PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z Need For Speed Carbon

Valdek_Tychy
29-11-2010, 16:08
Jakiś czas temu postanowiłem pograć sobie we wszystkie dotychczasowe wydania NFS.Obecnie jestem na NFS Carbon i nie chwaląc się ;) idzie mi całkiem dobrze ale pojawił się problem.Dochodzę do kolejnego końca etapu gdzie jadę w pojedynku z szefem teamu niejakim Wolfem, daję mu popalić ogrywam go, wącha spaliny z mojego samochodu itd., następnie przechodzę do dalszego etapu gry czyli walki o kolejne terytoria i po odczytaniu pierwszej wiadomości naciskam enter aby przejść dalej i w tym momencie wywala mnie z gry oraz pojawia się następujący komunikat:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img152.imageshack.us/img152/4123/beznazwy1wp.jpg)

Po ponownym uruchomieniu gry wracam do stanu przed pojedynkiem z Wolfem - gra nie zrobiła automatycznego save'u. I tak za każdym razem, ilekroć bym razy nie wygrał, zawsze wracam do pozycji wyjściowej po uprzednim wywaleniu gry.
Robiłem reinstal gry i nic to nie dało.
Ma ktoś pomysł co zrobić, ewent. co może być przyczyną?
aha,żeby nie było wątpliwości - grę mam 100% legalną z oryginalnej płyty bez żadnych craków itp.

kisio
29-11-2010, 16:17
Spróbuj wyłączyć AA i AF w opcjach grafiki.

Strus
29-11-2010, 16:18
Zassaj RELOADED :) Problem zapewne zniknie :)

A serio to pytales support EA ?

kisio
29-11-2010, 16:23
Telefon do EA to dobry pomysł. Może mówią z śmiesznym akcentem ale są bardzo pomocni. Jeden z bardziej rzeczowych helpdesków telefonicznych jakie znam.

Valdek_Tychy
29-11-2010, 16:27
Zassaj RELOADED :) Problem zapewne zniknie :)

A serio to pytales support EA ?

No nie,nie pytałem.

Majek
29-11-2010, 16:42
Grę masz w najnowszej wersji? Jak nie, to ciągnij patcha. 1.5 chyba ostatni wyszedł. To jest pierwsza rzecz, o którą zapytają Cię w helpdesku.

Valdek_Tychy
29-11-2010, 18:02
Grę masz w najnowszej wersji? Jak nie, to ciągnij patcha. 1.5 chyba ostatni wyszedł. To jest pierwsza rzecz, o którą zapytają Cię w helpdesku.

Ściągnąłem ostatnia wersja 1,4,pomogło już działa :D

eldritch
29-11-2010, 19:36
Carbon to bardzo fajne NFS do czasu kiedy nie zagrałem w najnowszą HP3 uważałem je za najbardziej grywalne... zaraz po Porsche Unleashed
ahh te czasy młodości...
żona się śmieje jak siadam przed komputerem syna..., ale kurcze, jak inaczej mógłbym poprowadzić McLarena F1 albo Bugatti Veyron

Valdek_Tychy
29-11-2010, 22:05
a powiedzcie mi jeszcze taką rzecz, w np.Saturnie jest do kupienia NFS Shift za 49zł. coś tanio mi się wydaje biorąc pod uwagę stosunkowo niedawną premierę.Czy to jest normalne wydanie czy jakieś okrojone czy co?

Polsar74
30-11-2010, 10:38
NFS Shift - jak niedawno, jak dawno !/? Toż jak gra ma więcej niz 12 m-cy to już "stara" jest ;-) i tanieje na ok 50 % ceny aktualnej nowości.

eldritch
30-11-2010, 21:46
a powiedzcie mi jeszcze taką rzecz, w np.Saturnie jest do kupienia NFS Shift za 49zł. coś tanio mi się wydaje biorąc pod uwagę stosunkowo niedawną premierę.Czy to jest normalne wydanie czy jakieś okrojone czy co?

chyba chodziło Ci o NFS Shit... a nie Shift... ? :D

Nie kupuj tego badziewia - nawet mój syn w to nie chce grać - szajs maksymalny.

Valdek_Tychy
30-11-2010, 21:53
szajs maksymalny.

Co przez to rozumiesz? można uściślić

eldritch
01-12-2010, 18:21
mój syn ma NFS Carbon, Shi(f)t, Prostreet, Most Wanted i najnowsze Hot Pursuit
Ja pamiętam jeszcze z "dawnych czasów" Porsche Unleashed

Fatalnie wykonane samochody - niewymiarowe, model jazdy wyjątkowo drętwy, jeździsz po bezmyślnych torach, bardzo słaba gra.
Powiem tak, pomimo wieku zdarza mi się usiąść przed komputerem syna i pograć w Carbona - bo to świetna gra dla faceta który lubi motoryzację w Shifcie nie odnajduję ani grama przyjemności (a skoro nawet mój syn jej nie odnajduje - to coś w tym musi być). Zwróć uwagę, że gra była bardzo krótko na rynku, od razu pojawiły się następne wersje.

Warto natomiast zainwestować w Hot Pursuit - nawet te 130 zł za edycję limitowaną. Najlepsza gra "motoryzacyjna" jaką widziałem.
Oczywiście ja jeżdżę Carrerą 4s i podziwiam krajobrazy (a grafika jest extra), a mój syna lata na sygnale SLSem i rozbija przeciwników... ;)

krzysztofz24
01-12-2010, 18:31
Ach gralo sie w NFS Carbon kiedys, przeszedlem ta gre ladnych pare razy. Specjalnie kupilem oryginal zeby potem grac w sieci...i nie chwalac sie pokazalo sie paru osobom jak sie jezdzi:twisted:. Fajnie bylo wejsc do pokoju gry, poczekac chwile...i znajdywalo sie zawsze paru chetnych na ostra jazde. Podobalo mi sie ze chyba przed wyscigiem bylo jakies 30 sek oczekiwania na start i w tym czasie mozna bylo cos do kogos napisac. Fajnie jak ktos na standardowe pytanie: skad jestes" odpisywal np Chile, Usa, Islandia czy Chiny, a jak sie jeszcze czasem Polak trafil;-).

kkokosz
01-12-2010, 19:19
A wg mnie Shift jest świetny, tylko trzeba grać na kierownicy. Carbon się nie umywa. Tylko jedno zastrzeżenie - to zupełnie różne gry. W Shifcie nie chodzi o jazdę po mieście odpicowaną bryką i wyścigi z policją - to raczej coś w rodzaju TOCA Race Driver. Czyli jak ktoś lubi jazdę po mieście, opuszczone szyby i ucieczki przed tabunem radiowozów - Carbon (chociaż moim zdaniem lepsze Most Wanted). Jeśli zaś lubisz się ścigać, "kręcić" czasy, urywać ułamki sekund, to Shift. Podobno najnowszy Hot Pursuit jest w ogóle najlepszy (czyli najlepsze rzeczy z Most Wanted/Carbon i Shifta), ale nie grałem jeszcze :D

kisio
01-12-2010, 20:13
Dla każdego coś miłego. Dla mnie Carbon to najsłabsza część serii zaraz po Pro Street, za to Shift jest całkiem przyjemny, tylko jakiś taki mało NFSowy. Nowy HP to klasa ale to dlatego, że to właściwie Burnout a nie NFS :> PCtowcy wcześniej tego nie mieli więc świeże doznania ;)

Polsar74
03-12-2010, 11:57
Shift to troszkę symulator jazdy a np. nowy Hot Pursuit to typowy arcade gdzie prawie cały czas trzymasz palucha na gazie i tylko lekko hamujesz przed zakrętem żeby tył autka zatzuciło :-) Obie mi się podobają ale wspólny to mają tylko człon NFS w nazwie.

Dla każdego coś miłego.

Valdek_Tychy
03-12-2010, 16:27
Shift to troszkę symulator jazdy a np. nowy Hot Pursuit to typowy arcade gdzie prawie cały czas trzymasz palucha na gazie i tylko lekko hamujesz przed zakrętem żeby tył autka zatzuciło :-) Obie mi się podobają ale wspólny to mają tylko człon NFS w nazwie.

Dla każdego coś miłego.

Wydaje mi się,że za 49 zl. można kupić, nie jest to cena zaporowa.
W NFS gram od I (jedynki) trochę miałem potem przerwy i teraz chcę to nadrobić :D