PDA

Zobacz pełną wersję : Coppermine: Fatal error

Wasal
09-01-2007, 23:51
Witam

Zakładam sobie galerię z Coppermine aż tu nagle podczas wgrywania zdjęć wyskakuje:
Fatal error: Allowed memory size of 16777216 bytes exhausted (tried to allocate 7200 bytes)

Poszperałem w sieci i doszedłem do tego że trzeba zmienić cyferki w pliku php.ini. Oczywiście na moim hostingu nie mam do niego dostępu a w pomocy technicznej powiedzieli mi że "php jest ustawiany globalnie i nie można go zmienić dla jednego konta".
Co robić? Wiele zdjęć wgrać nie zdążyłem i nie chce wierzyć że to powstrzyma mnie przed uruchomieniem tej galerii.

Pozdrawiam

dinox
10-01-2007, 00:00
tzn... maja do dupy skonfigurowane serwery..... bo istnieje mozliwosc ustwiania php.ini dla kazdej obsugiwanej domeny osobno (odpowiedniej byloby: wywolanej instancji).. w ktorym momencie pracy CP wywala ci ten blad....? (ladowanie zdjec na serwer/ dodoawnaie do galerii/ jakas obrobka/ ) ??

Wasal
10-01-2007, 00:06
W momencie dodawania do galerii. Zdjęcia ładuje przez FTPa, później wybieram album i chce załadować a tu zamiast ikonki ok pojawia się napis "kliknij po dalsze szczegóły".

dinox
10-01-2007, 00:18
Przykra wiadomocs liczylem ze chociaz przy ladowaniu na serwer... bez zmiany w PHP niestety sie nie obejdzie....
Ale... sprawdzic mozesz jeszce kilka rzeczy poszperaj przez FTP (trzeba wlaczyc pokazywanie ukrytych plikiow np. jezeli uzywasz TC)
- poszukaj/stworz pliku settings.php (moze masz katalog sites/default prawa 544) wtedy tam dopisujesz linijke np.: ini_set('memory_limit', '20M');
- mozesz sprobowac stowrzyc plik .htaccess ( w twoim katalogu glownym) z linijka php_value memory_limit 20M

Wasal
10-01-2007, 00:24
Wielkie dzięki. Jutro dam znać co wyszło.

dinox
10-01-2007, 00:32
Postarj sie jeszcze dzis cos wykombinowac moze zrobia przez noc jakis restart apache`a i zalapiesz sie na zaladowanie konfiguracji.. gdzie masz hosting ?

Wasal
12-01-2007, 20:12
SuperHost.

Wasal
14-01-2007, 20:22
Już sobie poradziłem.
W pliku który mi wyskakiwał w tym błędzie wkleiłem: "ini_set("memory_limit","52M");" na początku i jest ok.

Dzięki

Pozdrawiam