PDA

Zobacz pełną wersję : nowa poczta

chaos
27-11-2010, 18:36
jakiego dostawce darmowej poczty polecanie ?
nie chodzi mi o znane i popularne (wp, gmail, onet, itp), tylko o mniej znane, mniej korporacyjne, a przyzwoite

próbowałem gmx.com - fajna skrzynka, działa super i duże możliwości ale się zezłościłem jak pewnego razu moje konto zostało zablokowane, pisałem w tej sprawie do adminów, nawet nic nie odpowiedzieli, znalazłem w sieci opisy większej ilości podobnych przypadków, wiec gm.com nie polecam

mateo912
27-11-2010, 18:43
Ale po co coś innego?
każdy mniej znany będzie oferował mniej niż te TOPowe.
Ja mam w wp i nie narzekam zwłaszcza jak mam teraz nieograniczoną pojemność.

velaskez
27-11-2010, 19:01
Ja mam gmaila od lat, śmiga pod Thunderbirdem łącznie z innymi kontami i jest git;)

Przemek Paśnik
27-11-2010, 19:06
Gmail, do tego gmail notifier, ew. thunderbird jak potrzeba. Ja też nie miewam problemów

chaos
27-11-2010, 19:12
po co mi inny ? z ciekawości ;) może czai się za rogiem coś ciekawego czego tłumy jeszcze nie odkryły ;)

a, panowie po co polecają gmail, jak prosiłem żeby nie polecać ? ;)

Przemek Paśnik
27-11-2010, 19:16
po co mi inny ? z ciekawości ;) może czai się za rogiem coś ciekawego czego tłumy jeszcze nie odkryły ;)

a, panowie po co polecają gmail, jak prosiłem żeby nie polecać ? ;)

A racja, przepraszam. Może golab pro?

Michał Jędrak
27-11-2010, 19:20
Może powiedz czego oczekujesz... Bo takie polecanie dla samego polecania jakoś niewiele wnosi.

chaos
27-11-2010, 19:29
Może powiedz czego oczekujesz... Bo takie polecanie dla samego polecania jakoś niewiele wnosi.
żeby było szybko, prosto, bez wodotrysków i łatwo do zapamiętania ;)

eskimos
27-11-2010, 19:31
żeby było szybko, prosto, bez wodotrysków i łatwo do zapamiętania ;)

gmail ? :mrgreen:

Przemek Paśnik
27-11-2010, 19:32
gmail ? :mrgreen:

Epic WIN :mrgreen:

m3
27-11-2010, 19:38
jeszcze jest o2.pl ale czy dobre nie wiem, ja mam na wp i nie narzekam. tylko reklam sporo ;/

mateo912
27-11-2010, 19:40
reklam na wp sporo? a sprawdzałeś polecane przez siebie o2/tlen?
Ja w ciągu tygodnia dostaje około 350 spamu na o2 :|

wasilewk
27-11-2010, 19:40
jeszcze jest o2.pl ale czy dobre nie wiem, ja mam na wp i nie narzekam. tylko reklam sporo ;/

Bez reklam i za darmo to jest tylko Hotmail.

lok_men
27-11-2010, 19:43
zdecydowanie gmail jak szybko i prosto

Majek
27-11-2010, 19:43
Żona moja, odkąd pamiętam, używa konta na epf.pl
Nawet jakoś na spam nie narzeka, reklam nie ma.

chaos
27-11-2010, 20:41
spam, no właśnie, od kilkunastu lat mam skrzynkę na o2 i onet - nagromadziło się sporo spamu i nie chce zaprzestać nadsyłać nowy

wp i gmail też mam ale z imienia i nazwiska - taki formalny jak by, nie chcę ich podawać przy rejestracjach, duperelach - bo się zaspamują
potrzebuję fajną pocztę do ogólnego zastosowania z możliwością zaimportowania innych email - póki nie nauczą się znajomi, że mam nowy

mail.com wypróbuje, mają sporo fajnych rozszerzeń do wyboru np. @atheist.com ;)

samek
27-11-2010, 21:12
Weź nie kombinuj tylko wydaj raz na rok kwotę typu 61 pln i miej spokój.

kondziu
27-11-2010, 21:40
Jako drugiej skrzynki pocztowej używam PINO.PL, bardzo fajna, darmowa, dowolne nazwy do wyboru ( np trzy literowe )
bardzo mało reklam, od czasu do czasu jakiś problem z wysyłką mam ale poza tym ok.

turecky
27-11-2010, 22:26
aol.pl

credka
27-11-2010, 22:30
gmail rządzi... u mnie ;) powiedziałabym wręcz, że to inteligentna poczta - wiele przydatnych bajerów, które czasem ratują przed wysłaniem błędnego, niepełnego maila, itp. ;)

ThomasVoland
27-11-2010, 22:39

Nie lepiej jakąś przyzwoitą domenę kupić?:| Od Gmaila nic lepszego nie znajdziesz.

messer
27-11-2010, 22:45
Poczta na gmail -- wszystko fajnie, tylko czai się za rogiem jedno, spore niebezpieczeństwo: Czy aby na pewno chcemy, żeby google wiedziało o nas więcej, niż my sami? :/
Do tego telefon z androidem, w pełni "zintegrowany" z google, konto na youtube i w zasadzie jeszcze chwila, a nie będzie już trzeba chronić swojego PINu do karty płatniczej...

Sam używam gmaila i od jakiegoś czasu mocno zastanawiam się, czy nie należy zrezygnować.

MR
27-11-2010, 22:54
ja mam ymail (yahoomail) i sobie chwale. Taki gmail :D

chaos
27-11-2010, 23:09
Poczta na gmail -- wszystko fajnie, tylko czai się za rogiem jedno, spore niebezpieczeństwo: Czy aby na pewno chcemy, żeby google wiedziało o nas więcej, niż my sami? :/ ...
między innymi dlatego też nie lubię gmaila, nie lubię korporacji, aa niektórzy chyba nie zauważyli, że google w ciągu kilku lat stało się jedną z największych ...

i przestańcie już z tym gmailem, prosiłem o fajne niepopularne

lodzermensch
27-11-2010, 23:20
jakiego dostawce darmowej poczty polecanie ?
nie chodzi mi o znane i popularne (wp, gmail, onet, itp), tylko o mniej znane, mniej korporacyjne, a przyzwoite

yahoo.com

Jak chcesz mieć dobrze, to przed tzw. komercją chyba nie uciekniesz.

Blasius.G
27-11-2010, 23:54
Niby gmail jest dobry. Mam od paru lat. Dostałem kiedyś zaproszenie od znajomego bo tylko tak się dało tam dostać.
Dlaczego "niby"? Gmail wydaje mi się zbyt piękny by był całkowicie za darmo. Nie chodzi tu o kwestie finansowe ale np. dane o użytkowniku zbierane przez google i używane do dostarczania reklam. Google ogólnie specjalizuje sie w zbieraniu i przetwarzaniu ogromnej ilości danych o ludziach i to mnie nieco niepokoi. Google street view, nagrywanie syngnału z wi-fi, nagrywanie dźwięków z otoczenia. Ciekawe dla kogo oni działąją. Pasuje mi na rząd USA (choć do USA nic nie mam:))

Mam jeszcze plusnet (jako abonent) i na serwerze, na którym mam stronę. Aaa- jest też poczta w neostradzie ale ja tam dwa razy zaglądałem i ostatecznie zapomniałem hasła, a nawet nie pamiętam gdzie ta poczta jest:D

wypass
28-11-2010, 00:13
ja mam gmaila nie dla tego że jest znany, a dla tego że jest bardzo wygodny, szybki, przejrzysty...pojemny...

Paweł M
28-11-2010, 00:30
między innymi dlatego też nie lubię gmaila, nie lubię korporacji, aa niektórzy chyba nie zauważyli, że google w ciągu kilku lat stało się jedną z największych ...

Kup sobie dowolną domenę i będziesz miał niepopularną, bo tylko twoją :D

burz
28-11-2010, 00:37
skrzynka.pl

messer
28-11-2010, 00:43

Ja postawiłem na utrzymywanie własnego hostingu (megiteam.pl, ale równie dobrze może być inna firma)
Nie kosztuje to kosmicznych pieniędzy, nie wymaga specjalistycznej wiedzy, a jest pewne i bezpieczne.
Parametry skrzynki pocztowej zależą oczywiście od wykupionej usługi, ale najczęściej są wystarczające dla 99% zastosowań.
Przy czym zyskujesz dodatkowo miejsce na własną stronę www, przestrzeń dyskową "w sieci" itd. Oraz możesz podpiąć własną domenę, jeśli zechcesz.

Taki pakiet to często wydatek powiedzmy 100PLN rocznie. Czy warto? Każdy sobie sam musi odpowiedzieć, ale moim zdaniem - bezdyskusyjnie tak.

Michał Jędrak
28-11-2010, 01:27
Tak, zdecydowanie własna domena to najlepsze rozwiązanie i, tak jak autor chce, niepopularne. Ja jestem maniakiem kupowania domen o są tylko po 30zł rocznie, więc mam różne śmieszne maile. Ale na drugim miejscu od razu jest gmail, bo nie ma spamu i dobrze działa. Polskie skrzynki pocztowe są u mnie najniżej w hierarchii, bo miałem kiedyś kilka i tygodniowo przysyłano mi dziesiątki reklam.

A o kradzież danych przez google się nie boję. Wyłączam komputer i wokół mam las, drzewa i świeże powietrze. Nie obchodzi mnie co google o mnie wie, bo mam silniejszą broń od googla i wszystkich wirusów świata- przycisk 'off'.

ThomasVoland
28-11-2010, 02:28
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby mieć własną domenę, a w niej mail np. z gmail.com lub jakiś inny. Własna domena to nie konieczność trzymania poczty na tym samym serwerze co www podpięte pod domenę.

ku6i
28-11-2010, 02:36
spam, no właśnie, od kilkunastu lat mam skrzynkę na o2 i onet - nagromadziło się sporo spamu i nie chce zaprzestać nadsyłać nowy

wp i gmail też mam ale z imienia i nazwiska - taki formalny jak by, nie chcę ich podawać przy rejestracjach, duperelach - bo się zaspamują
potrzebuję fajną pocztę do ogólnego zastosowania z możliwością zaimportowania innych email - puki nie nauczą się znajomi, że mam nowy

Tak z ciekawości, po co Ci piąta skrzynka pocztowa?

chaos
28-11-2010, 22:50
aol.pl
zbadałem aol.com to to samo co mail.com
na razie testuje, nie jest źle ...

Redskull
29-11-2010, 11:01
dla mnie gmail stracił duuuuużo od początku istnienia. Założyłem jak jeszcze były zaproszenia i byłem bardzo zadwolony bo przesyłałem cegły po 200mb i super. TO teraz świnie ograniczenia powprowadzali :/ O2 bije Gmaila na łeb. A z nieznanymi to nie miałem do czynienia, więc swoim postem chciałem zwrócić uwagę na powyższy problem wielu dostawców.

Bartek - NinoVeron
29-11-2010, 12:02
www.free.os.pl - bardzo fajne domeny i max 2-3 wiadomość reklamowe na tydzień, gdy w dużych portalach są nawet po 2-3 wiadomość "spamowe" dziennie

chaos
29-11-2010, 12:09
mail.com niestety nie ma możliwości podłączenia kont zewnętrznych, dlatego odpada, muszę przez jakiś czas sprawdzać stare konta

credka
08-01-2011, 12:54
Pytanie do użytkowników onet - czy w dniu wczorajszym, albo czy w ogóle mają miejsce takie sytuacje:
"ostatniego maila od pani mieliśmy na skrzynce o godzinie 22:39 a mail przez panią był utworzony o 14:14"
czyli jak duże opóźnienie w dostarczaniu wiadomości zdarza się w onecie i jak często?

c-man
08-01-2011, 19:51
Mi przychodzą natychmiast, nie zauważyłem takich afer...
Ale może dlatego, że nie miałem możliwości w ten sposób porównać godzin i dat...

GeparD
08-01-2011, 21:54
zona miala poczte na onecie, przychodzenie wiadomosci to byla loteria, odkad zmieniala na gmaila wszystko dziala jak nalezy

credka
08-01-2011, 23:04
dzięki, zacznę proponować klientom gmaila :P

vredota
09-01-2011, 01:36
Poczta onet.pl miała kiedyś akcje pt. odrzucanie poczty wysyłanej przez Outloka, wpisy na róznych forach pokazywały, że Administracja poczta.onet.pl nie umie rozwiązać tematu, zmiana klienta czy dostęp online np. przez telnet i wysyłanie maili nie pomogały. Pomagało dopiero założenie nowego konta, czyli de facto zmiana adresu. Onetowi podziękowała m.in. ciocia, która nawet nie wie jak to ustrojstwo działa, a to nie jest dobrym znakiem...

maciey75
09-01-2011, 21:40
yahoo.com - polecam ;) spamu zero, jesli juz cos wleci to jest fajny filtr.

chaos
10-01-2011, 15:53
13 stycznia yahoo niby wchodzi na polski rynek

FHR
10-01-2011, 17:09
Ja w ciągu tygodnia dostaje około 350 spamu na o2 :|

Od kilku dobrych lat jestem zadowolonym użytkownikiem skrzynki na o2 i jak tygodniowo dostanę 35 wiadomości z jakimiś reklamami to wszystko. Z tym, że nie używam tego adresu do rejestracji w różnych dziwnych miejscach. W tym celu mam oddzielny adres na wp.pl. Właśnie zajrzałem do tej skrzynki, mam 808 nieprzeczytanych śmieci z zeszłego roku. Nawet nie chce mi się tego przeglądać i czyścić.

Mam też oddzielne konto na wykupionym serwerze, pod własną domeną. O żadnym spamie nie ma mowy.

c-man
20-01-2011, 22:16
To co się dziś dzieje z pocztą na onecie, to już gruba przesada... :?
Przerzuciłem się w 100% na Gmaila, mam tam teraz zarówno "roboczą" jak i prywatną skrzynkę...

shadow_alex
21-01-2011, 09:16
Mam o2 od x lat. Jedyny spam jaki dostaję, to reklamy z o2, które w polu "od" mają dopisek "przesłane przez o2.pl", tak więc w programie pocztowym wystarczy jedna prosta reguła i po spamie. Max załącznik to 100MB.

bil78
21-01-2011, 11:46
a ja polecam poczta.pl , przyjemny adres zero problemów no i od roku jak mam tam konto nie dostałem żadnego spamu dosłownie ani jednego niechcianego meila

rlat
21-01-2011, 12:09
o2.pl

credka
21-01-2011, 19:12
o2 to była moja pierwsza poczta, i nadal jest, bo nie mam kiedy haseł poprzenosić, a do nich muszę się dogrzebać poprzez masę spamu... Dla mnie o2 odpada zaraz za wp :P

credka
28-02-2011, 13:36
ojoj, ale się porobiło...
http://pclab.pl/news45012.html

credka
02-10-2011, 12:09
Czy ktoś z Was miał ostatnio do czynienia z włamaniem na pocztę gmail (lub inną)? Do mojego konta włamano się kilkakrotnie w ciągu 2 dni z IP Pakistan (podobno) i wysłano masę wiadomości o treści cheap pharmacy do nieznanych mi adresów... Odpowiedzi z niedostarczoną wróciły zawalając mi nieźle skrzynkę. Ktoś coś?

wer
02-10-2011, 12:21
Czy ktoś z Was miał ostatnio do czynienia z włamaniem na pocztę gmail (lub inną)? Do mojego konta włamano się kilkakrotnie w ciągu 2 dni z IP Pakistan (podobno) i wysłano masę wiadomości o treści cheap pharmacy do nieznanych mi adresów... Odpowiedzi z niedostarczoną wróciły zawalając mi nieźle skrzynkę. Ktoś coś?

Sprawdź swój komputer dokładnie programem antywirusowym. Pełno teraz jest syfu, który wykrada hasła. Ja mam zabawę z tym od drugiej strony, jako administrator serwerów pocztowych. Pojawiły się też ataki na pocztę, że automaty próbują zgadnąć hasło. Jeśli ktoś ma popularne hasło to może też paść ofiarą.

http://tech.wp.pl/kat,39516,title,Proste-hasla-w-skradzionych-danych-z-Hotmaila,wid,11570106,wiadomosc.html?ticaid=1d20c&_ticrsn=5

credka
02-10-2011, 12:41
Dzięki, znalazłam też coś takiego:
http://mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=pl&answer=50200