Zobacz pełną wersję : Airsoft "Lans Or Die"
Andrzej Olender
01-12-2010, 00:44
Witam :)
jako że ostatnio odskoczyłem od zdjęć bardziej w stronę video zamieszczam filmik z ostatniego wypadu :)
http://vimeo.com/17334394
Wykonanie bardzo mi się podoba :)
Chłopaki biegają, skradają się muzyka buduje napięcie ja przygotowuje się do jakiegoś mocnego natarcia, wejścia i ... i tak czekam, czekam... i .... i nic! :/ zabrakło zakończenia, kulminacji ... a szkoda bo wykonanie jest bardzo fajne.
może jeszcze chłopaki mogli trochę lepiej grać twarzą ale wiadomo że nie są aktorami ;)
superkomornik
01-12-2010, 18:40
No właśnie, napięcie zbudowało atmosferę i na końcu jest... no nie ma jakiegoś zakończenia.
Za to same ujęcia, montaz w porządku. Kręcileś to na jakimś statywie naramiennym, czy steadycamie?
Właśnie skomentowałem reportaż z tego dnia chyba (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=165787) - mnie się podobają razem - film i zdjęcia. Rzeczywiście następny krok to już jakiś większy scenariusz chyba.
PS. Zabrakło przedstawienia uczestników - na początku są solówki, jakieś pseudonimy można dodać i byłoby fajnie.
Andrzej Olender
01-12-2010, 22:43
No właśnie, napięcie zbudowało atmosferę i na końcu jest... no nie ma jakiegoś zakończenia.
Za to same ujęcia, montaz w porządku. Kręcileś to na jakimś statywie naramiennym, czy steadycamie?
No właśnie to było kręcone przy okazji zdjęć i trochę widać że nie było fabuły itp. mam w przygotowaniu już coś z akcją, w opracowaniu scenariusz, będzie się już działo :)
Stabilizacja to jedynie fotograficzny statyw oparty jedną skróconą nogą o bark a dwiema nogami o bok tłowia i czesciowo brzuch. Taka improwizacja dla stabilizacji :)
przem426
01-12-2010, 23:35
Właśnie skomentowałem reportaż z tego dnia chyba (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=165787) - mnie się podobają razem - film i zdjęcia. Rzeczywiście następny krok to już jakiś większy scenariusz chyba.
PS. Zabrakło przedstawienia uczestników - na początku są solówki, jakieś pseudonimy można dodać i byłoby fajnie.
tak, to była "wspólna akcja", takie wybadanie tematu...
andrzej - filmik wyszedł bardzo fajnie... ja w sumie wiedziałem co w nim będzie bo widziałem co kręciliście ;) nawet raz wam w kadr wlazłem przypadkiem :-P,
kurcze, jak będziesz miał wózek na szynach to będzie moc ;)
psychopulse
02-12-2010, 00:42
Bardzo mi sie podoba wykonawczo, kadry super, kolory i reszta, myślę, że można z tego zmontować fajny trailer ;)
Bardzo mi się spodobało, jednak zabrakło punktu kulminacyjnego
gregzorba
07-12-2010, 12:02
dla mnie słabiutko, ponieważ:
-aktorzy sie śmieją
-ruszają się jak mucha w smole
-psują cały film
pomysł bardzo na TAK, no ale niestety źle zrealizowany.
Andrzej Olender
07-12-2010, 12:14
dla mnie słabiutko, ponieważ:
-aktorzy sie śmieją
-ruszają się jak mucha w smole
-psują cały film
pomysł bardzo na TAK, no ale niestety źle zrealizowany.
Twoje ponieważ jest jednym punktem rozbitym niepotrzebnie na 3 części, nie byli to aktorzy i tyle :)
napisz więc o złej grze chłopaków ale odnieś się trochę do innych aspektów filmu, prowadzenie kamery, montaż, gradacja kolorów itp itp. w tej chwili pojechałeś jedynie ludzi którzy w wolnej chwili uprawiają takie a nie inne hobby :)
gregzorba
08-12-2010, 00:17
Twoje ponieważ jest jednym punktem rozbitym niepotrzebnie na 3 części, nie byli to aktorzy i tyle :)
napisz więc o złej grze chłopaków ale odnieś się trochę do innych aspektów filmu, prowadzenie kamery, montaż, gradacja kolorów itp itp. w tej chwili pojechałeś jedynie ludzi którzy w wolnej chwili uprawiają takie a nie inne hobby :)
po nikim nie pojechałem, po prostu wyraziłem swoje zdanie na temat filmu który obejrzałem.
A film ocenia się po całości, a nie po kawałkach.
tzn....."jeśli aktorzy w filmie źle zagrali to film jest słaby"
takie są już reguły filmu :(
Andrzej Olender
08-12-2010, 08:29
Hmm, zdjęcia rownież oceniasz podoba się lub nie? bo ja głupi myślałem ze na tego typu forach rozbijamy nasze wesołe twórczości na czynniki :)
Dzięki jednak za szczera opinie :)
Moim zdaniem in plus: prowadzenie kamery, operowanie głębią, montaż, charakteryzacja. In minus za poprzednikami: brak kulminacji, uśmieszki "żołnierzy". W przyszłej produkcji warto by też dodać kamuflaż na skórze, światło lasera z celowników (ciekawy efekt), jakieś dymy no i oczywiście pomysł na akcję. W podkładzie muzycznym mogły by się znaleźć krótkie komendy (z przepisowo trzeszczącego radia), ujęcia żołnierzy przekazujących sygnały gestami. To tak na szybko. Pozdrawiam, Piotr.
Unrealkg
05-01-2011, 22:03
Laserem najlepiej po obiektywie! Matryca to uwielbia :D
A moim zdaniem jest prawie fajnie, tylkooo bym to po prostu skrócił, szybkie ujęcia i do tego ujęcia w slo-mo i byłoby git. Bo teraz jest ciutke za długie i zaczyna się robić nudno. Coś bardziej w formie reklamy, teasera by bardziej trzymało w napięciu.
Jest, jest fajnie. Właściwie to jest fajny pomysł. Zabrakło finału. Uderzenia w talerze, bębny i werble na wizji. Szkoda.