Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : polskie menu do D200

fighar
04-01-2007, 21:14
Czy jest możliwe wrzucenie jakims sposobem polskiego Menu do N D200. Prosze o porade:)

Jacek_Z
04-01-2007, 21:29
na prezentacji d80 rozmawiałem z panem z Nikon Polska na ten temat.
Nie dawał szans by polski wprowadzono w nowym sofcie (zresztą jest przecież nowszy soft d200 i nie ma w nim polskiego)
O ile pamiętam mówił, że trzeba by usunąć jakiś z języków które teraz są, bo nie da się po prostu dodać kolejnego. Dlaczego - nie wiem, nie znam się.

Sl@wcio
04-01-2007, 22:21
Jak poużywasz troche D200 to sam stwierdzisz ze jezyk PL jest zbedny.

admin
04-01-2007, 23:18
Podejrzewam ze Josoko moglby sie tym zajac. W koncu do D70 funkcjonuje bez klopotu. Tylko czy Mu sie bedzie chcialo :) Podpytam...

gALL
05-01-2007, 01:46
Po co to polskie menu?

Tak samo potrzebne jak polski Windows czy Office ... czyli nijak.

wigi
05-01-2007, 09:21
gALL, ano po to polskie menu, żeby łatwiej było się po nim poruszać i zrozumieć znaczenie niektórych opcji (bez ciągłego zaglądania do instrukcji) osobom, które nie znają j. angielskiego (czy innego obcego, w którym jest menu).
Poza tym to mam nadzieję, że tylko żartujesz sobie.

krzysztof jot
05-01-2007, 13:21
Po co to polskie menu?

po to ze zyje w Polsce, kupuje w Polsce za polskie pieniadze, skoro moze byc grecki hiszpanski to ciagle mam wrazenie ze jestem Trzecim Swiatem. Jak im sie nie opłaci robic piolskiego menu niech nie otwieraja polskiego przedstawicielstwa, To powinno byc wymogiem importu do Polski - chcesz tu sprzedawac - zadbaj o klienta. I oczywiscie nie tylko o aparatach mowa.

zuto
05-01-2007, 14:20
po to ze zyje w Polsce, kupuje w Polsce za polskie pieniadze, skoro moze byc grecki hiszpanski to ciagle mam wrazenie ze jestem Trzecim Swiatem. Jak im sie nie opłaci robic piolskiego menu niech nie otwieraja polskiego przedstawicielstwa, To powinno byc wymogiem importu do Polski - chcesz tu sprzedawac - zadbaj o klienta. I oczywiscie nie tylko o aparatach mowa.

zacząłem pisać rano w podonym tonie, ale jakoś się wstrzymałem...
no właśnie... jak może być chiński i rosyjski to dlaczego mamy być gorsi? nieważne że akurat nie jest mi to potrzebne, poprostu lepiej bym się z tym czuł...

Jacek_Z
05-01-2007, 14:32
skoro w nastepnym body - d80 zrobili - to dobrze. miejmy nadzieję, że tak juz zostanie. W d40 jest?

wigi
05-01-2007, 14:45
na stronie dpreview piszą, że w D40 jest
można mieć nadzieję, że w D200s też będzie ;)

Jacek_Z
05-01-2007, 15:01
biorąc pod uwagę ile jest języków na świecie to tak bardzo poszkodowani nie jesteśmy. Nawet kilka sporych europejskich państw nie ma, a europa to nie wszystko.

meliszipak
05-01-2007, 16:12
A co to opcje językowe muszą byc na stałe?

Mogą zrobić opcje wgrywania wersji językowej np.

gALL
05-01-2007, 20:32
I ta opcja wgrywania wersji jezykowej bedzie glowny "featurem" dodanym nastepcy D200, mocno reklamowanym i zaplaci za te dogodnosc klient. A ile zaplaci? SLONO.

Pawel Pawlak
06-01-2007, 12:21
I ta opcja wgrywania wersji jezykowej bedzie glowny "featurem" dodanym nastepcy D200, mocno reklamowanym i zaplaci za te dogodnosc klient. A ile zaplaci? SLONO.
Dobre :lol::lol::lol:
A ja się zastanawiałęm co będzie miał dodane następca D2hs i D2xs (czyli pewnie D2hss i D2xss) ? Teraz już wiem !! W pełni konfigurowalne opcje językowe :lol::lol::lol:

fighar
07-01-2007, 00:41
dziekuje wszystkim za zainteresowanie, dziwnym jest fakt ze w D80 jest juz polskie menu a nie chca sie pokusic by w nowym sofcie wrzucic PL menu do D200. Popracowalem troszke na D80 i bardzo mi lezal/ Mialem mozliwosc kupna D80 i D200 poniewaz moja kuzynka byla w Stanach ( wiemy o co chodzi). Wybralem D200 z racji bardziej konkretnego "profesjonalu" :) i teraz mam deikatny problem z rozgryzieniem menu=> z tad ten post. Potrzeba czasuale nie spiesze sie wiec bedzie dobrze......obydwie puszki sa dobre..a jak dobrze wiemy najbardziej liczy sie szklo...mialem tylko nadzieje ze ulatwie sobie troszke sprawe..... w kazdym razie jeszcze raz dzieki................................pozdrawiam.. ........................................

kono78
07-01-2007, 01:18
Jezyk polski w wiekszosci telefonow komorkowych jest dostepny. Czemu nie moze byc tak z aparatami , mp3 i innym sprzetem. Dla koncernow nie jest to jakis wielki wydatek, zeby sprzet na europe mial jezyk polski.