PDA

Zobacz pełną wersję : Londyn z wysoka

yabol
07-12-2010, 23:25
Witam serdecznie, na sylwestra lecę odwiedzić kuzyna w Londynie. Strasznie chciałbym przy okazji porobić trochę zdjęć. Mażą mi się miejskie panoramy, widoki z wysoka. Mam do Was pytanie czy kojarzycie ciekawe "cywilne" (nie turystyczne) miejsca skąd można porobić fajne ujęcia miasta? Chodzi mi o wysokie budynki do których nie ma problemów z wejściem itd. Przewalam internet od kilku dni, ale nic konkretnego nie znalazłem. Tak jak w Warszawie jest kilka wieżowców z których "wtajemniczeni" robią fajne foty... Pomóżcie jeśli coś znacie, fotografie na własny użytek raczej nie komercyjne.

kux
07-12-2010, 23:29
na szybko to london eye i park greenwich - konkretnie okolice obserwatorium- jest na sporym wzniesieniu....
a z wieżowcami o ile pamiętam to poza london city krucho....
a na te w city to sie raczej nie dostaniesz...

T.Z.
07-12-2010, 23:42
pogadaj ze Strusiem ;) on ma możliwości, z tego co kojarzę ;)

R0bert
08-12-2010, 00:03
z london eye jest tak sobie, bo generalnie szyby nie grzesza czystoscia, i czesto nie jestes jedyny do fotografowania, i nie ma zbytnio czasu na robienie ambitnych zdjęć, chyba, ze pojechałbyś 2 razy. ( 1 raz na rekonesans i pogladowe fotki, a za 2 razem pojsc o jakiejs teoretycznie, nie popularnej godzinie i robic ambitnie zdjecia )

rlat
08-12-2010, 12:09
Katedra św Pawła. Nie wiem czy zimą można wejść na górną galerie. Pewnie nie.

Matey3000
08-12-2010, 12:24
Katedra św Pawła. Nie wiem czy zimą można wejść na górną galerie. Pewnie nie.

Zima, jaka zima?

fotoGRAFIK
08-12-2010, 12:35
Na panoramy to Pałac Aleksandra i Pałac Kryształowy, Monument - płacisz 2f i jesteś dośc wysoko, ogólenie Londyn to miasto policyjne i wielkiego brata, nie da się nigdzie wejśc niezauważonym ;-)

yabol_wawa
09-12-2010, 12:24
Na panoramy to Pałac Aleksandra i Pałac Kryształowy, Monument - płacisz 2f i jesteś dośc wysoko...

O ... to brzmi nieźle. Gdyby przyszły Wam do głowy jeszcze jakieś pomysły to piszcie.

... , ogólenie Londyn to miasto policyjne i wielkiego brata, nie da się nigdzie wejśc niezauważonym ;-)

Ale ja nie tyle chcę wejść niezauważony co po prostu wejść tam gdzie można wejść. Np. jakiś biurowiec czy coś takiego, co ma wysoko fajne okna.