Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pożegnalnie...
maniak666
19-12-2010, 19:41
Szuflada niestety (kontuzja kolana na dobre unieruchomiła mnie na dłużej:evil:) Pogoda za oknem wprost wymarzona do focenia-pełnia zimy na Wyspach. Przyczyna wstawienia tego zdjęcia też raczej przykra. Dzis rano Sylvester, wsiadł w samochód i wrócił do Polski. No i z kim ja teraz na szalone nieplanowane plenery będę wyskakiwał:(
Sylvek-serdeczne dzięki za wszystko. Powodzenia i nie daj się... Jakby co to wiesz -miejsce zawsze czeka na Ciebie..
Miejsce już chyba dobrze tu na Forum znane. Pulpit Rock w Portland. Nasz ostatni wspólny wypad...
Ten ludek tam w PD to Sylvek-nie wiem jakim cudem się wtarabanił w kadr. No ale teraz-jak znalazł.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
Gdyby nie ta postać, to byłoby takie starodawne malowidełko. A cóż Ci z kolankiem? Bo ja niedawno miałem artroskopię, haha.
Swietne miejsce i rownie dobrze pokazane.
Tak z ciekawosci, czy ta miejscowka jest w centrum Portland?
p.s ja podjąłem podbna decyzje jak Sylvek rok temu, i nie załuje całkowicie:-)
Wyszło całkiem ciekawie, trochę cukierkowato, ale może być :-)
maniak666
19-12-2010, 23:41
Swietne miejsce i rownie dobrze pokazane.
Tak z ciekawosci, czy ta miejscowka jest w centrum Portland?
p.s ja podjąłem podbna decyzje jak Sylvek rok temu, i nie załuje całkowicie:-)
Nie, to nie centrum Portland, raczej jego koniec. Mam nadzieję że Sylvek też nie będzie żałował.
dobre, co do focenia teraz przypadła Ci rola recenzenta :)
maniak666
20-12-2010, 16:12
dobre, co do focenia teraz przypadła Ci rola recenzenta :)
Eee tam, chyba wole pomeczyc PS-a, innych autorów poogladac... Pozytek jaki z tego chociaz bedzie(albo i nie;-)).
P.S Sorry za brak polskiej czcionki-w pracy pisane.
Fota fajna a ludź dobrze się wpisał w kadr.
Z kolanami nie ma lekko, coś o tym wiem
oj tak na kolana trzeba uważać, w lewym mam wyciętą łąkotkę a w prawym rekonstruowane wiązadła
Miejscówka i kadr bardzo fajne :).
Tonacja taka trochę "inna", ale w całości bardzo fajnie się to prezentuje :).
maniak666
20-12-2010, 22:25
Miejscówka i kadr bardzo fajne :).
Tonacja taka trochę "inna", ale w całości bardzo fajnie się to prezentuje :).
Dzięki. Sam nie wiem co z tą tonacją jest nie halo bo i ja to widzę u siebie. Może Cokin? Walczyłem na rózne sposoby ale ciągle gdzieś tak to wychodziło. Sam bym to określił że wręcz "lekko plastikowo" daje. Może jakieś podpowiedzi? Siedzę po robocie w domu, z wiadomych względów nie jeżdze na plenery to, coś tam można powalczyc. Zresztą większosc z tego pleneru na długiej ekspozycji jakoś tak wpada w dziwaczne kolory. Z góry dzięki za jakieś sugestie.
Sylvester
21-12-2010, 16:37
dzieki Andrzej :) moze jeszcze kiedyś na plenerek pojedziemy :) co do zdjecia to jestem bezkrytyczny piekny model w kadrze :)
.... moze czerwonego troszke za "wiela"
GUINNESSts
21-12-2010, 18:42
dzieki Andrzej :) moze jeszcze kiedyś na plenerek pojedziemy :) co do zdjecia to jestem bezkrytyczny piekny model w kadrze :)
.... moze czerwonego troszke za "wiela"
No to powodzenia Sylwek!
W zdjeciu razi mnie tylko brak kontrastu. Wydaje mi sie zbyt jasne. I zadbalbym o czystosc nieba i delikatnie tonacje. A reszta oki:)