Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: SB900 i remote

Domyślnie SB900 i remote

Witam mam pytanie jak sie mają ustawienia sterwonika błysku do ustawień na lampie?
    Chodzi mi o to że w aparacie ustawiam błysk na TTL 0EV, a jak w lampie ustawię na auto,albo na M oczywiście w trybie remote to jak to odczytywać? Wydaje mi sie że jak ustawię na auto to lampa bierze ustawienia z aparatu,ale jak dam na M to pomija te ustawienia?
    N i pare gratów

Domyślnie

Albo masz "Remote" w TTLu i w lampie nie zmienisz nic poza grupą, kanałem i zoomem, albo dajesz lampę (w trybie "Remote") na SU-4 (fotocela) i tam hulaj dusza "Manual" i automatyka lampy.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotrek 77 Zobacz posta
    Witam mam pytanie jak sie mają ustawienia sterwonika błysku do ustawień na lampie?
    Chodzi mi o to że w aparacie ustawiam błysk na TTL 0EV, a jak w lampie ustawię na auto,albo na M oczywiście w trybie remote to jak to odczytywać? Wydaje mi sie że jak ustawię na auto to lampa bierze ustawienia z aparatu,ale jak dam na M to pomija te ustawienia?
    Coś tutaj mocno namieszałeś "Chodzi mi o to że w aparacie ustawiam błysk na TTL 0EV" - to dotyczy to lampy wbudowanej w body.
    "a jak w lampie ustawię na auto,albo na M oczywiście w trybie remote to jak to odczytywać?" - to dotyczy to lampy zewnętrznej.
    "trybie remote" - jest częścia systemu CLS ( SB pracuje w trybie sterownika błysku innych lamp).
    "Sterownik błysku" - to SU 800 czyli zupełnie inna para kaloszy.
    Proponuję zapoznac się z instrukcja aparatu i lampy.

Domyślnie

a dzięki właśnie miałem SU-4 włączony. Już zakapowałem.
    N i pare gratów

Domyślnie

Art Erie nie namieszałem z pozycji body mogę ustawić parametry lampy i to dla rożnych grup. Tylko to działa jak nie ma włączonego SU-4. Własnie to już zakapowałem
    N i pare gratów

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotrek 77 Zobacz posta
    Art Erie nie namieszałem z pozycji body mogę ustawić parametry lampy i to dla rożnych grup. Tylko to działa jak nie ma włączonego SU-4. Własnie to już zakapowałem
    OK. Już wszystko rozumiem, ale miałem problem z ogarnięciem tego co napisałeś w pierwszym poście.

Uprawnienia umieszczania postów