Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Coppermine: Fatal error

Witam

Zakładam sobie galerię z Coppermine aż tu nagle podczas wgrywania zdjęć wyskakuje:
    Fatal error: Allowed memory size of 16777216 bytes exhausted (tried to allocate 7200 bytes)

Poszperałem w sieci i doszedłem do tego że trzeba zmienić cyferki w pliku php.ini. Oczywiście na moim hostingu nie mam do niego dostępu a w pomocy technicznej powiedzieli mi że "php jest ustawiany globalnie i nie można go zmienić dla jednego konta".
    Co robić? Wiele zdjęć wgrać nie zdążyłem i nie chce wierzyć że to powstrzyma mnie przed uruchomieniem tej galerii.

Pozdrawiam
    D100+MB-D100 N28-105 N55-200 SB-800 // FE2 N35-70 SB-26 i....
    Pozdrawiam Piotr Chachaj
    www.gomarfoto.com

Domyślnie

tzn... maja do dupy skonfigurowane serwery..... bo istnieje mozliwosc ustwiania php.ini dla kazdej obsugiwanej domeny osobno (odpowiedniej byloby: wywolanej instancji).. w ktorym momencie pracy CP wywala ci ten blad....? (ladowanie zdjec na serwer/ dodoawnaie do galerii/ jakas obrobka/ ) ??

Domyślnie

W momencie dodawania do galerii. Zdjęcia ładuje przez FTPa, później wybieram album i chce załadować a tu zamiast ikonki ok pojawia się napis "kliknij po dalsze szczegóły".
    Pozdrawiam Piotr Chachaj
    www.gomarfoto.com

Domyślnie

Przykra wiadomocs liczylem ze chociaz przy ladowaniu na serwer... bez zmiany w PHP niestety sie nie obejdzie....
    Ale... sprawdzic mozesz jeszce kilka rzeczy poszperaj przez FTP (trzeba wlaczyc pokazywanie ukrytych plikiow np. jezeli uzywasz TC)
    - poszukaj/stworz pliku settings.php (moze masz katalog sites/default prawa 544) wtedy tam dopisujesz linijke np.: ini_set('memory_limit', '20M');
    - mozesz sprobowac stowrzyc plik .htaccess ( w twoim katalogu glownym) z linijka php_value memory_limit 20M

Domyślnie

Wielkie dzięki. Jutro dam znać co wyszło.
    Pozdrawiam Piotr Chachaj
    www.gomarfoto.com

Domyślnie

Postarj sie jeszcze dzis cos wykombinowac moze zrobia przez noc jakis restart apache`a i zalapiesz sie na zaladowanie konfiguracji.. gdzie masz hosting ?

Domyślnie

SuperHost.
    Pozdrawiam Piotr Chachaj
    www.gomarfoto.com

Domyślnie

Już sobie poradziłem.
    W pliku który mi wyskakiwał w tym błędzie wkleiłem: "ini_set("memory_limit","52M");" na początku i jest ok.

Dzięki

Pozdrawiam
    Pozdrawiam Piotr Chachaj
    www.gomarfoto.com

Uprawnienia umieszczania postów