Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Plecaki firmy NANEU

borut
06-01-2007, 15:29
Drodzy,

Co myślicie o plecakach firmy NANEU ( www.naneupro.com (http://www.naneupro.com) ) Są niedrogie i na zdjęciach wyglądają całkiem OK. Czy macie z nimi jakieś doświadczenia? Wiem że LowerPro jest lepsze ale cenę ma zaporową, więc proszę Was o opinię uwzględniającą stosunek ceny do jakości.

Pozdrawiam

mini21
06-01-2007, 15:36
Poszukaj na forum, bo ktoś się już wypowiadał na ten temat.
Mi plecaki (z wyglądu) nawet się podobają, ale ze względu na niemożność ich przymierzenia automatycznie odpadają.

KJO
06-01-2007, 16:30
Poszukaj na forum, bo ktoś się już wypowiadał na ten temat.
Mi plecaki (z wyglądu) nawet się podobają, ale ze względu na niemożność ich przymierzenia automatycznie odpadają.

w pstryku są, można przymierzyć ;)

Michal_C
06-01-2007, 17:56
Witam, jako, że przymierzałem się do kupna torby LOWEPRO, zadzwoniłem do zaprzyjaźnionego sklepu z pytaniem o cenę itp i tam właśnie zasugerowano mi, że jest inna marka - NANEU. Okazało się, że w jednym ze sklepów w Łodzi są fizycznie te torby to poszedłem je zobaczyć.
Wzornictwo - LOWEPRO.
Matariały - to samo albo bardzo zbliżone co LOWEPRO.
Wykonanie - i tu jest problem, bo generalnie jest na b.dobrym poziomie ale w porównaniu do LOWEPRO to to nie jest to samo. Oglądałem plecak URBANGEAR 120 i jeśli potrzebny jest plecak za rozsądną kasę to polecam. Ale generalnie to nie jest to jednak LOWEPRO.

hlobaza
06-01-2007, 19:02
Witam, jako, że przymierzałem się do kupna torby LOWEPRO, zadzwoniłem do zaprzyjaźnionego sklepu z pytaniem o cenę itp i tam właśnie zasugerowano mi, że jest inna marka - NANEU. Okazało się, że w jednym ze sklepów w Łodzi są fizycznie te torby to poszedłem je zobaczyć.
Wzornictwo - LOWEPRO.
Matariały - to samo albo bardzo zbliżone co LOWEPRO.
Wykonanie - i tu jest problem, bo generalnie jest na b.dobrym poziomie ale w porównaniu do LOWEPRO to to nie jest to samo. Oglądałem plecak URBANGEAR 120 i jeśli potrzebny jest plecak za rozsądną kasę to polecam. Ale generalnie to nie jest to jednak LOWEPRO.

Jeśli w Łodzi to najprawdopodobniej byleś u nas. Bo Foto-Mil jest głównym dystrybutorem w Polsce tej marki. Ale powiem szczerze, że wszedlem na tę firmową stronę, którą podał borut. Zdziwiłem sie, że ceny w dolarach są takie duże przeliczając na polskie złotówki. No ale w USA jeśli by wziąc, że 1 zł=1 $, to wychodzi taniej... heh.
Z praktyki powiem tak, porównując jakość do ceny, to mozna tym torbom wystawić najwyższą notę.

borut
06-01-2007, 22:29
Dzięki Panowie, przymierzam się do modeli Alpha ( top za 215 PLN ) albo Barvo ( za 145 PLN ), różnią się szczegółami ( w których zazwyczaj diabeł tkwi :-) ), ale, jak widać różnica, w cenie, do LowerPro nawet 5-krotna.

uho
07-01-2007, 02:27
widzialem ten plecak na gieldzie i mam torbe Lima z tej samej serii co plecak, musze cie ostrzec przed tym ze w serii Military OPS sa ciulowe inserty, strzasznie pyla i pozostawiaja wloski na aparacie, plecaki te moze maja inowacyjny sposob umieszczania sprzetu, ale jak dla mnie jest on jeszcze bardziej niewygodny niz w innych plecakach

cyrusvirus
07-01-2007, 22:10
Ja tez sie przymierzam do tego plecaka :) Wie ktos czy w Lublinie mozna go gdzies zobaczyc ?? Czytalem o tych insertach ze takie sobie i chcialbym to zobaczyc, noi oczywiscie porownac te dwa modele Alfa i Bravo.

borut
08-01-2007, 12:57
cyrusvirus

koniecznie napisz o swoich wrażeniach...

puchbeary
08-01-2007, 14:45
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=15493 w tym watku Kolega chwali się torbą. Wiadomo że to nie plecak a z tym może być zupełnie inaczej niż z torbą ale warto sobie zobaczyć. Ja tez zamówiłem Correspondent 300 - na dniach powinna dojść.
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=15989 tutaj ktos chcial sprzedać plecak Naneu więc może będzie mógł cos powiedzieć o ich wykonaniu

slawko28
08-01-2007, 15:17
Witam
Parę tygodni temu kupiłem plecak bravo w (bogutti.pl) ale niestety go odesłałem, okazał się po prostu za mały na moje potrzeby. W plecaku zmieści się D70 + 18-70 + 50 +70-210 ale lampy już się nie wciśnie , insert jest lepszy niż pisał kolega UHO w jego torbie bo nie pyli. Poza tym w górnej części przeznaczonej na rzeczy osobiste także nie wiele się zmieści a już na pewno nie jakaś bluza czy butelka 1,5L. Jeśli ktoś ma 185cm wzrostu i potężną posturę to też niech zapomni o zakupie. Co do jakości wykonania plecaka nie mam zastrzeżeń.
Pozdrawiam

cyrusvirus
08-01-2007, 23:56
Witam
Parę tygodni temu kupiłem plecak bravo w (bogutti.pl) ale niestety go odesłałem, okazał się po prostu za mały na moje potrzeby. W plecaku zmieści się D70 + 18-70 + 50 +70-210 ale lampy już się nie wciśnie , insert jest lepszy niż pisał kolega UHO w jego torbie bo nie pyli. Poza tym w górnej części przeznaczonej na rzeczy osobiste także nie wiele się zmieści a już na pewno nie jakaś bluza czy butelka 1,5L. Jeśli ktoś ma 185cm wzrostu i potężną posturę to też niech zapomni o zakupie. Co do jakości wykonania plecaka nie mam zastrzeżeń.
Pozdrawiam

Uuuu.... niedobrze... Ja mam 180cm raczej b. potezna posture ;-) poza tym chcialbym tam wsadzic d70, 18-70, 50 ktorej jeszcze nie mam ale mam nadzieje ze miec bede, lampe i mala kamere....
W srode bede mial czas to pojezdze po sklepach i dam znac o ile znajde te modele :)

Noirdin
09-01-2007, 10:37
Ciekaw jestem, czy wiecej osobom te pomaranczowe inserty pyla. Tez mi sie spodobala torba lima, ale skoro to zamiast przed syfem chronic... to niefajnie.
A tutaj znalazlem torbe Lima za 89 a nie za 120:D http://www.lordfoto.istore.pl/

uho
09-01-2007, 11:11
przed pyleniem da sie uchronic, np. tak jak tutaj:
http://forum.nikon.org.pl/showpost.php?p=184466&postcount=5
po za tym torba jest bardzo fajna, bo nie jest szeroka i nie wystaje za biodro jak inne, a miesci mi sie w niej, d70s + kit + oslona, 70-210, sb-600, w insercie gdzie jest tele jest jeszcze miejsce na krotki obiekyw ala 50mm, dodatkowo w licznych kieszonkach zmiesci sie qpe malych dupereli, jak baterie, filtry, karty itp., po zewnetrzenej stronie torby jest jeszcze taka jedna duza kieszen, do ktorej wejdzie gazeta formatu a4, a pasek na ramie posiada spora, mozna to nazwac poduszke, ktora od strony ramienia jest pokryta gumowatym materialem, co pozwala nie zsuwac sie z ramienia, no i przedewszystkim torba nie wyglada jak typowa torba foto na czym mi najbardziej zalezalo

dodam jeszcze ze w tej kombinacji, aparat z torby wyjmuje i wsadza sie dosc wygodnie, chyba ze naloze na kita oslone, wtedy trzeba sie troche nakombinowac przy wsadzaniu

casper
10-01-2007, 16:59
przed swietami tutaj: http://www.lordfoto.istore.pl/ kupilem ten http://www.naneupro.com/products.mdv?p=a-k3 plecak i jestem zadowolony zarowno z ceny (ok. 50,00 taniej niz w innych sklepach wtedy) jak i z obslugi (mimo, ze pierwszy raz u nich robilem zakupy), a przede wszystkim z wykonania.

w "luku foto" miesci sie spokojnie D70s z 18-70 i zostaje jeszcze miejsce na tele/stalke/lampe (ciagle na etapie zbierania kasy ;-) )/zasilacze; liczne kieszenie pozwalajac na schowanie pozostalych akcesoriow, no i nie zauwazylem problemu.

"luku bagazowy" jest bardzo pojemny, spokojnie mozna tam zmiescic rzeczy potrzebne na weekendowy wypad, ze o dziennej wycieczce nie wspomne ;-)

generalnie - jezeli ktos szuka plecaka o podwojnym zastosowaniu to jest to pozycja godna polecenia i moze skutecznie konkurowac z lowerpro orion traker II albo tamrac Adventure 6;

no ale wybor ostateczny zalezy zawsze od indywidualnych preferencji przyszlego nabywcy ;-)

pozdrawiam