PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Kuba by [ Hanibal ]

hanibal
20-11-2010, 16:32
bez zbednych wyjasnien.
jeszcze ciepłe.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/11/5192214500_a17d27e79d_o-1.jpg
źródło (http://farm5.static.flickr.com/4124/5192214500_a17d27e79d_o.jpg)

Gundrum
20-11-2010, 16:47
Słabe zdjęcie moim zdaniem.

hanibal
20-11-2010, 16:48
Twoim zdaniem wszystko co nie przedstawia "lachony" jest słabe takie mam odczucie

Gundrum
20-11-2010, 16:52
Poprzednie z dziećmi chwaliłem, z 3 czy 4 zdjęcia mi się podobały, ostatnie twoje z lachonami były... takie sobie.
To mi nie leży, uważam że drapiący się po jajkach chłopiec w mega kontrastowym BW jest zdjęciem słabym. Przepraszam.
Nie będę Ci już więcej głowy niepotrzebnie zawracał.

hanibal
20-11-2010, 16:55
widzisz ja przynajmniej potrafie zrobic kontrastowe zdjecie a nie szaro szare foty
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=164798

i dziekuje za brak nabijania postow w moich watkach.

swider
20-11-2010, 17:15
Widzę, że niektórzy krytyki nie potrafią przyjąć, a co gorsza, ripostują w szalenie smarkaczowski sposób. Przykre to.

Co do samej fotografii. Wzrok małego buduje to zdjęcie, wprowadza pewien niepokój, niedomówienie. Konwersja jak dla mnie bardzo dobra, nie jest zbyt kontrastowa, jak dla kolegi trezrrr. Jedyna rzecz, która może przeszkadzać to przejarana rama okienna -- kadrowałbym bez niej.

szymonvader
20-11-2010, 17:21
uciekająca rama była zamierzona? wg mnie tylko ona przeszkadza w odbiorze. A zdjęcie hmm no "szału nima", po pracach, które widziałem z Twoich rąk to wypadło blado szczerze powiem.

Anja_G
20-11-2010, 17:25
Widać, skąd czerpałeś inspirację. ;) http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=2155601&postcount=1
Ale wyobraź sobie, że to ktoś inny wstawił zdjęcia chłopca za brudną szybą... Ciekawa jestem Twojego komentarza, bo w przypadku Zuzi sam napisałeś - cytuję - "majac dziecko w domu lepszych zdjec mozna oczekiwac... lepszych momentów."

Poza tym, jak swider zauważył - taka 'obrona' fotografii własnego autorstwa jest poniżej pewnego poziomu. Nie każdemu Twoja twórczość musi pasować i chyba nie jest to powód do zachowania rodem z przedszkola?

A samo zdjęcie - pewnie nie zrobiłabym lepszego. :)

hanibal
20-11-2010, 17:30
racja ja nie mam dziecka w domu wiec robie dzieci znajomych ktorzy mnie odwiedzaja...
tak czerpalem inspiracje z tego setu :P

co do przyjmowania krytyki to ja sie nie bede wypowiadał o krytyce tego Pana.
rama nie byla zamierzona... zostawilem bo jak wspominalem juz wiele razy nie przekadrowywuje swoich zdjec z zasady...

dziekuje za opinie i krytyke.

co do poziomu rozmow tu prowadzonych rowniez sie nie wypowiem.
nazywanie modelek innych kobiet czyis sióstr Lachonami skresla czlowieka u mnie bezapelacyjnie
i tyle w tym temacie.

Kaer.Morhen
20-11-2010, 17:34
No dobra to slowo ode mnie.Musze przyznac iz powoli przestaje byc Twoim fanem Konrad,nie z powodu zdjec ale z powodu jak reagujesz na krytyke.Osobiscie fota mi sie podoba,od kadru po obrobke (sam tez pewnie lepszego bym nie zrobil),uwazam jednak ze Twoja specjalnoscia sa mamy a nie dzieci.Jesli wiec o mnie chodzi to wole ogladac Twoje "lachony".Nabijac sie nie mam zamiaru,widzialem co potrafisz.Moze jednak od kogos takiego jak Ty oczekuje sie wiecej...pozdrawiam

hanibal
20-11-2010, 17:45
pozdrawiam rowniez...

na krytyke reaguje tak ze bede probowal nadal

mama :)
krytykujcie

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/11/5191776763_0b9282d549_o-1.jpg
źródło (http://farm5.static.flickr.com/4090/5191776763_0b9282d549_o.jpg)

No dobra to slowo ode mnie.Musze przyznac iz powoli przestaje byc Twoim fanem Konrad,nie z powodu zdjec ale z powodu jak reagujesz na krytyke.Osobiscie fota mi sie podoba,od kadru po obrobke (sam tez pewnie lepszego bym nie zrobil),uwazam jednak ze Twoja specjalnoscia sa mamy a nie dzieci.Jesli wiec o mnie chodzi to wole ogladac Twoje "lachony".Nabijac sie nie mam zamiaru,widzialem co potrafisz.Moze jednak od kogos takiego jak Ty oczekuje sie wiecej...pozdrawiam

kurcze ja nie szukam fanow moich zdjec... ani tymbardziej mnie. cieszy mnie to ze podobaja ci sie moje zdjecia...
mnie jako osoby lubic nie musisz
Ci co mnie znaja wiedza jaki jestem...

ale przykro mi ze tak podchodzicie do tego
no trudno nie powiesze sie.

szymonvader
20-11-2010, 17:50
ja jestem za kolegą wcześniej, mama już jak najbardziej ok..., i nie rozpatruję tego w kategorii "lachon - nie lachon". Po prostu zdjęcie "czyste", zamierzone - kolorki, ostrość tam gdzie powinna. To jest dla mnie na +.

hanibal
20-11-2010, 17:53
ja jestem za kolegą wcześniej, mama już jak najbardziej ok..., i nie rozpatruję tego w kategorii "lachon - nie lachon". Po prostu zdjęcie "czyste", zamierzone - kolorki, ostrość tam gdzie powinna. To jest dla mnie na +.
i o to wlasnie chodzi.. dziekuje

mame zobaczycie na sesji niedlugo

ranbir kapoor
20-11-2010, 17:56
milo ze czerpales inspiracje z moich zdjec :)

co do mamy to jak najbardzej na nie, nie wiem dlaczego upierasz sie zeby robic fotki z ciemnym tlem
do tego tutaj duzo rzeczy rozprasza, bialy prostokat, czerwony material
ale nie to jest najgorsze

zrobiles fotke pod takim katem ze mama ma raczke przynajmniej jak Pudzian

hanibal
20-11-2010, 17:58
wiesz dobrze jest czerpac inspiracje od kogos kogo szanuje..
co do pdziana to sie spodziewalem ze ktos to napisze...
moglem kadrowac...
ale tak chcialem
kobieta jest masywna.. wiec czemu mam to jej zabierac ??
Pani sie podoba

my siedzimy czytam i walczymy dalej...

teraz .. milosc syna do matki

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/11/5191802749_84bcbe8ce8_o-1.jpg
źródło (http://farm5.static.flickr.com/4144/5191802749_84bcbe8ce8_o.jpg)

Kaer.Morhen
20-11-2010, 18:05
Konrad nie mowilem ze Cie nie lubie-nie znam Cie wiec co moge powidziec.Fanem jestem Twoich zdjec,poodba mi sie to co robisz.
Zdjecia mamy z dzieckiem jak najbardziej na tak!!!To Hanibal jakiego lubie,sory tzn zdjecie Hanibala jakie lubie:)
pozdro i wszystkiego dobrzego.
P.S. W pieknej okolicy mieszkasz!!!

hanibal
20-11-2010, 18:22
zapraszam na wspolne focenie.

Kaer.Morhen
20-11-2010, 19:41
Moze kiedys skorzystam czy mnie tylko stac na Twoje warsztaty:)

hanibal
20-11-2010, 19:56
ja nie biore pieniazkow za wspolne focenie.
zawsze chcetnie pomoge i sam sie czegos naucze.

Kaer.Morhen
20-11-2010, 20:13
Daj mi troche czasu bo,poki co to tylko moge sie od ludzi uczyc.
To ja w taki razie do Dublina zapraszam:).

hanibal
20-11-2010, 20:17
jestem juz umowuony z rafalem mam tam jakas sesje robic i mamy wspolny projekt wiec jak bede jechal to sie odezwe

Mavierk
20-11-2010, 20:57
A mi sie to zdjęcie podoba, mimo że nie wydaje się być takie super ekstra, ale widać po nim coś nowego w Twoich zdjęciach :)

No i myślę, że byłoby turbo lepsze w odbiorze bez tego białego z prawej :)

szymonvader
20-11-2010, 23:51
wg mnie za bardzo skupiacie się na otoczeniu a nie na modelce, dla mnie pierwsze co, to rzuca się twarz i oczy (te są ładnie uchwycone), a na takie szczegóły jak ramię czy czerwony kawałek tła zwracam uwagę w 2 kolejności, i wydaje mi się, że jest to sprawa 2 rzędna, i nie psuje aż tak całości ujęcia. Miało to być zdjęcie poglądowe jak się domyślam i takie jest. 3 podoba mi się wersja BW, z resztą Twoje BW cenię bo sam nie potrafię takiego zrobić a mi się podoba. 3 najlepsza z tych w wątku.

monikowska
21-11-2010, 00:51
mam wrażenie, że wersja z FB ma nieostre oczy...a ta pokazana tutaj wygląda ok :)

Anja_G
21-11-2010, 01:00
mam wrażenie, że wersja z FB ma nieostre oczy...a ta pokazana tutaj wygląda ok :)

Oczywiście to spostrzeżenie jest na wagę złota... Bo nie ma PMek, maila...

hanibal
21-11-2010, 02:49
Ja tez mam to samo wrażenie...a to ten sam plik

hanibal
21-11-2010, 02:50
Oczywiście to spostrzeżenie jest na wagę złota... Bo nie ma PMek, maila...

A tego nie kumam...

monikowska
21-11-2010, 10:08
Ja tez mam to samo wrażenie...a to ten sam plik

może to kwestia i wina FB też mam czasem wrażenie, że po wgraniu jakość zdjęcia nie jest już taka sama jak przed wgraniem.

czekam z niecierpliwością na sesje !

imac-barnaba
21-11-2010, 12:03
Widać, skąd czerpałeś inspirację. ;) http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=2155601&postcount=1
Ale wyobraź sobie, że to ktoś inny wstawił zdjęcia chłopca za brudną szybą... Ciekawa jestem Twojego komentarza, bo w przypadku Zuzi sam napisałeś - cytuję - "majac dziecko w domu lepszych zdjec mozna oczekiwac... lepszych momentów."

Poza tym, jak swider zauważył - taka 'obrona' fotografii własnego autorstwa jest poniżej pewnego poziomu. Nie każdemu Twoja twórczość musi pasować i chyba nie jest to powód do zachowania rodem z przedszkola?

A samo zdjęcie - pewnie nie zrobiłabym lepszego. :)

Zgadzam się z Tobą.Myślę,że każdy z nas podpatruje innych i powinien się do tego umieć przyznać tym bardziej,że nie są to mistrzostwa świata w fotografii. Kolega hanibal od pewnego czasu próbuje fotografować dzieci,wychodzi mu to z róznym skutkiem,a na pewno gorzej jak plenerowe portrety modelek. Wystawiając swoje fotografie oczekuje także krytyki a nie tylko pochwał.Może więcej pokory... :))