Zobacz pełną wersję : SB900 i remote
Piotrek 77
10-11-2010, 20:19
Witam mam pytanie jak sie mają ustawienia sterwonika błysku do ustawień na lampie?
Chodzi mi o to że w aparacie ustawiam błysk na TTL 0EV, a jak w lampie ustawię na auto,albo na M oczywiście w trybie remote to jak to odczytywać? Wydaje mi sie że jak ustawię na auto to lampa bierze ustawienia z aparatu,ale jak dam na M to pomija te ustawienia?
Albo masz "Remote" w TTLu i w lampie nie zmienisz nic poza grupą, kanałem i zoomem, albo dajesz lampę (w trybie "Remote") na SU-4 (fotocela) i tam hulaj dusza "Manual" i automatyka lampy.
Art Erie
10-11-2010, 20:36
Witam mam pytanie jak sie mają ustawienia sterwonika błysku do ustawień na lampie?
Chodzi mi o to że w aparacie ustawiam błysk na TTL 0EV, a jak w lampie ustawię na auto,albo na M oczywiście w trybie remote to jak to odczytywać? Wydaje mi sie że jak ustawię na auto to lampa bierze ustawienia z aparatu,ale jak dam na M to pomija te ustawienia?
Coś tutaj mocno namieszałeś ;) "Chodzi mi o to że w aparacie ustawiam błysk na TTL 0EV" - to dotyczy to lampy wbudowanej w body.
"a jak w lampie ustawię na auto,albo na M oczywiście w trybie remote to jak to odczytywać?" - to dotyczy to lampy zewnętrznej.
"trybie remote" - jest częścia systemu CLS ( SB pracuje w trybie sterownika błysku innych lamp).
"Sterownik błysku" - to SU 800 czyli zupełnie inna para kaloszy.
Proponuję zapoznac się z instrukcja aparatu i lampy.
Piotrek 77
10-11-2010, 20:38
a dzięki właśnie miałem SU-4 włączony. Już zakapowałem.
Piotrek 77
11-11-2010, 10:12
Art Erie nie namieszałem z pozycji body mogę ustawić parametry lampy i to dla rożnych grup. Tylko to działa jak nie ma włączonego SU-4. Własnie to już zakapowałem
Art Erie
11-11-2010, 10:19
Art Erie nie namieszałem z pozycji body mogę ustawić parametry lampy i to dla rożnych grup. Tylko to działa jak nie ma włączonego SU-4. Własnie to już zakapowałem
OK. Już wszystko rozumiem, ale miałem problem z ogarnięciem tego co napisałeś w pierwszym poście.