Zobacz pełną wersję : Orange padł
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8853998,Wielka_awaria_sieci_Orange_w_calym _kraju.html
snakemaycry
21-12-2010, 20:59
U mnie wszystko działa jak ta lala.
U mnie też. ;-) Nie zanotowałem kłopotów.
Boryszuk
21-12-2010, 21:05
U mnie wszystko działa jak ta lala.
"Nie bój. Nie bój. Wyłączą Ci"
Wystarczy już tej sieci - orange dziękujemy ;D
adolfik9501
21-12-2010, 21:23
Orange Go. Mój działa, dziewczyny co teraz jest we wiosce pod Lublinem, gdzie mgła konie dusi, padł a właściwie w końcu padł bo problemy miała już od zeszłego tygodnia.
EDIT: Skoro sprawa dotyczy prepaidów to chyba mnie traktują jako ABO bom w zetafonie jest, a ma luba nie i ma problem.
GrzegorzPPP
21-12-2010, 21:38
U mnie też koledzy mieli problemy dzisiaj koło 18. Teraz sprawdzałem u siebie i działa.
Kasandra
21-12-2010, 21:43
dzwonić mogę, smsów wysłać nie;(
Rafał_Sz
21-12-2010, 21:44
Najwyższy czas.
:D
Cytat z artykułu: "awaria dotyczyła całego kraju: Lublina, Warszawy, Piotrkowa Trybunalskiego, Krakowa i Śląsku"
:)
Chyba nie tylko Orangutan miał awarię.
Boryszuk
21-12-2010, 23:14
Cytat z artykułu: "awaria dotyczyła całego kraju: Lublina, Warszawy, Piotrkowa Trybunalskiego, Krakowa i Śląsku"
:)
Chyba nie tylko Orangutan miał awarię.
jest jeszcze jeden kfiatek ;)
Strona Orange odmawia posłuszeństwa - pisze użytkownik z Tych.
Nie znasz się - z tych okolic. ;)
Kasandra
21-12-2010, 23:20
albo z TYCH, że ONI, oni tu są
i wszystko jasne dlaczego wysłać nie mogę smsa
to ONI!!!
Jakieś masowe te i wszelakie awarie ostatnio... e-banki, telefonia, co dalej? Czyżby plamy na słońcu zaczęły szaleć? :D
Czyżby plamy na słońcu zaczęły szaleć? :D
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/12/current_eit_284small-1.gif
źródło (http://sohowww.nascom.nasa.gov/data/LATEST/current_eit_284small.gif)
:)Hm, jesli dotyczyła całego kraju, ale w moim mieście awarii nie było, to w jakim kraju lezy moje miasto? :) Nie wiedziałem, że wyemigrowałem :) Bardzo jestem ciekaw gdzie teraz jestem ? Może gdzieś w Afryce? Ale chyba nie - jest za zimno. Szkoda :)
spiritwood
22-12-2010, 13:31
(...) to w jakim kraju lezy moje miasto? :) Nie wiedziałem, że wyemigrowałem :) Bardzo jestem ciekaw gdzie teraz jestem ? Może gdzieś w Afryce? Ale chyba nie - jest za zimno. Szkoda :)
Czysto teoretycznie podpadasz pod Prusy Zachodnie ;)
Kasandra
22-12-2010, 13:55
Czyli pod Niemcy;-)
Sorki;-)
http://www.telix.pl/artykul/pakiet-30-minut-za-awarie-0,38449.html
Kasandra
22-12-2010, 20:28
dostałam 30 minut ale tylko do Orange i tylko do 27.12
lepszy rydz niż nic w sumie
adolfik9501
22-12-2010, 20:29
Mnie wszystko działało a również dostałem ;)
jackrabbit
22-12-2010, 20:33
dostałam 30 minut ale tylko do Orange i tylko do 27.12
lepszy rydz niż nic w sumie
rozmowy w sieci to wypadaloby zeby za friko byly tak prawde mowiac
Boryszuk
22-12-2010, 20:34
Cicho siedź kapitalisto przebrzydły!
jeszcze nie tak dawno kosztowały po 3,5 za każdą rozpoczętą minutę bez naliczania sekundowego, więc choć bardzo lubię być rozpieszczany (a bardzo rzadko niestety przez kapitalizm jestem), to na obecne ceny połączeń specjalnie nie narzekam.
A ja mam :P :P Wystarczy raz na miesiąc za dwie dychy doładować i dzwonić do woli w sieci za friko :P
A ja mam :P :P Wystarczy raz na miesiąc za dwie dychy doładować i dzwonić do woli w sieci za friko :P
Hehe, tez tak mam.....meteor?:D
Aaaaaa oranzade mam gdzies, ale to to juz mnie zwalilo z nog (http://www.tvn24.pl/-1,1687099,0,1,skype-nie-dziala,wiadomosc.html)! Resetowalem router z 10 razy i juz mialem dzwonic do operatora mojego neta!
Kasandra
23-12-2010, 08:29
ale po jakiej sieci?
aaa mówisz pewnie o pakiecikach na 15 dni za 10zeta.
adolfik9501
23-12-2010, 09:55
Jeszcze trochę czasu minie zanim w naszym pięknym kraju w normie będą darmowe rozmowy w sieci, mimo tego że nic one operatora nie kosztują. Playa nie liczę, gdyż oni mają przewagę ceny za połączenia do nich z obcych sieci, więc by ściągnąć ludzi do siebie, na których dzięki temu dużo zarabiają, oferują darmowe połączenia w sieci. Ciekawe czym to się skończy jak wyrównają się stawki za zakańczanie połączeń dla wszystkich sieci w kraju. Play zlikwiduje darmowe połączenia w sieci, czy wielka trójka takie w końcu zaoferuje...
ale po jakiej sieci?
aaa mówisz pewnie o pakiecikach na 15 dni za 10zeta.
Mówię o Vodafone. Muszę doładować min raz w miesiącu za 20E i do Vodafone dzwonię za darmo. Jeśli będę doładowywał za 30E, to mam do sieci i na stacjonarne za darmo. Proste, bez żadnych haczyków. 10dni przed terminem dostaję przypomnienie, żebym nie zapomniał przypadkiem doładować i mógł dalej cieszyć się darmowymi połączeniami.
Kasandra
23-12-2010, 11:06
Aha dzięki
to my w orange mamy za darmo po sieci jak zapłacimy 20, ale złotych, nie euro;-))
więc taniej
tzn niby to będzie 2x 1000 minut, ale kto to przegada-nikt;-)
jeszcze nie tak dawno kosztowały po 3,5 za każdą rozpoczętą minutę bez naliczania sekundowego
I niestety był z tym problem (dla operatorów). A teraz byłby trochę większy. Dzięki naliczaniu sekundowemu operatorzy nie mają większego problemu z przepustowością sieci.
Co nie zmienia faktu, że wolałbym za darmo :)
Ale o to dba już mój operator VOIP ;)
mimo tego że nic one operatora nie kosztują
Tak więc w pewnym sensie kosztują. Darmowe rozmowy powodują, że ludzie więcej rozmawiają. A to przekłada się na większe koszty ładowane w infrastrukturę i utrzymanie.
Mówię o Vodafone. Muszę doładować min raz w miesiącu za 20E i do Vodafone dzwonię za darmo. Jeśli będę doładowywał za 30E, to mam do sieci i na stacjonarne za darmo.
Ale jednak płacisz. Operator tak sobie wykalkulował, żeby się opłaciło.
Proste, bez żadnych haczyków.
I to jest coś czego nasi operatorzy zrozumieć nie mogą. Ale też za to lubię mBank mobile. Płaska stawka 19gr do wszystkich bez żadnych szmerów/bajerów czy opcji...
nie słyszałem o mbank mobile. szkoda ze multibank nie ma takiej oferty :/
nie słyszałem o mbank mobile. szkoda ze multibank nie ma takiej oferty :/
Z tej oferty mogą wszyscy skorzystać. Choć bardzo wygodnie jest mieć u nich konto (i są profity).
mpwt, możesz rozwinąć? Jestem w mbank, tzn. mam konto i chętnie dowiem się czegoś więcej od Ciebie, jako użytkownika mbank mobile :)
mpwt, możesz rozwinąć? Jestem w mbank, tzn. mam konto i chętnie dowiem się czegoś więcej od Ciebie, jako użytkownika mbank mobile :)
Wszystko jest na stronie: http://mbankmobile.pl/karta/#tabs=1
mBank Mobile (to operator wirtualny) korzysta z sieci Plusa.
Nie jest to jedyna wtopa sieci Orange w ostatnich dniach, jakieś dwa tygodnie temu bramka sms miała awarię, nie można było wysyłać sms-ów jednak na moje konto dostawałem korespondencję z innych nr telefonów, zgłosiłem sprawę Orange, i mnie olali jak zwykle, kolejny raz:D
Ps. dzięki za info o mBank mobile, pozdrawiam.