Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Fontanna

Domyślnie Fontanna

Pierwsza publikacja

Proszę o opinię

Domyślnie

miejscami prześwietlone, mdłe niebo, kadr dość słaby
    ciekawiej wyglądałoby przy dłuższym czasie
    Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau

Domyślnie

MZ czas naświetlania dobrany dobrze, pięknie widać strugi wody i mgiełkę wokół, natomiast czas źle wybrany - na zrobienie zdjęcia. Bo że puste niebo i prześwietlenia przeszkadzają to niewątpliwe. Dodatkowo mam wrażenie że dość mocno leci w prawo.
    P.S. Tego typu fontanny MZ najciekawiej wyglądają fotografowane na długich czasach ale w czasie wieczornych "happy hour"
    Amatorszczyzna powered by D40X kit, N35/1.8G, N70-300VR, SB800 i Slik Pro 330 DX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FajaR Zobacz posta
    P.S. Tego typu fontanny MZ najciekawiej wyglądają fotografowane na długich czasach ale w czasie wieczornych "happy hour"
    Blue hour, tak konkretniej

Coby tu o świetle nie pisać (co już napisane zostało) -- jest bajzel. Bajzel w kadrze, który dyskfalifikuje zdjęcie.
    Za dużo autor chciał pokazać. Takie rozbudowane fontanny warto fotografować na 3 zdjęciach, z pokazaniem detalu i różnej perspektywy.
    Całość ułoży sobie już sam widz...
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Jakie prześwietlenia? Jakąś manię chyba macie.

Mam wrażenie, że jest trochę krzywo. Może rzeczywiście trochę za dużo tych figur, ale ogólnie całkiem przyjemne zdjęcie.

Domyślnie

Zdjecie robione w czasie gdzie nie miałem pojęcia o fotografii jeszcze :P I oczywiscie nie zostało poddane jakiejkolwiek obróbce.

Domyślnie

zdjecie jak zdjecie, nie urwa dupy ze stolka. taki tam turystyczny pstryk i pach.
    ND200, 105 2.8 + PN11 & bellows; 70-300 4.5VR
    Edyta
    jestem na FB judith manson

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FajaR Zobacz posta
    MZ czas naświetlania dobrany dobrze, pięknie widać strugi wody i mgiełkę wokół(...) Bo że puste niebo i prześwietlenia przeszkadzają to niewątpliwe.
    Zgadzam się w 100%
    Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Jeszcze powiedz że nie widzisz tego?! Może monitor sie wypalił?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    w wielu miejscach, a to nie mania tylko zwracanie uwagi na błędy. Czyż to nie jest jeden z powodów dla którego wstawią się zdjęcia na forum ?
    Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau

Domyślnie

To zdjęcie jest encyklopedycznym przykładem na to, że warto posiadać i używać filtry ND.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Uprawnienia umieszczania postów