Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Do farmy
GUINNESSts
21-10-2010, 15:34
Taki normalny obrazek Irlandzkiej farmy
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/00099843061021311419.jpg)
Łasy uwag jeśli ktoś ma czas i ochote:)
Ciut oczojebna zieleń hehe :) Ale ogólnie mi się widzi. Bardzo fajnie się skomponowało
GUINNESSts
21-10-2010, 15:57
Ciut oczojebna zieleń hehe :) Ale ogólnie mi się widzi. Bardzo fajnie się skomponowało
I lekko odsaturowane. 14.00 - 15.00 wczoraj wszystko sie tak rysowalo. Dlatego pokazuje jak w oczy jeb... Wczesniej i co dziwne pozniej juz nie. Na oczeta nie mozna bylo patrzec.
GUINNESSts
21-10-2010, 20:16
100;)
Sylvester
21-10-2010, 20:22
Tomku dla mnie zwykły pstryk :/ wiem co potrafisz i oczekuje od Ciebie wyższego poziomu prac :)
kurde, no powiem tak, dobrze że nic nie napisałem po pierwszym oglądnięciu tego obrazka. Niby na pierwszy rzut oka coś z nim jest nie tak, ale jak już oczy się przyzwyczają do kolorów to jest dobrze, chociaż kolorystycznie nietypowo zwłaszcza w dolnych partiach. Wydaje mi się, że cienie są ciut za głębokie, chyba wolałbym, żeby nie było w cieniach aż tak ciemno, ale nie jestem o tym całkiem przekonany. Generalnie fotka wygląda jak zeskanowany slajd fuji.
Kadrowo kompletnie bez uwag
GUINNESSts
21-10-2010, 20:27
Tomku dla mnie zwykły pstry :/ wiem co potrafisz i oczekuje od Ciebie wyższego poziomu prac :)
No nareszcie odwaznie!
Chetnie dlaczego. Bo po to pokazuje.
Dzieki Sylwek. Mnie to gra ale... to tylko ja;)
GUINNESSts
21-10-2010, 20:29
kurde, no powiem tak, dobrze że nic nie napisałem po pierwszym oglądnięciu tego obrazka. Niby na pierwszy rzut oka coś z nim jest nie tak, ale jak już oczy się przyzwyczają do kolorów to jest dobrze, chociaż kolorystycznie nietypowo zwłaszcza w dolnych partiach. Wydaje mi się, że cienie są ciut za głębokie, chyba wolałbym, żeby nie było w cieniach aż tak ciemno, ale nie jestem o tym całkiem przekonany. Generalnie fotka wygląda jak zeskanowany slajd fuji.
Kadrowo kompletnie bez uwag
Tez tak nie do konca mam przekonanie. Obrabialem matenatycznie i wychodzilo tak jak widzialy oczeta. Ale... no wlasnie;):)
.... coś nie tak z tym zdjęciem, .... zieleń bym zaakceptował, ... ale kontrasty w cieniach, to już dołożyłeś chyba sam :-D
MI kompletnie nie pasi, obróbka tym razem Tomku na poziomie przedszkola, za duże konstrasty, smoliste czernie i świecąca zieleń. Jedyne co mi się podoba to kadr.
Wiesz co ... toż to gniot jakich mało w Twoim wykonaniu.
Kadr nie porywa, ale obróbka to już tylko ja mógłbym gorzej w swoim Corelu :)
Absolutnie kosz.
Ostatnio tyle było prowokacji, że nie wiem co pisać ;) ale myślę, że miałeś ochotę na zrobienie zdjęcia i pokazanie, bez większych kombinacji i to Ci wyszło ;)
krzysztofz24
22-10-2010, 10:06
Zielen jest troche oczobijna, ale w granicach akceptowalnosci. Slupki i sama droga wyszly ostro, ale na trawie brakuje troche detali...mysle ze po prostu pora nie ta i za ostre swiatlo. Piszesz 14-15, nie to zebym sie madrzyl, ale jakbys poczekal ze 2 godzinki to wszystko by gralo. Bo kadr nawet fajny.
martinez
22-10-2010, 12:47
Ot taki sobie pstryk ;)
jurek1906
22-10-2010, 18:59
Jest inne,ale czy od razu prowokacja?Miałeś zajawkę na taką fotę ,to zrobiłeś.Jakoś bardzo dramatyczna to ona nie jest.