PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Schizm

Sebastianito
03-11-2010, 14:00
Jednym sie podoba, innym nie. Jedni mowia, ze jest to obraz (grafika) inni, ze dobrze zrobione zdjecie. Ile ludzi tyle opini. Jedni mowia, ze forum zaczyna byc klubem wzajemnego slodzenia, a ci ktorzy wychwycili jakiekolwiek bledy na zdjeciu i pisali co poprawic stali sie wytknieci i zamilkli, inni uwazaja forum za wyrocznie swojej fotografii.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/11/schizm_by_sebastiankrausd321jaq-1.jpg
źródło (http://fc06.deviantart.net/fs71/f/2010/306/c/f/schizm_by_sebastiankraus-d321jaq.jpg)

Wszystko co ukazane na zdjeciu jest zamierzone i tak sobie wlasnie planowalem uchwycic to wszystko jak tylko slonce dalo mi mozliwosc.

Pozdrawiam
Sebastian.

P.S. Kolega wie, ze nie moglem sie powstrzymac...

Locter
03-11-2010, 14:04
No i to jest własnie ten Sebastian, którego pamietam, wracasz do formy, świetne zdjęcie.

Grzybu
03-11-2010, 14:18
Świetnie pokazane!

JaroPienza
03-11-2010, 14:26
Pięęęękne .Zamarłem bez tchu dokładnie jak na zdjęciu .Zdjęcie jest tak czysto zrobione,że aż doskonałe w swojej formie

Nikonozaur
03-11-2010, 14:44
Trza przyznać, że słoneczko ładnie Ci zagrało na skałach, dobra fota.

matys
03-11-2010, 14:53
Po takim wstępie można powiedzieć, że fotka fantastyczna, chyba, że to naprawdę udany obraz ;)

ART69
03-11-2010, 15:31
Piękna praca, światło na skałach ładnie zagrało :-)

tromek7
03-11-2010, 15:32
Jedno z lepszych zdjec jakie ostatnio widziałem tu na tym forum. Brawo!!!

[Mariusz]
03-11-2010, 16:01
Jak dla mnie świetne! Kadr oraz światło na duży +

de Fresz
03-11-2010, 16:07
Faaaajne. Aaaale ;-) mnie jednak trochę razi ten długaśny promień idący do samego dołu – i wiem że takie odblaski są mało kontrolowalne. No ale grunt że Ty sam jesteś zadowolony, to najważniejsze ;-)

krzysztofz24
03-11-2010, 16:20
Super kadrowo, swietna ilosc detali na podlodze...a to odbite swiatelko na skalach, pieknosci:-).

Master95
03-11-2010, 16:36
Dowaliłeś do pieca !! Pięknie...

darek_d
03-11-2010, 17:02
Super dopracowane zdjęcie, najbardziej rzuca się w oczy światełko na skałach, detal. Jedynie promienie słoneczka dla mnie zbyt długie, te na dole i lekko rozpraszają.

rainer
03-11-2010, 17:54
Świetna fotografia.

nothing
03-11-2010, 18:43
No i to jest własnie ten Sebastian, którego pamietam, wracasz do formy, świetne zdjęcie.

No właśnie... ;-)

Boryszuk
03-11-2010, 19:22
mnie osobiście wyrwało z kapci

PABLOOK
03-11-2010, 19:52
Świetna robota Sebastianie ;)!
Uwielbiam takie światło pełzające po podłodze :).

Sebastianito
03-11-2010, 20:28
No... to jestem z siebie zadowolony! W tej chwili pragne podziekowac (...), a wiec DZIEKUJE!

Calme
03-11-2010, 20:31
Pobudzające

Hoobie
03-11-2010, 20:31
O widzisz, Sebo. Jak chcesz to potrafisz... wyrwac z kapci ;) :D
Bardzo podoba mi sie ta praca i nie ukrywam, ze widzialbym ja u siebie na scianie :D

maniak666
03-11-2010, 20:41
Kapci i szczęki poszukuję wciąż i wciąz ilekroc wracam do tej pracy. Choc jedna łyżka dziegciu w tej beczce miodu przeszkadza. O ile światło na tej dalszej skałce (jakby cypelku) gra jak najbardziej, to na tej bliższej prawej krawędzi wygląda jakoś nie teges. No ale to tylko moje widzimisię- a może lapek. Ale tak poza tym to przyłączam się do grona zachwyconych i gratulujących Ci tej pracy. Bo zasługuje na to jak najbardziej.

Sebastianito
03-11-2010, 20:57
Kapci i szczęki poszukuję wciąż i wciąz ilekroc wracam do tej pracy. Choc jedna łyżka dziegciu w tej beczce miodu przeszkadza. O ile światło na tej dalszej skałce (jakby cypelku) gra jak najbardziej, to na tej bliższej prawej krawędzi wygląda jakoś nie teges. No ale to tylko moje widzimisię- a może lapek. Ale tak poza tym to przyłączam się do grona zachwyconych i gratulujących Ci tej pracy. Bo zasługuje na to jak najbardziej.

Ten cypelek byl bardzo przyswiecony i dzialal jak lusterko ktore odbija swiatlo.... nic nie ruszalem, bo poprostu mi sie podobalo. Ale fakt moze to troche draznic... Jednak zostawie tak jak jest. Dziekuje za slowa uwagi.

dem
03-11-2010, 21:34
Robi spore wrażenie. Kadr, światło, obróbka, wszystko na plus.

Nemeth
03-11-2010, 21:52
Świetne zdjęcie.

harb
03-11-2010, 22:42

tak to jest tego typu fotografia o której pisałem w którymś z wątków w dawnym Twoim stylu - to jest to :)

Szuwar
03-11-2010, 23:04
Jednym sie podoba, innym nie.

Dobrze powiedziane :)

Jedni mowia, ze jest to obraz (grafika) inni, ze dobrze zrobione zdjecie.

Jest to dobrze zrobione zdjęcie grafiki lub dobrze zrobiona grafika ze zdjęcia.

Jedni mowia, ze forum zaczyna byc klubem wzajemnego slodzenia,

No wiesz :oops: jak możesz :oops: takie insynuacje :lol:

a ci ktorzy wychwycili jakiekolwiek bledy na zdjeciu i pisali co poprawic stali sie wytknieci i zamilkli

I to jest bardzo smutne i tragiczne dla działu Krajobraz

inni uwazaja forum za wyrocznie swojej fotografii.

Dlatego trzeba bardzo uważać na to co się pisze pod zdjęciami, bo można przedobrzyć w jedną lub drugą stronę ;)

Wszystko co ukazane na zdjeciu jest zamierzone i tak sobie wlasnie planowalem uchwycic to wszystko jak tylko slonce dalo mi mozliwosc.

I chwała Ci, że to piszesz , bo o to chyba najbardziej chodzi w momencie naciskania guzika.

P.S. Kolega wie, ze nie moglem sie powstrzymac...

Ja też :)

.

martinez
03-11-2010, 23:51
Cytat:
Napisał Sebastianito
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?p=2138403#post2138403)
Jedni mowia, ze forum zaczyna byc klubem wzajemnego slodzenia,

No wiesz :oops: jak możesz :oops: takie insynuacje :lol:

Podpisuję się pod tym obiema rękoma i nogami, to jest fakt i nie podlega dyskusji, z tym, że ja bym nazwał bardziej klub wzajemnej adoracji ;)

A co do zdjęcia, Seba moje zdanie już znasz! :)

Strus
04-11-2010, 07:54
No...... I to jest zdecydowanie taka grafika ( :mrgreen: ) jaka lubie. powrot do formy w najlepszym stylu

Sebastianito
04-11-2010, 13:26
Ale nasuwa sie pytanie... czy to powrot do formy czy jednodniowy zryw... :D

harb
04-11-2010, 13:33
Podpisuję się pod tym obiema rękoma i nogami, to jest fakt i nie podlega dyskusji, z tym, że ja bym nazwał bardziej klub wzajemnej adoracji ;)

ale aby się przekonać jaką wartość przedstawia własna fotografia, wystarczy ją wystawić na innym ambitnym portalu i będziemy mieli odpowiedż na wszystkie nurtujące nas pytania :)

Sebastian nie wracaj do kolorowania :):):)

Reju
04-11-2010, 18:47
Świetna praca

borregaard
04-11-2010, 19:58
ale aby się przekonać jaką wartość przedstawia własna fotografia, wystarczy ją wystawić na innym ambitnym portalu i będziemy mieli odpowiedż na wszystkie nurtujące nas pytania
Którym....?,bo na innych to żłobek w ocenach......

Super fota..gratki.!:)

kezoj40
04-11-2010, 22:46
Nie znam się ale jestem zachwycony.O jakim portalu mowa?

look
04-11-2010, 22:56
Którym....?,bo na innych to żłobek w ocenach...

przyłączam się do pytania. Na wszystkich forach działają dokładnie te same mechanizmy, pojawiają się dokładnie te same "zarzuty", nawet skrót TWA jest identyczny (no może zamiennie z GTW), identyczne są odpowiedzi...po prostu "dzień świstaka".

A co do foty, wyraziłem swoją opinię na PF łącznie z oceną więc się powtarzał nie będę.
pozdrowienia

zymir
04-11-2010, 23:08
Świetne, nic dodać nic ująć.

Sebastianito
05-11-2010, 00:01
Prosze o wytlumaczenie skrotu TWA i GTW...

martinez
05-11-2010, 00:21
Prosze o wytlumaczenie skrotu TWA i GTW...
Przyłączam się do prośby :)

Strus
05-11-2010, 01:12
No co Wy ?? Nalezycie i nie wiecie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Towarzystwo Wzajemnej Adoracji
Grupa Trzymajaca Wladze

Greg77
05-11-2010, 01:53

Grupa Trzymajaca Wladze

Przyjmijcie mnie!!!

A co do zdjecia, Sebastianie, uwazam, ze dawno nie pokazales takiej fotografii a raczej dodam, ze dawno nie pokazywales morskiej fotografii i moze dlatego. Zdjecie w Twoich kolorach a stylu stary kulten (co nie jest zle).....zdjecie bardzo mi sie podoba poza ta krecha idaca w dol od slonca......

Sebastianito
05-11-2010, 10:50

Grupa Trzymajaca Wladze
Ja do niej naleze? O prosze, kiedy to do parti wpisywali musialem spac gdzies pijany i mnie wpisali... :) :)

Przyjmijcie mnie!!!

A co do zdjecia, Sebastianie, uwazam, ze dawno nie pokazales takiej fotografii a raczej dodam, ze dawno nie pokazywales morskiej fotografii i moze dlatego. Zdjecie w Twoich kolorach a stylu stary kulten (co nie jest zle).....zdjecie bardzo mi sie podoba poza ta krecha idaca w dol od slonca......

I to mi sie podoba, napisales mi, ze ten promien dolny ci sie nie podoba, powiem szczerze, ze do konca nie jestem rowniez do niego przekonany, a powiem przewrotnie, ze zadne z moich zdjec mi sie nie podoba. Tzn podoba mi sie przez pierwsze 3 dni a pozniej jakos przestaje :)

Dobra nie ma nabijania watku.
AMENT!

touran
05-11-2010, 18:19
Jedno z lepszych zdjęć jakie ostatnio widziałem tu na tym forum. Brawo!!!

przypnę się do wypowiedzi... świetna fota Sebastian.

ostrytux
05-11-2010, 23:44
No leniu wreszcie się ruszyłeś :twisted: tak trzymaj!

wypass
05-11-2010, 23:48
do mnie gada ta fota!

wingeo
05-11-2010, 23:50
.... ja kupuję !!!

GUINNESSts
06-11-2010, 01:33
ale aby się przekonać jaką wartość przedstawia własna fotografia, wystarczy ją wystawić na innym ambitnym portalu i będziemy mieli odpowiedż na wszystkie nurtujące nas pytania :)

Sebastian nie wracaj do kolorowania :):):)

Cholera... A ja zawsze myslalem, ze to jest wlasnie ambitne forum. Osz twa mac;) Cale zycie sie czlowiek uczy.

Zastanawiam sie skad ten blikefekt tak dlugi. I doszedlem do wniosku, ze albo lekko zaparowany, badz lekko zabrudzony polar;)hehe. I swietnie wyszlo. Dodatkowo bardzo dobrze wydobyles szczegoly w calym kadrze.
Przygladalem sie juz na innych rzekomych forach i wysoko ocenilem, poniewaz fotografia jest tego warta.
Chyba sie przyjrze teraz raz jeszcze czy kurde TWA mac ktos z tego malo ambitnego forum tez Cie "tam" jakkolwiek ocenil.
Zaraz sprawdze, bo naprawde jestem ciekaw. Ostatnio w szufladzie widzialem jednego uzytkownika na goralikus.comcast. Wybitnego uzytkownika wiec musze sprawdzic;)

Psychotrop
09-11-2010, 12:45
jak widać na prośby moderatorów, abyście z harbem dali sobie spokój z prywatnymi wycieczkami, tylko harb zareagował i zastosował się.
ty widzę, że dalej "zaczepiasz".

regulamin forum pkt 6b i 6c

Sebastianito
09-11-2010, 15:48
Beda sie bic? Dziekuje za komentarze, Ostry ty wiesz, ze ja nie jestem leniwy...