Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Między szczytami
... oczywiście w Alpach ;)
Podążając jedną z stras wypatrzyłem taki kadr...
Nie miałem dużych możliwości jeśli chodzi o kadrowanie, a zależało mi na uwiecznieniu tego momentu.
... zresztą oceńcie sami :)
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img600.imageshack.us/img600/9602/thealps1a1024.jpg)
Pozdrawiam! :)
Mocne. Chwila istotnie i miejsce - zzwłaszacza ich polączenie - rezultat daje przedni. Ciekawy...
Ciekawy moment uchwyciłeś, ale wydaje mi się, że bez smugi kondensacyjnej też jest bd. :-) ładne światło na szczytach :-)
Bardzo dobrze skomponowany i starannie wykonany obrazek Hubercie. Smugi nie pozbywałbym się za żadne skarby - przecież to jest tutaj, szczególnie w kontekście tej błękitnej pustki, główny bohater!:)
Bardzo dobrze skomponowany i starannie wykonany obrazek Hubercie. Smugi nie pozbywałbym się za żadne skarby - przecież to jest tutaj, szczególnie w kontekście tej błękitnej pustki, główny bohater!:)
tak dokładnie smuga wyznacza strefę, ( kolejną poza drogą ) tej fotografii - bdb :)
Zimno mi sie zrobilo ........
Ladnie gorki pokazane tak bardzo naturalnie ,
tbogdanowicz
05-11-2010, 08:14
Zimno mi sie zrobilo ........
To samo miałem napisać :-).
Aż zatęskniłem do śniegu i mroźnego powietrza.
Zdaje się tylko że lekko widać "efekt polara" - to tak żeby nie było że wszyscy tylko chwalą ;-).
bardzo mi się podoba. Dzięki tej smudze na niebie tworzy się jakby "lustrzane odbicie" dołu i moim zdaniem właśnie ten element dodaje niezwykłości i wyróżnia to zdjęcie. Kolory też zupełnie bez uwag, gratulacje udanego kadru :)
Robert_P
05-11-2010, 09:40
"Nie miałem dużych możliwości jeśli chodzi o kadrowanie" .... i bardzo dobrze :) jest super !
Bardzo fajnie poukładany kadr. Ciekawy pomysł.
krzysztofz24
05-11-2010, 10:23
Bardzo ciekawie uchwycone jak spotykaja sie te dwie drogi. Ta na ziemi i wyznaczona przez smuge.
Ładna kompozycja obrazu, fotografia na wysokim poziomie.
Jest ciekawie, a to za sprawa smugi.
I bez niej, otwarcie przyznać trzeba, były to bardzo poprawny, górski kadr z dobrym prowadzeniem wzroku.
I myślę, że właśnie dla tej drogi na nieboskłonie zatrzymałeś auto Hubercie i uwieczniłeś to w kadrze :).
No chyba, że się mylę ;)?
(...) wydaje mi się, że bez smugi kondensacyjnej też jest bd. :-) (...)
Taki kadr tez popelnilem, ale to juz jest inne zdjecie, stad zdecydowalem sie pokazac TO ;)
(...) I myślę, że właśnie dla tej drogi na nieboskłonie zatrzymałeś auto Hubercie i uwieczniłeś to w kadrze :).
No chyba, że się mylę ;)?
Dokladnie tak, Pawle. Wyjechalem gdzies z za zakretu i taki obrazek ukazal sie mym oczom :D
Dziekuje wszystkim ;)
... ciekawe, no i podoba się :-D
ostrytux
05-11-2010, 23:35
Krecha robi tą fotografię :D :twisted:
No ciakwie to skomponowałes :)
Bartekkw
06-11-2010, 01:04
Świetnie wypatrzone
borregaard
06-11-2010, 09:11
Super,ładny "odlot"...
Ciekawie to wygląda i ten śnieg na który czekam ;)
Bardzo dobrze skomponowany kadr.Pozdrawiam
Nikonozaur
06-11-2010, 19:22
Super,ładny "odlot"...
Podepnę się do Borri'ego.
Pablo 77
06-11-2010, 21:11
Ładnie jest tam:)
Czekam na pierwszy śnieg:)
Wolalbym troszke wiecej dolu i "stacza" blizerj srodka kadru. Poza tymi detalami to sie mnie widzi