Zobacz pełną wersję : Grip ND200P. Pytanie o funkcje.
Witam,
przymierzam się do kupna D200, i rozważam kilak propozycji, wiadomo. :) Chciałbym się Was spytać czym różni się chwyt ND200p od MB-200? Chodzi mi o funkcje, bo może się okazać, że jest mi on zbędny w pierwszym cyfrowym lustrze.
Link do zdjęcia z chwytem ND200P
http://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/13/30/61/75/1330617574
Marcin Borkowski
26-11-2010, 21:38
ten grip ma z tyłu wyświetlacz, i funkcje interwału, wydaje mi się ze nie będzie Ci to potrzebne :)
A możesz wyjaśnić co to za funkcja? To, że ma wyświetlacz to widzę :)
Czy on ma więcej wybieraków itp?
nie wiem dokładnie co ma za funkcje ale wiem, że: jest co chiński wybryk, nie wiem po co komu jeszcze wyświetlacz z godziną i datą może i przydatne ale..., raczej sugerował bym to, że kupują ten grip osoby które chcą przylansować, że mają 3 wyświetlacze tak jak ma to D2x oznaczenie jest mylne nie powinno to się nazywać ND 200P tylko jak to ma oryginał MB-D200 literka P prawdopodobnie oznajmia nam Professional jako oznaczenie wśród chińskich zamienników, sam mam chiński zamiennik ale MB-D80, polecam Alphe czasem można trafić na takie co rozładowywują aku ale ja wymieniłem swój na gwarancji i chodzi jak złoto trzyma półtora tygodnia :)
Super.
Dzięki za rozwinięcie tematu. Wiem już na co zwrócić uwagę. :)
cieszę się, że mogłem pomóc :)
Funkcja interwału jest zresztą w D200, dodana gratis od Nikona ;)
...polecam Alphe czasem można trafić na takie co rozładowywują aku ale ja wymieniłem swój na gwarancji i chodzi jak złoto trzyma półtora tygodnia :)
Jak mam to rozumieć? Bez względu na to ile wykonasz zdjęć "trzyma półtora tygodnia"? ;-) Lepsza byłaby informacja ile wykonasz zdjęć w "półtora tygodnia". Mój MB-D80 trzyma kilka miesięcy, a może nawet kilkanaście ;-)
trzyma Ci kilkanaście miesięcy bez robienia? eee to dobra bateria...na serio to kształtuje się tak zostało mi jakieś 39% baterii (pragnę zaznaczyć, że pracuje na zimnie dużo co bardziej rozładowuje baterie) na ekranie widnieje licznik zdjęć 450 i jeszcze trochę pewnie zrobi aż zostanie mu te 10%
Pumexior
29-11-2010, 16:52
Funkcja interwałometru w gripie zaczyna nabierać na znaczeniu, gdy chcemy go podłączyć do s5pro, który to z jakichś przyczyn nie posiada tego ustrojstwa ;) W d200 dodatkowy ekran faktycznie jest zbędny. Ja mam zamiennik gripa, tyle, że wersje bez ekranu i muszę przyznać, że do oryginały trochę mu brakuje ;)
campermtb
20-12-2010, 00:12
O ile się nie myle to ten egzemplarz właśnie do mnie leci więc za parę dni moge napisać co i jak:) A z togo co udało mi się dowiedzieć od sprzedawcy i jeśli dobrze zrozumiałem to pokazuje to co górny wyświetlacz czy. czas przesłona itp.