Zobacz pełną wersję : Maglownica
Stradivarius
16-10-2010, 21:32
Witam
Po 100- parunastu tysiącach w mojej vectrze rozciekła się maglownica, nowa to koszt około 4 tyś :shock:
W necie znalazłem dwie firmy zajmujące się ich regeneracją (tutaj koszt to już tylko około 500zł ).
Pierwsza znajduje się w łodzi to Dynamica a druga to Berto z Kielc , i teraz moje pytanie- korzystał ktoś już może z usług tych firm albo może ktoś zna firmę w pobliżu Katowic oferującą tego typu naprawę ?
A jaki koszt uzywki jest?
lepiej chyba reanimować starą, wiesz co masz.
Stradivarius
16-10-2010, 21:42
Na Alle.. używane około 700-800 zł bez gwarancji że będzie dobra .
Przy regeneracji w tych firmach dają rok lub 2 lata gwarancji i dostajesz swoją z powrotem .
A u mnie tylko wycieki bez luzów .
regeneruj!!! ja regenerowalem juz w kilku autach i zawsze efekt byl bardzo dobry!
To mogly tylko gumy poleciec. Regeneruj.
pmsphotography
17-10-2010, 00:16
Naprawiaj w Łodzi. Słyszałem dużo dobrych opinii o tym zakładzie.
Kundzior
17-10-2010, 08:21
Dokładnie też miałem okazję w kilku autach regenerować i działało to przyzwoicie, szkoda kasy na nowe.
Witaj, polecam Dynamica korzystałem z ich usług, regenerują maglownice w najlepszej cenie. Zjeździłem pół Łodzi i wybrałem Dynamica. Używek nie kupuj, bo takich rzeczy się na szrotach nie kupuje, założysz i nie wiesz ile pojeździsz
ja regenerawałem (tyle że w Warszawie), wszystko ok działa
Stradivarius
17-10-2010, 10:50
Dzięki bardzo za wypowiedzi.
Też bardziej przekonuje mnie zakład w Łodzi (mimo że drożej i dalej).
Jutro będę dzwonił i najpewniej się umówię.
Jeszcze raz dzięki za opinie :-)
znam też dobrego renowatora w Częstochowie (zawsze to o połowę bliżej) ale jak chcesz to dowiem się jutro od znajomków (pracują w hurt motoryzacyjnej w Mysłowicach) czy nie ma kogoś dobrego w Twojej okolicy :-)
Michał Jędrak
17-10-2010, 18:44
Regeneruj. Przy tak małym przebiegu na 99% puszcza simmering i nic więcej. Najczęściej takie firmy rozbierają, czyszczą, ewentualnie nakładają chrom (przy tym przebiegu raczej jeszcze nie) i składają do kupy. Maglownica jet sprawna, a trzeba tylko wymienić simmering za 10zł. Jakbyś miał duże luzy, opiłki metalu w oleju itd, to bym się martwił, ale o tym nie wspomniałeś...
sprocket
17-10-2010, 20:52
(...w mojej vectrze rozciekła się maglownica...) coto jest vectra i maglownica i co znaczy rozciekla :) ? Pytam powaznie :)
Hehe vectra to opel (samochod) a maglownica to w skrocie element ktory przekazuje to co zrobimy kierownica na kola
A jaki koszt uzywki jest?
lepiej chyba reanimować starą, wiesz co masz.
otóż to.
Stradivarius
18-10-2010, 18:23
znam też dobrego renowatora w Częstochowie (zawsze to o połowę bliżej) ale jak chcesz to dowiem się jutro od znajomków (pracują w hurt motoryzacyjnej w Mysłowicach) czy nie ma kogoś dobrego w Twojej okolicy :-)Dzięki za zainteresowanie ale już umówiłem się w Łodzi na czwartek. Przy okazji pozwiedzam Łódź i zajrzę może na Piotrkowską 109 :lol:.
Może jakiś gadżet się zapałęta do mojej torby.:-)
krzysztof jot
18-10-2010, 21:01
Witam
Po 100- parunastu tysiącach w mojej vectrze rozciekła się maglownica...
tak offtopowo - tak trudno połączyć kilka wyrazów w jeden w jasny i czytelny tytuł tematu ?
pozwoliłoby to na "nie tracenie czasu" posiadaczy volvo... albo magla... na zaglądanie do tego wątku :)
Krzysiek, czepiasz się..
każdy wie co to maglownica :-)
Stradivarius
19-10-2010, 13:11
tak offtopowo - tak trudno połączyć kilka wyrazów w jeden w jasny i czytelny tytuł tematu ?
pozwoliłoby to na "nie tracenie czasu" posiadaczy volvo... albo magla... na zaglądanie do tego wątku :)
W woli ścisłości i także dla posiadaczy volvo( w których maglownica także jest zamontowana :twisted:)
tytuł tematu jest taki jaki jest po-prostu w żargonie mechanicznym tak przeważnie nazywa się przekładnie
kierowniczą. I jeżeli będziesz miał to nieszczęście że Twój mechanik powie Ci że masz uszkodzoną maglownicę
to już nie zrobisz głupiej miny tylko będziesz wiedział o co mu biega ( i to tylko dzięki temu jednemu postowi :) ).
Wiedzy nigdy nie za dużo.