razz:. Coś tam ciągle pstrykam ale już nie tak często jak niegdyś. Ale mam nadzieję, że od przyszłego roku zwiększę częstotliwość oraz obszar.
A Ty? Jak sobie radzisz w pl? I gdzie zamierzasz wybyć w celach podróżniczych następnym razem? Poza tym mógłbyś spłodzić sobie jakąś własną stronkę i nie ograniczać się tym samym tylko do publicznych serwisów. Chętnie bym przeczytał choćby skrótowe opowieści z Twoich podróży.
"naprawiasz bankomaty", a czy przypadkiem nic z nich nie wypada:-) hehe.
W Pl jest ok, prace znalazlem taka jaka chcialem - sp ds logistyki. NO i jest na prawde dobrze.
Ja od lutego do listopada w ogole aparatu z torby nie ruszylem. A to duzo pracy, a to cos tam innego. Teraz to wszystko zmeiniam.
Własnie jestem w trakcie tworzenia portfolio, dam znać, gdy bedzie gotowe.
W listopadzie bylem miesiac w Kaszmirze - zajebiste i "mocne" miejsce, Tajlndii i Kambodzy. Plan byl inny, ale wizy do Pakistnu nie dostalem - te pierdo.... Usa - wydali zakaz i tyle.
A przyszla podroz to cos "mocniejszego" - załatwaim wyjazd do Sudanu z Polska akcja humanitarna. Tylko, ze robia problemy juz na wstepie. Jak nie z nimi, to z brytyjczykami nie ma problemu...
Sapphiron
25-12-2010, 19:49
Piękny symetryczny, nostalgiczny kwadracik :)
anonymos
25-12-2010, 19:53
To się cieszę, że ojczyzna przyjęła Cię tak pozytywnie :D i że znalazłeś swoje miejsce. To w Sudanie tak ciężko jest? No i czekam na stronkę!
To się cieszę, że ojczyzna przyjęła Cię tak pozytywnie :D i że znalazłeś swoje miejsce. To w Sudanie tak ciężko jest? No i czekam na stronkę!
Powiem tak, spodziewałem sie, że bedzie troszkę gorzej w Pl:-)
Do Suadnu z wizami jest roznie, a gdy jedziesz z PAH to daja od razu i jedziesz w na prwde "mocny" region.
Ale mam jeszcze inne plany zwiazane z wyprawami.
Kiedy do Pl wracasz:-)?
anonymos
25-12-2010, 20:02
Powiem tak, spodziewałem sie, że bedzie troszkę gorzej w Pl:-)
Do Suadnu z wizami jest roznie, a gdy jedziesz z PAH to daja od razu i jedziesz w na prwde "mocny" region.
Ale mam jeszcze inne plany zwiazane z wyprawami.
Kiedy do Pl wracasz:-)?
No to życzę Ci by te plany się dobrze zrealizowały i dostarczyły mocnych wrażeń :D .
Kiedy ja wracam? Mam nadzieję, że nie za szybko, nie wierzę, by łatwo mi się tam żyło a należę do tych wygodnickich :D i nie lubię pracować w stresie za kiepską kasę gdzie każdy chce sprzedawać drogo i kupować tanio. Jakoś mam dziwne przeczucie, że po tylu latach nie odnajdę się w pl. Mam gdzie wrócić i na początku nie byłoby tak źle ale pod kątem zawodowym jestem wysoce sceptyczny by mi się powiodło. Mam plan by dzielić, życie zawodowe w uk i pl jednocześnie ale do jego realizacji jest jeszcze cholernie daleko.
A jak tam kobieta, znalazłeś tę jedyną? :)
No to życzę Ci by te plany się dobrze zrealizowały i dostarczyły mocnych wrażeń :D .
Kiedy ja wracam? Mam nadzieję, że nie za szybko, nie wierzę, by łatwo mi się tam żyło a należę do tych wygodnickich :D i nie lubię pracować w stresie za kiepską kasę gdzie każdy chce sprzedawać drogo i kupować tanio. Jakoś mam dziwne przeczucie, że po tylu latach nie odnajdę się w pl. Mam gdzie wrócić i na początku nie byłoby tak źle ale pod kątem zawodowym jestem wysoce sceptyczny by mi się powiodło. Mam plan by dzielić, życie zawodowe w uk i pl jednocześnie ale do jego realizacji jest jeszcze cholernie daleko.
A jak tam kobieta, znalazłeś tę jedyną? :)
Hehe, po czesci masz racje, ale w UK tez juz nie jest kolorowo, choc 1 zł to nie 1 funt;-)
Wiedziałe, ze predzej czy pozniej nadejdzie temat babek:-)
Jest, ale to nie ta jedyna:-)
p.s a wystawa w Londku zacna....... Wiesz o czy mowie.
Paablitos
25-12-2010, 20:11
Kurcze.... ja cala zime siedze na miejscu... moze by cos popodrozowal? (cos innego niz wczasy z rodzinka w egopcie:()
P.S. Upss.. sorki za OT
anonymos
25-12-2010, 20:56
Hehe, po czesci masz racje, ale w UK tez juz nie jest kolorowo, choc 1 zł to nie 1 funt;-)
Wiedziałe, ze predzej czy pozniej nadejdzie temat babek:-)
Jest, ale to nie ta jedyna:-)
p.s a wystawa w Londku zacna....... Wiesz o czy mowie.
Faktycznie nie jest już tak kolorowo, trzeba trochę się bardziej postarać ale ciągle można tu dużo zdziałać.
No właśnie, to pytanie było nieuniknione :razz:.
No i dziękuję :) .
Ladna odslona, mi sie podoba :)
Solidna fotografia.
Standardowy jak na wszelkiej maści mola i pomosty kadr, ale tu bardzo dobrze wykonany z dbałością o szczegóły.
Na uwagę zasługuje przycięcie desek w dolnych rogach oraz chirurgiczne cięcie horyzontu pod belką pomostu po obu stronach. Duże uznanie.
Kaszki na niebie bym się pozbył.
Konwersja mi sie podoba.
bdb fota ja tylko mam lekki niedosyt dotyczący przepału, ja by zrobił jednak mniejszy, daje po oczach mz. :)
piotrekjeczen
26-12-2010, 21:57
Ciekawe ujęcie. Dobrze zrobiona podłoga.
Bardzo dobrze skomponowany kadr, prowadzi wzrok.Pozdrawiam
krzysztofz24
27-12-2010, 12:59
Bardzo dobre zdjecie, te postacie idace molo w czasie deszzu w strone tego swiatla...bardzo mi sie to fajnie odbiera:-). Moze rzeczywiscie przydaloby sie troche przygasic ten przepal (nie jestem pewien).Ale tylko troche, tak zeby postacie nadal mialy przed soba swiatlo.
Przepał celowy, wielkość rowniez. Gdby byl mniejszy, słabo by sie komponował ze swiatłem na podłodze.
Dzieki.
Bardzo fajny klasyczny kadr z tego miejsca. Najbardziej podobają mi się mokre deski i odbicie, które dodają dużo smaczku tej focie. Fajna obróbka i do portfolio jak ulał :).