Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Jedno z dzisiejszego spaceru
Witam!
Wrzucam na razie jedno, bo nie wiem czy się spodoba, a nie chcę Was niepotrzebnie narażać na oglądanie moich wypocin ;)
Jak się spodoba i obrobię kolejne to dorzucę.
ps. uwagi i konstruktywna krytyka jak zawsze mile widziane!
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://dl.dropbox.com/u/150605/DSC_4665m.jpg)
Ja chętnie zobaczę kolejne zdjęcia
Co do powyższej foty to: przygasił bym te biały plamy w tle i trochę mniej wygładził cere modelce
DonArturo
15-11-2010, 10:09
ciakawa fotografia. rzeczywiście twarz nienaturalnie gładka, tło - było o białych plamach, źle wyglądają też te drzewa wyrastające za uchem
Faktycznie tył do poprawy, twarz też troszeczkę. Dla mnie brak tu troszkę kontrastu ale to moje widzi mi się ja po porstu lubię mocno kontrastowe zdjęcia
A ja lubię taką tonalność. Dobra gra średnimi tonami. Kadr przesunąłbym w górę - więcej miejsca nad głową a mniej tej czarnej plamy na dole. Poza tym mniej gładzenia.
...nie chcę Was niepotrzebnie narażać na oglądanie moich wypocin ;)
Jestem skłonny zaryzykować :)
Mam wrażenie obróbki twarzy, czyli innego rozkładu kontrastów i cieni, niż na pozostałej części zdjęcia. Sama fotografia taka sobie. Ot kolejna albumówka dla dziewczyny, nic więcej. Zobaczymy co będzie dalej.
Mam wrażenie obróbki twarzy, czyli innego rozkładu kontrastów i cieni, niż na pozostałej części zdjęcia. Sama fotografia taka sobie. Ot kolejna albumówka dla dziewczyny, nic więcej. Zobaczymy co będzie dalej.
Dzięki za opinię. Wiem, że nic więcej, ale uczę się i opinia nawet o takim zwykłym zdjęciu jest dla mnie ważna, bo mówi mi czy idę w dobrą stronę ;) Na razie cieszę się, że moja dziewczyna ma od czasu do czasu ochotę stanąć przed obiektywem i po pozować na modeliny z prawdziwego zdarzenia jeszcze przyjedzie czas :)
Więcej zdjęć wrzucę wkrótce.
za szaro znaczy brakuje mi tutaj zdecydowanego kontrastu jakieś wyrazistości , a co modelin profesjonalnych to nie są ci potrzebne , proś koleżanki jak leci bo dzięki temu nauczysz się pracować z rożnymi typami ludzi i zaczniesz wyłapywać szczególiki które potrafią zrobić całe zdjęcie
mwysocki
16-11-2010, 21:58
Mi się podoba. Jedynie co mnie wkurza, to rozjaśniony rękaw i sweterek, na wysokości piersi, słońcem prześwitującym przez liście(?). Jakoś odciąga to moją uwagę :)
fotouśmieszek
17-11-2010, 00:13
Mi sie podoba....ale tylko góra.Światło ciekawe,na twarzy tez fajne światełko, refleksy we włosach, chociaż trochę skora zblurowana.Reszta,t.zn.cały dół niepotrzebny i nieciekawy,w dodatku zbyt ciemny....
"Przechciane" zdjęcie. Jesteś zachłanny. Zgubiłeś tu gdzieś kobietę w obróbce. Nie szalej tak.