Zobacz pełną wersję : studio w domu
witam.
chcial bym sie poradzic jak taki zestaw http://fripers.pl/product_info.php/info/p209_Zestaw-oswietleniowy---2-x-FREE-45-UMB.html bedzie sprawowal sie w domu na bardzo malej powiezchni.
The Structorr
03-12-2010, 10:02
Te lampy nie mają regulacji mocy więc jedyna regulacja odbywa się przez odsuwanie lampy od modela, kłopotliwe nieco w małych pomieszczeniach. Już lepiej kup sobie z HK 2x YN-460 II plus statywy, parasolki itd. czyli taki typowy zestaw do strobingu. Dużo bardziej uniwersalne i mobilne. Będziesz miał regulację mocy, nie będziesz potykał się o kable zasilające a możliwości praktycznie identyczne. Poczytaj sobie ten topic (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=69088) to będziesz wiedział co z czym i jak.
Pozdrawiam
A oprzesłoną tęz mozesz regulować ja miaęłm halogeney z tesco i były ok
The Structorr
03-12-2010, 10:28
A oprzesłoną tęz mozesz regulować ja miaęłm halogeney z tesco i były ok
To spróbuj przysłoną wyregulować fill o -2EV w stosunku do key light. Jak już masz 2 lampy to fajnie by było podejść do błyskania kreatywnie trochę a nie walić pełną mocą wszystlkim co się ma i regulować przysłoną.
jakos nie jestem przekonany do tych lamp YN-460 II bo slyszalem o nich troche zlych opini i dlatego wlasnie zastanawialem sie nad tamtymi ale skoro mowicie ze to nie jeste dobry pomsl to juz sam nie wiem co mam zrobic.
The Structorr
03-12-2010, 11:14
Tzn. jakie te złe opinie? Możesz jeszcze kupić YN-560, nowsza wersja z zoomem w głowicy i ta sama moc albo używane, starsze lampy nikona typu sb-26/sb-28 ale to już drożej. Generalnie w tej cenie nic lepszego od YN460 II nie dostaniesz.
Marcin Borkowski
03-12-2010, 15:35
jak kupisz YN, zdziwisz się jakością wykonania, niszczy stereotyp chińskiej zabawki (no może z wyjątkiem klapki, ale da sie przyzwyczaić) :)
Polecam chinole, odkąd kupiłem 2 sztuki sb-600 leży w plecaku i czeka na użytek na sankach aparatu, 3/4 błyskanych na moim blogu to właśnie yn-460 w wersji 1 i 2