Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Jedno z dzisiejszego spaceru

watrix
15-11-2010, 00:53
Witam!

Wrzucam na razie jedno, bo nie wiem czy się spodoba, a nie chcę Was niepotrzebnie narażać na oglądanie moich wypocin ;)
Jak się spodoba i obrobię kolejne to dorzucę.

ps. uwagi i konstruktywna krytyka jak zawsze mile widziane!

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://dl.dropbox.com/u/150605/DSC_4665m.jpg)

darko
15-11-2010, 09:39
Ja chętnie zobaczę kolejne zdjęcia
Co do powyższej foty to: przygasił bym te biały plamy w tle i trochę mniej wygładził cere modelce

DonArturo
15-11-2010, 10:09
ciakawa fotografia. rzeczywiście twarz nienaturalnie gładka, tło - było o białych plamach, źle wyglądają też te drzewa wyrastające za uchem

Kappa
15-11-2010, 11:41
Faktycznie tył do poprawy, twarz też troszeczkę. Dla mnie brak tu troszkę kontrastu ale to moje widzi mi się ja po porstu lubię mocno kontrastowe zdjęcia

Gundrum
15-11-2010, 12:07
A ja lubię taką tonalność. Dobra gra średnimi tonami. Kadr przesunąłbym w górę - więcej miejsca nad głową a mniej tej czarnej plamy na dole. Poza tym mniej gładzenia.

...nie chcę Was niepotrzebnie narażać na oglądanie moich wypocin ;)

Jestem skłonny zaryzykować :)

mOSAd
15-11-2010, 17:54
Mam wrażenie obróbki twarzy, czyli innego rozkładu kontrastów i cieni, niż na pozostałej części zdjęcia. Sama fotografia taka sobie. Ot kolejna albumówka dla dziewczyny, nic więcej. Zobaczymy co będzie dalej.

watrix
15-11-2010, 21:55
Mam wrażenie obróbki twarzy, czyli innego rozkładu kontrastów i cieni, niż na pozostałej części zdjęcia. Sama fotografia taka sobie. Ot kolejna albumówka dla dziewczyny, nic więcej. Zobaczymy co będzie dalej.

Dzięki za opinię. Wiem, że nic więcej, ale uczę się i opinia nawet o takim zwykłym zdjęciu jest dla mnie ważna, bo mówi mi czy idę w dobrą stronę ;) Na razie cieszę się, że moja dziewczyna ma od czasu do czasu ochotę stanąć przed obiektywem i po pozować na modeliny z prawdziwego zdarzenia jeszcze przyjedzie czas :)

Więcej zdjęć wrzucę wkrótce.

BORO#1
16-11-2010, 12:27
za szaro znaczy brakuje mi tutaj zdecydowanego kontrastu jakieś wyrazistości , a co modelin profesjonalnych to nie są ci potrzebne , proś koleżanki jak leci bo dzięki temu nauczysz się pracować z rożnymi typami ludzi i zaczniesz wyłapywać szczególiki które potrafią zrobić całe zdjęcie

mwysocki
16-11-2010, 21:58
Mi się podoba. Jedynie co mnie wkurza, to rozjaśniony rękaw i sweterek, na wysokości piersi, słońcem prześwitującym przez liście(?). Jakoś odciąga to moją uwagę :)

fotouśmieszek
17-11-2010, 00:13
Mi sie podoba....ale tylko góra.Światło ciekawe,na twarzy tez fajne światełko, refleksy we włosach, chociaż trochę skora zblurowana.Reszta,t.zn.cały dół niepotrzebny i nieciekawy,w dodatku zbyt ciemny....

volt77
17-11-2010, 02:13
"Przechciane" zdjęcie. Jesteś zachłanny. Zgubiłeś tu gdzieś kobietę w obróbce. Nie szalej tak.