Zobacz pełną wersję : Plecaki firmy NANEU
Drodzy,
Co myślicie o plecakach firmy NANEU ( www.naneupro.com (http://www.naneupro.com) ) Są niedrogie i na zdjęciach wyglądają całkiem OK. Czy macie z nimi jakieś doświadczenia? Wiem że LowerPro jest lepsze ale cenę ma zaporową, więc proszę Was o opinię uwzględniającą stosunek ceny do jakości.
Pozdrawiam
Poszukaj na forum, bo ktoś się już wypowiadał na ten temat.
Mi plecaki (z wyglądu) nawet się podobają, ale ze względu na niemożność ich przymierzenia automatycznie odpadają.
Poszukaj na forum, bo ktoś się już wypowiadał na ten temat.
Mi plecaki (z wyglądu) nawet się podobają, ale ze względu na niemożność ich przymierzenia automatycznie odpadają.
w pstryku są, można przymierzyć ;)
Michal_C
06-01-2007, 17:56
Witam, jako, że przymierzałem się do kupna torby LOWEPRO, zadzwoniłem do zaprzyjaźnionego sklepu z pytaniem o cenę itp i tam właśnie zasugerowano mi, że jest inna marka - NANEU. Okazało się, że w jednym ze sklepów w Łodzi są fizycznie te torby to poszedłem je zobaczyć.
Wzornictwo - LOWEPRO.
Matariały - to samo albo bardzo zbliżone co LOWEPRO.
Wykonanie - i tu jest problem, bo generalnie jest na b.dobrym poziomie ale w porównaniu do LOWEPRO to to nie jest to samo. Oglądałem plecak URBANGEAR 120 i jeśli potrzebny jest plecak za rozsądną kasę to polecam. Ale generalnie to nie jest to jednak LOWEPRO.
Witam, jako, że przymierzałem się do kupna torby LOWEPRO, zadzwoniłem do zaprzyjaźnionego sklepu z pytaniem o cenę itp i tam właśnie zasugerowano mi, że jest inna marka - NANEU. Okazało się, że w jednym ze sklepów w Łodzi są fizycznie te torby to poszedłem je zobaczyć.
Wzornictwo - LOWEPRO.
Matariały - to samo albo bardzo zbliżone co LOWEPRO.
Wykonanie - i tu jest problem, bo generalnie jest na b.dobrym poziomie ale w porównaniu do LOWEPRO to to nie jest to samo. Oglądałem plecak URBANGEAR 120 i jeśli potrzebny jest plecak za rozsądną kasę to polecam. Ale generalnie to nie jest to jednak LOWEPRO.
Jeśli w Łodzi to najprawdopodobniej byleś u nas. Bo Foto-Mil jest głównym dystrybutorem w Polsce tej marki. Ale powiem szczerze, że wszedlem na tę firmową stronę, którą podał borut. Zdziwiłem sie, że ceny w dolarach są takie duże przeliczając na polskie złotówki. No ale w USA jeśli by wziąc, że 1 zł=1 $, to wychodzi taniej... heh.
Z praktyki powiem tak, porównując jakość do ceny, to mozna tym torbom wystawić najwyższą notę.
Dzięki Panowie, przymierzam się do modeli Alpha ( top za 215 PLN ) albo Barvo ( za 145 PLN ), różnią się szczegółami ( w których zazwyczaj diabeł tkwi :-) ), ale, jak widać różnica, w cenie, do LowerPro nawet 5-krotna.
widzialem ten plecak na gieldzie i mam torbe Lima z tej samej serii co plecak, musze cie ostrzec przed tym ze w serii Military OPS sa ciulowe inserty, strzasznie pyla i pozostawiaja wloski na aparacie, plecaki te moze maja inowacyjny sposob umieszczania sprzetu, ale jak dla mnie jest on jeszcze bardziej niewygodny niz w innych plecakach
cyrusvirus
07-01-2007, 22:10
Ja tez sie przymierzam do tego plecaka :) Wie ktos czy w Lublinie mozna go gdzies zobaczyc ?? Czytalem o tych insertach ze takie sobie i chcialbym to zobaczyc, noi oczywiscie porownac te dwa modele Alfa i Bravo.
cyrusvirus
koniecznie napisz o swoich wrażeniach...
puchbeary
08-01-2007, 14:45
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=15493 w tym watku Kolega chwali się torbą. Wiadomo że to nie plecak a z tym może być zupełnie inaczej niż z torbą ale warto sobie zobaczyć. Ja tez zamówiłem Correspondent 300 - na dniach powinna dojść.
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=15989 tutaj ktos chcial sprzedać plecak Naneu więc może będzie mógł cos powiedzieć o ich wykonaniu
slawko28
08-01-2007, 15:17
Witam
Parę tygodni temu kupiłem plecak bravo w (bogutti.pl) ale niestety go odesłałem, okazał się po prostu za mały na moje potrzeby. W plecaku zmieści się D70 + 18-70 + 50 +70-210 ale lampy już się nie wciśnie , insert jest lepszy niż pisał kolega UHO w jego torbie bo nie pyli. Poza tym w górnej części przeznaczonej na rzeczy osobiste także nie wiele się zmieści a już na pewno nie jakaś bluza czy butelka 1,5L. Jeśli ktoś ma 185cm wzrostu i potężną posturę to też niech zapomni o zakupie. Co do jakości wykonania plecaka nie mam zastrzeżeń.
Pozdrawiam
cyrusvirus
08-01-2007, 23:56
Witam
Parę tygodni temu kupiłem plecak bravo w (bogutti.pl) ale niestety go odesłałem, okazał się po prostu za mały na moje potrzeby. W plecaku zmieści się D70 + 18-70 + 50 +70-210 ale lampy już się nie wciśnie , insert jest lepszy niż pisał kolega UHO w jego torbie bo nie pyli. Poza tym w górnej części przeznaczonej na rzeczy osobiste także nie wiele się zmieści a już na pewno nie jakaś bluza czy butelka 1,5L. Jeśli ktoś ma 185cm wzrostu i potężną posturę to też niech zapomni o zakupie. Co do jakości wykonania plecaka nie mam zastrzeżeń.
Pozdrawiam
Uuuu.... niedobrze... Ja mam 180cm raczej b. potezna posture ;-) poza tym chcialbym tam wsadzic d70, 18-70, 50 ktorej jeszcze nie mam ale mam nadzieje ze miec bede, lampe i mala kamere....
W srode bede mial czas to pojezdze po sklepach i dam znac o ile znajde te modele :)
Ciekaw jestem, czy wiecej osobom te pomaranczowe inserty pyla. Tez mi sie spodobala torba lima, ale skoro to zamiast przed syfem chronic... to niefajnie.
A tutaj znalazlem torbe Lima za 89 a nie za 120:D http://www.lordfoto.istore.pl/
przed pyleniem da sie uchronic, np. tak jak tutaj:
http://forum.nikon.org.pl/showpost.php?p=184466&postcount=5
po za tym torba jest bardzo fajna, bo nie jest szeroka i nie wystaje za biodro jak inne, a miesci mi sie w niej, d70s + kit + oslona, 70-210, sb-600, w insercie gdzie jest tele jest jeszcze miejsce na krotki obiekyw ala 50mm, dodatkowo w licznych kieszonkach zmiesci sie qpe malych dupereli, jak baterie, filtry, karty itp., po zewnetrzenej stronie torby jest jeszcze taka jedna duza kieszen, do ktorej wejdzie gazeta formatu a4, a pasek na ramie posiada spora, mozna to nazwac poduszke, ktora od strony ramienia jest pokryta gumowatym materialem, co pozwala nie zsuwac sie z ramienia, no i przedewszystkim torba nie wyglada jak typowa torba foto na czym mi najbardziej zalezalo
dodam jeszcze ze w tej kombinacji, aparat z torby wyjmuje i wsadza sie dosc wygodnie, chyba ze naloze na kita oslone, wtedy trzeba sie troche nakombinowac przy wsadzaniu
przed swietami tutaj: http://www.lordfoto.istore.pl/ kupilem ten http://www.naneupro.com/products.mdv?p=a-k3 plecak i jestem zadowolony zarowno z ceny (ok. 50,00 taniej niz w innych sklepach wtedy) jak i z obslugi (mimo, ze pierwszy raz u nich robilem zakupy), a przede wszystkim z wykonania.
w "luku foto" miesci sie spokojnie D70s z 18-70 i zostaje jeszcze miejsce na tele/stalke/lampe (ciagle na etapie zbierania kasy ;-) )/zasilacze; liczne kieszenie pozwalajac na schowanie pozostalych akcesoriow, no i nie zauwazylem problemu.
"luku bagazowy" jest bardzo pojemny, spokojnie mozna tam zmiescic rzeczy potrzebne na weekendowy wypad, ze o dziennej wycieczce nie wspomne ;-)
generalnie - jezeli ktos szuka plecaka o podwojnym zastosowaniu to jest to pozycja godna polecenia i moze skutecznie konkurowac z lowerpro orion traker II albo tamrac Adventure 6;
no ale wybor ostateczny zalezy zawsze od indywidualnych preferencji przyszlego nabywcy ;-)
pozdrawiam