Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław/Kluczbork

Domyślnie Grip ND200P. Pytanie o funkcje.

Witam,

przymierzam się do kupna D200, i rozważam kilak propozycji, wiadomo. Chciałbym się Was spytać czym różni się chwyt ND200p od MB-200? Chodzi mi o funkcje, bo może się okazać, że jest mi on zbędny w pierwszym cyfrowym lustrze.

Link do zdjęcia z chwytem ND200P
    http://img11.allegroimg.pl/photos/or.../75/1330617574

Domyślnie

ten grip ma z tyłu wyświetlacz, i funkcje interwału, wydaje mi się ze nie będzie Ci to potrzebne
    x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
    www.ma-foto.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław/Kluczbork

Domyślnie

A możesz wyjaśnić co to za funkcja? To, że ma wyświetlacz to widzę
    Czy on ma więcej wybieraków itp?

Domyślnie

nie wiem dokładnie co ma za funkcje ale wiem, że: jest co chiński wybryk, nie wiem po co komu jeszcze wyświetlacz z godziną i datą może i przydatne ale..., raczej sugerował bym to, że kupują ten grip osoby które chcą przylansować, że mają 3 wyświetlacze tak jak ma to D2x oznaczenie jest mylne nie powinno to się nazywać ND 200P tylko jak to ma oryginał MB-D200 literka P prawdopodobnie oznajmia nam Professional jako oznaczenie wśród chińskich zamienników, sam mam chiński zamiennik ale MB-D80, polecam Alphe czasem można trafić na takie co rozładowywują aku ale ja wymieniłem swój na gwarancji i chodzi jak złoto trzyma półtora tygodnia

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław/Kluczbork

Domyślnie

Super.

Dzięki za rozwinięcie tematu. Wiem już na co zwrócić uwagę.

Domyślnie

cieszę się, że mogłem pomóc

Domyślnie

Funkcja interwału jest zresztą w D200, dodana gratis od Nikona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wosik Zobacz posta
    ...polecam Alphe czasem można trafić na takie co rozładowywują aku ale ja wymieniłem swój na gwarancji i chodzi jak złoto trzyma półtora tygodnia
    Jak mam to rozumieć? Bez względu na to ile wykonasz zdjęć "trzyma półtora tygodnia"? Lepsza byłaby informacja ile wykonasz zdjęć w "półtora tygodnia". Mój MB-D80 trzyma kilka miesięcy, a może nawet kilkanaście

Domyślnie

trzyma Ci kilkanaście miesięcy bez robienia? eee to dobra bateria...na serio to kształtuje się tak zostało mi jakieś 39% baterii (pragnę zaznaczyć, że pracuje na zimnie dużo co bardziej rozładowuje baterie) na ekranie widnieje licznik zdjęć 450 i jeszcze trochę pewnie zrobi aż zostanie mu te 10%

Domyślnie

Funkcja interwałometru w gripie zaczyna nabierać na znaczeniu, gdy chcemy go podłączyć do s5pro, który to z jakichś przyczyn nie posiada tego ustrojstwa W d200 dodatkowy ekran faktycznie jest zbędny. Ja mam zamiennik gripa, tyle, że wersje bez ekranu i muszę przyznać, że do oryginały trochę mu brakuje

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów