PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dwa kolory.

Sebastianito
28-11-2010, 14:52
Przyznaje się bez bicia... pierwszy raz włamałem się aby wykonać zdjęcie! Dojechalem na miejsce w Swanage i okazalo sie, ze molo jest zamkniete! Jak sie nie zdenerwuje... w chwile pozniej podchodzi do mnie mlody chlopak i sie pyta:
-Chcesz dostać się na molo?
-Jasne! - odpowiadam.
-Chodź za mną, przeprowadzę Cie.
W chwile później bylem na jakiejś łodzi, cysternie, dachu, drugim dachu, drabinie i na molo :) PRZEPRASZAM za to i czuje się winny...

Takie o to dwa zdjęcia. Pierwsze z molo drugie z plaży.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/09543874928901536880.jpg)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/07552167465865302437.jpg)

Pozdrawiam.
P.S. odpowiedz zdjęciowa dla Klarensa :)

tbogdanowicz
28-11-2010, 15:08
Odnośnie 1 - pali i rozmemłanej wody ostatnio dostatek, ale Twój kadr bardzo mi się podoba.

2. Może minimalnie za jasna woda, ale efekt malarskości niesamowity. Gdyby jeszcze nie te czerwone boje i ewentualnie miasto na horyzoncie...

farizer
28-11-2010, 15:48
No elegancja :) Bardzo ładne kadry, obróbka na plus :)

marcogk
28-11-2010, 15:50
Elegancko

Klarens
28-11-2010, 16:05
hehe...Seba, ciesze sie ,ze przywiozles kawal dobrego materialu :)
Jedynka ,znana , ale w kazdym wydaniu jest swietna , mi szczegoolnie najbardziej pasuje w B&W i dobrze,ze tak wybrales, uspokaja mnie niesamowicie to zdjecie, co do czepialstwa, jeden maly paproch zostal na niebie, bardziej w centrum .
Kadr drugi jest niesamowity, taki bajkowy, tonacja swietna i bardzo mi sie podoba, nie ukrywam ale bardzo ladnie zaczarowales , boje kwestia gustu , mi az tak nie przeszkadzaja .
Kawal dobrej roboty.
Pozdrawiam

rainer
28-11-2010, 16:57
1 świetna...kadr, konwersja, no super. :)

Al Koholik
28-11-2010, 18:19
Patrząc na jedynkę to wiem dlaczego molo jest zamknięte... ale ja Ciebie rozumiem. Ja też bym chciał takie zdjęcie. To coś jak sosna na Sokolicy :wink:

Szuwar
28-11-2010, 18:24
Choć trochę czegokolwiek zamiast mleka i byłoby super.

Samo "molo" :) w bardzo dobrym ujęciu. Mewki (?) dodają uroku.

Ale mleko - stanowczo nie :)

Lazyboy
28-11-2010, 18:31
wlasnie z tym mlekiem wyglada tak jak wygladac powinno. Jedynka znana i to jest fotka na okladke magazynu fotograficznego :)

krzysztofz24
28-11-2010, 19:08
Oba bardzo dobre. Jakbym mial wybierac to 2, super kolorki.
Warto bylo zrobic ten wlam:-).

Lazyboy
28-11-2010, 20:57
Wlasciwie to zapomnialem wypowiedziec sie o dwojce. Tutaj bardzo podoba mi sie kolorystyka kamieni, ale to standard u Sebastiana z tymi kamieniami - zawsze fajnie wychodza :)

ART69
28-11-2010, 21:07
Jedynkę widziałem już na okładce polskiego wydania Digital Camera :-) ale tam nie ma mewek :mrgreen: na dwójce kamolce wyszły super :-)

Lazyboy
28-11-2010, 21:09
Ooo, nie wiedzialem, Ze Digital Camera ma swoj odpowiednik w polskiej wersji. Tez mam ten numer ale w wersji angielskiej. Ciekawi mnie czy sie roznia te dwie wersje :)

Nikonozaur
28-11-2010, 21:10
Jedynka wspaniała. Co do Twoich rozterek moralnych... No cóż, nie jesteś jedyny w tej profesji (http://www.iv.pl/images/87367552632829629751.jpg)... ;)
Na dwójce bardzo ciekawy dół, ale rozmyte memłaniem bojki już mi się mniej widzą. Kadr lekko chyli się w prawo.

ART69
28-11-2010, 21:15
Polski adres czasopisma :-) www.digitalcamerapolska.pl

maniak666
28-11-2010, 23:19
He, he, i znowu widzę ze jak masz "pod górkę" przy robieniu zdjęc, to efekt jest zawsze cacy. A i opis niebalnany też się pojawia. No cacy jest. Chociaż wolę Twoje dynamiczniejsze prace... No ale tym razem okolicznosci nie były aż tak dramatyczne;-)

ostrytux
28-11-2010, 23:41
Dla mnie zdecydowanie jedynka, oczywiście numer dwa też ciekawa, niemniej to już zupełnie inna fotografia.
Również mi się wydawało że podobną fotografie widziałem na okładce pewnego magazynu ;)

Sebastianito
28-11-2010, 23:52
Ooo, nie wiedzialem, Ze Digital Camera ma swoj odpowiednik w polskiej wersji. Tez mam ten numer ale w wersji angielskiej. Ciekawi mnie czy sie roznia te dwie wersje :)

Polski adres czasopisma :-) www.digitalcamerapolska.pl

Wiec tak moi kochani... do DC Polska pisalem niejednokrotnie ale, oni sa zaciemnieni i zastraszeni niejednokrotnie prze DC UK! (Nie ujmujac pismu w UK bo sa najlepsi na rynku!)
Parokrotnie wysylalem mejla do nich ale TOTALNA ignorancja! Nie wierze juz w nic! To mial byc moj bunt w stosunku do fotografii ktora wykonuje, ktora tak cenie, ktora kocham! Krajobraz jest moja muza, uwielbiam wstawac rano, uwielbiam fotografowac ranio... tak jak kazdy z nas... i wiem, (TAK, ja wiem, ze jestem dobry! Tak wiem, ze stac mnie na wiecej!) Tak wiem, ze polska ignoruje wiekszosc naszych dobrych fotografow! Ktory z was wie, ze KULTEN (Marcin) (http://marcinbera.com/) zdobyl 4-te miejsce w Photographer of the Year w United Kingdom? I co... jest ignorowany w Polsce! Dlaczego? Nie pisze tego, ze jest on moim bardzo dobrym kolega i ze mnie nauczyl mnie bardzo duzo ale DLACZEGO jest niezauwazalny i dlaczego ludzie go nie doceniaja... czy to polska mentalnosc?
Wszyscy pisza tylko, ze widzieli na okladce DC... Ludzie starac sie! Pytac dowiadywac...

Mialem skasowac wiadomosc po napisaniu, ze jest niepoprawnie napisana ale mam to gdzies... niech to bedzie swoisty sposob buntu!

Karzdu komentarz czytam tu i kazdy komentarz przyjmuje do wiadomosci... i cenie sobie UWAGI TECHNICZNE!

Pozdrawiam
Sebastianito!

martinez
29-11-2010, 00:45
Sebastianie, jedynka znana, obfotografowana na wszystkie możliwe sposoby, nic zaskakującego, klasyka, którą chyba każdy fotograf z twoich rejonów posiada, lub chciałby mieć, jest ok i tyle. :)
Natomiast dwójka, kolory fajne, kadr przyjemny, tylko ten chaos na wodzie budzi mój niepokój, nie jestem przekonany co do tego, sądzę, że lepiej by się prezentowało bez tego bałaganu (boje czy co to tam jest). :)

Greg77
29-11-2010, 01:18
Jedynka taka klasycznie pomemlana...podoba sie.....
Dwa jest dla mnie kolorki kadr wszystko pasuje.......motam sie nad wystemplowaniem tych boi, ale nie koniecznie;)

Hoobie
29-11-2010, 01:48
1 dobrze znana w tej odslonie - mz wyszla Ci bardzo dobrze.
Nie inaczej jest z 2 - dla mnie bomba :)

PABLOOK
29-11-2010, 11:18
Jedynka jest bardzo dobra :).
Motyw, kadr, obróbka - wszystko tu zagrało jak trzeba :).

harb
29-11-2010, 13:03
jedynka swietna :)

wingeo
29-11-2010, 13:13
Odnośnie 1 - pali i rozmemłanej wody ostatnio dostatek, ale Twój kadr bardzo mi się podoba.

.... podpiszę się :grin: