Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Cap de Formentor
Kolejne zdjecie do ktorego podszedlem jeszcze raz.....
Mysle, ze bylo warto...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img35.imageshack.us/i/kl10panoramav2.jpg/)
Wersja 1400x608 (http://img522.imageshack.us/img522/4159/kl10panoramav21600.jpg)
I wersja poprzednia z pazdziernika 09 dla porownania jest tutaj (http://img17.imageshack.us/img17/9533/formentorlatarniapano.jpg)
Sowulus12
18-12-2010, 20:15
Może kadrowałbym minimalnie bardziej w lewo - pięknie wyszło!
Quakerek
18-12-2010, 20:24
Ładne miejsce ale troszkę wyszło jakby wzgórze było wklejone, troszkę nie naturalnie. Ale kadrowo mi sie podoba.
Dużo sie nie zmienilo, ale widać ostateczny szlif, którego tamtemu zdjeciu zabrakło.
Ładne miejsce ale troszkę wyszło jakby wzgórze było wklejone, troszkę nie naturalnie.
Wszystkie zdjecia z tamtad tak wygladaja, nie wiem co jest powodem, ale tak wyszly, "jak wklejone"....moze klimat ma taki wplyw:D
Piekne miejsce. Faktycznie dziwnie wyglada to pod wzgledem swiatla. Jakby niebo i ziemia byly robione w zupelnie innych warunkach (jasnosc i balans jakby sie nieco nie zgadzaly).
Piekne miejsce. Faktycznie dziwnie wyglada to pod wzgledem swiatla. Jakby niebo i ziemia byly robione w zupelnie innych warunkach (jasnosc i balans jakby sie nieco nie zgadzaly).
Powodem moze byc to, ze te gory ktore ma za plecami byly cale w chmurach a slonce tylko lekko sie przebijalo przez chmurzyska....taki "softbox":D
Al Koholik
18-12-2010, 21:21
Mnie tam nie było ale ja to widzę zupełnie inaczej... 3-4 kadry z drogi. Mniej więcej takie same proporcje zdjęcia ale z drogą w kadrze, tak by ta droga z tymi zawijasami w tle prowadziła do latarni. Tak jest ciekawie ale mam niedosyt.
Mnie tam nie było ale ja to widzę zupełnie inaczej... 3-4 kadry z drogi. Mniej więcej takie same proporcje zdjęcia ale z drogą w kadrze, tak by ta droga z tymi zawijasami w tle prowadziła do latarni. Tak jest ciekawie ale mam niedosyt.
Wiem, moja wina i tez tego zaluje, a swoja droga odezwij sie na gg!
Przekadrowanie wyszło korzystnie Grzesiu :-)
Przekadrowanie wyszło korzystnie Grzesiu :-)
co?
:D:D:D:mrgreen: tego mi brakowalo:D
Bardzo lande zdjecie, bardzo ładnie obrobione.
Nie czesto podoba mi sie kolor, a tu jest swietny.
martinez
19-12-2010, 01:13
Bardzo lande zdjecie, bardzo ładnie obrobione.
Nie czesto podoba mi sie kolor, a tu jest swietny.
Zgadzam się z kolegą :)
gratuluję konsekwencji w dopieszczaniu PF.
nie pierwszy raz wracasz ponownie do starszych kadrów...
zmiany w słusznym kierunku.
zostawił bym nieco prawej strony, gdzie było widać duże zbocze.
czy dobrze widzę, edytowałeś linię horyzontu?
jest bardziej zamglona i zatarta.
w takim ujęciu finalny WB, to tak naprawdę decyzja fotografa.
pozostawmy autorom prawo do własnej wizji świata.
z tematem zaskakującego koloru światła (w ciągu dniu) zetknąłem się
czytając o specyfice zdjęć wykonywanych np. w Egipcie.
można dostrzec, nawet w pełnym słońcu w godzinach
południowych dziwną domieszkę żółci.
kolor światła odbitego od piasku?
może, ale nie tylko, na zdj. miejskich, również można dostrzec taką prawidłowość.
jacekz40
19-12-2010, 03:34
Po pierwsze podoba mi się miejscówka i to bardzo, po drugie podoba mi się Twoje zdjęcie, czyli suma po pierwsze i po drugie = proszę o więcej takich :)
Z przyjemnością ogląda się Twoje zdjęcia. To nie jest wyjątkiem.
PhotoIan
19-12-2010, 11:03
Kolejne zdjecie do ktorego podszedlem jeszcze raz.....
Mysle, ze bylo warto...
O warto warto :)
Ament
Sądzę, że "niezgodność" wynika z dwóch w miarę jednostajnych kolorystycznie połówek.
Mnie akurat to zupełni nie przeszkadza.
Jest bardzo ładnie.
Dzieki chlopaki:) Mam to zdjecie na tapecie i powiem wam, ze robi wrazenie dopiero w wersji pelnoekranowej:)
Czasami jednak warto wracac do starszych NEFow:D
Sądzę, że "niezgodność" wynika z dwóch w miarę jednostajnych kolorystycznie połówek.
Mnie akurat to zupełni nie przeszkadza.
Jest bardzo ładnie.
za Szuwarkiem :)
Bardzo dobry kadr,kolor i światło.Pozdrawiam
Ładne zdjęcie, a użyłeś jakiegoś filtra?
Nikonozaur
07-01-2011, 23:00
Niebo masz w kolorach doskonałych, w ogóle dobrze się patrzy na tę pracę.
"Faktycznie dziwnie wyglada to pod wzgledem swiatla. Jakby niebo i ziemia byly robione w zupelnie innych warunkach"
Slonce pomiedzy chmurkami sie przebija, a w tle zamglone morze.
Zupelnie normalny widok, choc pewnie nie najczesciej spotykany.