PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Fontanna

katatjuta
06-11-2010, 20:00
Pierwsza publikacja :)

Proszę o opinię

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img703.imageshack.us/img703/5521/fountainbordeaux.jpg)

DonArturo
06-11-2010, 20:07
miejscami prześwietlone, mdłe niebo, kadr dość słaby
ciekawiej wyglądałoby przy dłuższym czasie

FajaR
06-11-2010, 21:12
MZ czas naświetlania dobrany dobrze, pięknie widać strugi wody i mgiełkę wokół, natomiast czas źle wybrany - na zrobienie zdjęcia. Bo że puste niebo i prześwietlenia przeszkadzają to niewątpliwe. Dodatkowo mam wrażenie że dość mocno leci w prawo.
P.S. Tego typu fontanny MZ najciekawiej wyglądają fotografowane na długich czasach ale w czasie wieczornych "happy hour" :)

messer
06-11-2010, 22:07
P.S. Tego typu fontanny MZ najciekawiej wyglądają fotografowane na długich czasach ale w czasie wieczornych "happy hour" :)

Blue hour, tak konkretniej :)

Coby tu o świetle nie pisać (co już napisane zostało) -- jest bajzel. Bajzel w kadrze, który dyskfalifikuje zdjęcie.
Za dużo autor chciał pokazać. Takie rozbudowane fontanny warto fotografować na 3 zdjęciach, z pokazaniem detalu i różnej perspektywy.
Całość ułoży sobie już sam widz...

Umbra
06-11-2010, 23:00
Jakie prześwietlenia? Jakąś manię chyba macie.

Mam wrażenie, że jest trochę krzywo. Może rzeczywiście trochę za dużo tych figur, ale ogólnie całkiem przyjemne zdjęcie.

katatjuta
07-11-2010, 01:46
Zdjecie robione w czasie gdzie nie miałem pojęcia o fotografii jeszcze :P I oczywiscie nie zostało poddane jakiejkolwiek obróbce.

judith_manson
07-11-2010, 14:11
zdjecie jak zdjecie, nie urwa dupy ze stolka. taki tam turystyczny pstryk i pach.

Ryszawiec
07-11-2010, 19:34
MZ czas naświetlania dobrany dobrze, pięknie widać strugi wody i mgiełkę wokół(...) Bo że puste niebo i prześwietlenia przeszkadzają to niewątpliwe.

Zgadzam się w 100%

Jeszcze powiedz że nie widzisz tego?! Może monitor sie wypalił? :)

DonArturo
07-11-2010, 20:28

w wielu miejscach, a to nie mania tylko zwracanie uwagi na błędy. Czyż to nie jest jeden z powodów dla którego wstawią się zdjęcia na forum ?

Rafał_Sz
08-11-2010, 22:43
To zdjęcie jest encyklopedycznym przykładem na to, że warto posiadać i używać filtry ND.