Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: studio w domu

Domyślnie studio w domu

witam.
    chcial bym sie poradzic jak taki zestaw http://fripers.pl/product_info.php/i...EE-45-UMB.html bedzie sprawowal sie w domu na bardzo malej powiezchni.

Domyślnie

Te lampy nie mają regulacji mocy więc jedyna regulacja odbywa się przez odsuwanie lampy od modela, kłopotliwe nieco w małych pomieszczeniach. Już lepiej kup sobie z HK 2x YN-460 II plus statywy, parasolki itd. czyli taki typowy zestaw do strobingu. Dużo bardziej uniwersalne i mobilne. Będziesz miał regulację mocy, nie będziesz potykał się o kable zasilające a możliwości praktycznie identyczne. Poczytaj sobie ten topic to będziesz wiedział co z czym i jak.

Pozdrawiam

Domyślnie

A oprzesłoną tęz mozesz regulować ja miaęłm halogeney z tesco i były ok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez introll Zobacz posta
    A oprzesłoną tęz mozesz regulować ja miaęłm halogeney z tesco i były ok
    To spróbuj przysłoną wyregulować fill o -2EV w stosunku do key light. Jak już masz 2 lampy to fajnie by było podejść do błyskania kreatywnie trochę a nie walić pełną mocą wszystlkim co się ma i regulować przysłoną.

Domyślnie

jakos nie jestem przekonany do tych lamp YN-460 II bo slyszalem o nich troche zlych opini i dlatego wlasnie zastanawialem sie nad tamtymi ale skoro mowicie ze to nie jeste dobry pomsl to juz sam nie wiem co mam zrobic.

Domyślnie

Tzn. jakie te złe opinie? Możesz jeszcze kupić YN-560, nowsza wersja z zoomem w głowicy i ta sama moc albo używane, starsze lampy nikona typu sb-26/sb-28 ale to już drożej. Generalnie w tej cenie nic lepszego od YN460 II nie dostaniesz.

Domyślnie

jak kupisz YN, zdziwisz się jakością wykonania, niszczy stereotyp chińskiej zabawki (no może z wyjątkiem klapki, ale da sie przyzwyczaić)
    x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
    www.ma-foto.pl

Domyślnie

Polecam chinole, odkąd kupiłem 2 sztuki sb-600 leży w plecaku i czeka na użytek na sankach aparatu, 3/4 błyskanych na moim blogu to właśnie yn-460 w wersji 1 i 2

Uprawnienia umieszczania postów