Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Londyn z wysoka

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Józefów
    Wpisów
    1

Question Londyn z wysoka

Witam serdecznie, na sylwestra lecę odwiedzić kuzyna w Londynie. Strasznie chciałbym przy okazji porobić trochę zdjęć. Mażą mi się miejskie panoramy, widoki z wysoka. Mam do Was pytanie czy kojarzycie ciekawe "cywilne" (nie turystyczne) miejsca skąd można porobić fajne ujęcia miasta? Chodzi mi o wysokie budynki do których nie ma problemów z wejściem itd. Przewalam internet od kilku dni, ale nic konkretnego nie znalazłem. Tak jak w Warszawie jest kilka wieżowców z których "wtajemniczeni" robią fajne foty... Pomóżcie jeśli coś znacie, fotografie na własny użytek raczej nie komercyjne.

Domyślnie

na szybko to london eye i park greenwich - konkretnie okolice obserwatorium- jest na sporym wzniesieniu....
    a z wieżowcami o ile pamiętam to poza london city krucho....
    a na te w city to sie raczej nie dostaniesz...
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

pogadaj ze Strusiem on ma możliwości, z tego co kojarzę
    Nikon D80 + D40x S17-70 N18-55 N35 N55-200 S70-300 SB600 Lowerpro Flipside 400AW

Domyślnie

z london eye jest tak sobie, bo generalnie szyby nie grzesza czystoscia, i czesto nie jestes jedyny do fotografowania, i nie ma zbytnio czasu na robienie ambitnych zdjęć, chyba, ze pojechałbyś 2 razy. ( 1 raz na rekonesans i pogladowe fotki, a za 2 razem pojsc o jakiejs teoretycznie, nie popularnej godzinie i robic ambitnie zdjecia )

Domyślnie

Katedra św Pawła. Nie wiem czy zimą można wejść na górną galerie. Pewnie nie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rlat Zobacz posta
    Katedra św Pawła. Nie wiem czy zimą można wejść na górną galerie. Pewnie nie.
    Zima, jaka zima?
    D4,D700+grip,N14-24&24-70&70-200/2.8,50/1.4g,85/1.4g,sb-900

Domyślnie

Na panoramy to Pałac Aleksandra i Pałac Kryształowy, Monument - płacisz 2f i jesteś dośc wysoko, ogólenie Londyn to miasto policyjne i wielkiego brata, nie da się nigdzie wejśc niezauważonym
    D750X2 /FM/ dużo gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoGRAFIK Zobacz posta
    Na panoramy to Pałac Aleksandra i Pałac Kryształowy, Monument - płacisz 2f i jesteś dośc wysoko...
    O ... to brzmi nieźle. Gdyby przyszły Wam do głowy jeszcze jakieś pomysły to piszcie.

Cytat Zamieszczone przez fotoGRAFIK Zobacz posta
    ... , ogólenie Londyn to miasto policyjne i wielkiego brata, nie da się nigdzie wejśc niezauważonym
    Ale ja nie tyle chcę wejść niezauważony co po prostu wejść tam gdzie można wejść. Np. jakiś biurowiec czy coś takiego, co ma wysoko fajne okna.

Uprawnienia umieszczania postów