Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] ***
Rzucam jedną klatkę z ostatniej sesji.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/12/DSC_1583Edit-1.jpg
źródło (http://lh4.ggpht.com/_b_5oN_ELHDw/TP2HvLcmGFI/AAAAAAAAAQE/qBZNy8pgv-4/DSC_1583-Edit.jpg)
Przywyklem do wysokiego poziomu, a tu go brak chyba, ze nie rozumiem przeslania bywa, ze czasem autor ma pokretne mysli...
camaxtli85
08-12-2010, 17:38
ja też przywykłem do wysokiego poziomu i widzę go w plastyce światła, ale szkoda, że ta fotografia jest tak wyabstrahowana z całości, w serii na pewno jest jeszcze lepsza
mi się natomiast podoba. Tylko w pozycji nie leży mi ustawienie nóg
ze nie rozumiem przeslania bywa, ze czasem autor ma pokretne mysli...
bez przesady...
Mi również się podoba, bez względu na pokrętne myśli autora :)
IMHO może dlatego jest "ciężkie" w odbiorze, bo nie jest schematyczne (z powyłamywanymi zasadami), ale fota ma to COŚ i to również przez pozę modelki.
Dla mnie jak najbardziej OK. Jestem ciekaw jak sesja wypadła...
Michał Fąfrowicz
09-12-2010, 15:57
ja też przywykłem do Twojego wysokiego poziomu i spodziewałem się większych fajerwerków :)
trochę widzę w tej pracy inspiracje z prac saer'a :)
obróbkę widziałbym minimalnie, bardzo minimalnie chłodniej
generalnie i tak jest ładnie :)
background za mocno oświetlony
sensualna
18-12-2010, 21:10
Wrzuciłeś jedna klatkę to wrzuć i następne, bo zdjęcie to wygląda tak jakbyś trzaskał backstage a nie główną sesję.
Kolory nijakie.
Przerób na czerń i biel a od razu zrobi się bardziej profesjonalnie.
Tak jak ktos juz napisal - takie saer'owe. Z tym ze saer'owe mi podchodza od razu albo w ogole. Zalezy od fotki. Twoja imitacja ani mi nie pasuje ani mi pasuje. Choc kadrowo to raczej na nie bede
Przerób na czerń i biel a od razu zrobi się bardziej profesjonalnie.
Tego to nie warto nawet komentować.
Tak jak ktos juz napisal - takie saer'owe. [...] Twoja imitacja.
Wypraszam sobie. Jeśli ktoś ma takie odczycia tp można napisać, że coś jest podobne, w stylu, itp. ale nazwanie tego imitacją to zdrowe przegięcie! Zdjęcia Saera podobają mi się, ale on robi je w swoim stylu, ja w swoim który ciągnę już od dłuższego czasu, tak więc jeszcze raz to powtorze. Wypraszam sobie.
A całej reszcie dziękuje za komentarze i opinie.
Wybacz ale takie mam odczucia. Jesli urazilo Cie sformulowanie to przepraszam. Wrazenia jednak to nie zmieni. I nie zgodze sie jakby mial to byc Twoj styl. Ten spsob kadrowania jak i umieszczenie modelki w kadrze jest akurat do Ciebie nie podobny. Ale Ty wiesz lepiej jaki jest ten Twoj styl.
Ten spsob kadrowania jak i umieszczenie modelki w kadrze jest akurat do Ciebie nie podobny. Ale Ty wiesz lepiej jaki jest ten Twoj styl.
Owszem, wiem lepiej jakie zdjęcia już robiłem i zapewniam Cię, że już nie raz użyłem takich kadrów. Ba, poza tym nie nazwałbym sposobu wykadrowania stylem. Zapewniam Cię, ani ja, ani Saer nie wymyśliliśmy takiego "stylu", mimo to broń Boże nie nazwałbym ani mojego ani jego zdjęcia imitacją. Imitacją to można sobie nazwać buty z targu.
Myśle jednak, że to już koniec tematu.
Do mnie nie gada. I tyle jedynie mogę powiedzieć. Nie widzę dobrego zastosowania dla tego zdjęcia, a każde jakie mi do głowy przychodzi, prosiłoby się o inną realizację.
piotr290
24-12-2010, 16:47
z całym szacunkiem mOSAd ale wydaje mi się że autor robiąc zdjęcia miał jakiś cel i wiedział jak go zastosuje i trudno go nam oceniać, tak mi się zdaje, można oceniać zdjęcia technicznie ale reszta to dowolna interpretacja :) zdrowych i radosnych świąt :)