Zobacz pełną wersję : TABLET GRAFICZNY PENTAGRAM ThinType
Chce kupić pierwszy tablet. Czy ktoś używał PENTAGRAM ThinType wiem że najlepsze WACOM ale chyba mnie nie stać (chyba że są jakieś tanie modele warte polecenia). . . Czy w ogóle jest sens bawić sie w tani tablet czy to strata czasu i pieniędzy?
Przemek Paśnik
28-11-2010, 13:41
tani tablet czy to strata czasu i pieniędzy?
już sobie sam odpowiedziałeś :) warto dozbierać do wacoma
de Fresz
28-11-2010, 13:58
Ostatnio na prezent zakupiłem Bamboo Pen & Touch. Jako że jestem przyzwyczajony do Intousów, zakres nacisku (oraz brak jego dokładnej regulacji) i wielkość są dla mnie ciut przy małe, ale myślę, że dla kogoś nierozpieszczonego tak znacznie droższymi tabletami, będą w zupełności wystarczające. Spokojnie da się na takim Bamboo pracować. Cena: coś koło 350 zł.
osobiście posiadam wspomnianego Bamboo Pen & Touch. Jak za swoją cenę super produkt. Sam jestem zaskoczony jak mogłem obrabiać zdjęcia bez tabletu:)
Dodatkowo w cenie otrzymujesz pełną oryginalną licencję PS Elements.
de Fresz
28-11-2010, 22:20
PSE jest tylko w wersji FUN - droższej kilkadziesiąt zł. W "zwykłym" Pen (& Touch) nie ma go.
unikaj tego pentagrama (doswiaczenia wlasne) nie chce pisac jaka to lipa, uzywam bamboo i pomimo roznicy gabarytu to jakosc uzytkowania jest odwrotnie proporcjonlna do wielkosci (mialem najwiekszego pentagrama)
PSE jest tylko w wersji FUN - droższej kilkadziesiąt zł. W "zwykłym" Pen (& Touch) nie ma go.
możliwe, zasugerowałem się podaną powyżej ceną, bo sam płaciłem koło 350 PLN'ów
de Fresz
30-11-2010, 12:22
Cena rzecz względna, ja akurat chciałem szybko i brałem w dość drogim Saturnie. W Cortlandzie różnica jest taka: P&T – 334 zł, FUN S P&T – 371 zł. 37 zł za licencje na PSE to całkiem niezły diil (w gratisie kolor szary zamiast czarnego). A spokojnie można znaleźć jeszcze taniej.