Zobacz pełną wersję : Lowepro Reporter - który dla mnie?
Szukałem zdjęć, opinii i tak dalej - nic z tego nie wiem.
Chcę kupić torbę, wymyśliłem sobie że będzie to lowepro reporter - bo to lowepro, bo solidna, bo dobrze pomyślana i wygodna... Wszystko ładnie pięknie ale nie wiem jaki rozmiar odpowiedni. Kilka pytań do użytkowników:
1. Czy do 550 da się wcisnąć notebooka 15,6', czy też musiałbym kupić 650? - sprzeczne informacje znalazłem...
2. Zeszyt/książka formatu a4 - wejdzie dopiero do d400 czy do d300 też?
3. Czy lenscase przypięty na stałe do tej torby da się używać? Czy lepiej kupić większą torbę?
4. D200+grip, 2 lampy w pokrowcach, 70-200, 10-20 i 3 stałki - zmieszczę do d300?
a dlaczego fiksacja na lowerpro? W porownaniu np. Kata i Lowepro jakoś żydzi wygrali dla mnie, używam obu systemów.
a dlaczego fiksacja na lowerpro? W porownaniu np. Kata i Lowepro jakoś żydzi wygrali dla mnie, używam obu systemów.
1. Coś nie tak z Lowepro??
2. Słowo "żydzi" oznacza osoby wyznania mojżeszowego, a "Żydzi" to obywatele państwa Izrael. Pilnuj się, bo jak nie to gazeta wybiórcza zrobi nagonkę na nasze forum za "antysemityzm" a Mosad wykona "operację pokojową" na serwerownię i skończy się wrzucanie postów forum.
Szukałem zdjęć, opinii i tak dalej - nic z tego nie wiem.
Chcę kupić torbę, wymyśliłem sobie że będzie to lowepro reporter - bo to lowepro, bo solidna, bo dobrze pomyślana i wygodna... Wszystko ładnie pięknie ale nie wiem jaki rozmiar odpowiedni. Kilka pytań do użytkowników:
1. Czy do 550 da się wcisnąć notebooka 15,6', czy też musiałbym kupić 650? - sprzeczne informacje znalazłem...
4. D200+grip, 2 lampy w pokrowcach, 70-200, 10-20 i 3 stałki - zmieszczę do d300?
Mam 550ke od 4 lat, i wyglada jak nówka, najpierw był w tym e1 i e3 i e30 i kilka szkieł, teraz mam tam sb900, d90, d700 bez gripa (nie mam), 70-200 2,8 vrII (z odwrotmie założonym tulipanem), 24-70 2,8, 14-24 i 85 1,4 i 35 1,8 wszystko się mieści, macbook 13,3 wchodzi bez problemu inny nie wiem, ale jak zmierzyłem kieszeń to jeśli ma 34-35 centymetrów powinien wejść
pozdro
lodzermensch
15-10-2010, 23:14
(...) D200+grip, 2 lampy w pokrowcach, 70-200, 10-20 i 3 stałki - zmieszczę do d300?
Chyba nie.
Ja do swojej Lowepro Reporter D200 pakuję D200 z zoomem + 2 stałki + 1 zoom + 1 lampa i zasadniczo miejsce się kończy.
L. D300 jest rozmiar większa, ale chyba bez przesady.
(...) Pilnuj się, bo jak nie to gazeta wybiórcza zrobi nagonkę na nasze forum za "antysemityzm" a Mosad wykona "operację pokojową" na serwerownię i skończy się wrzucanie postów forum.
Nie specjalnie śmieszne...
A tam nie przejmuje sie Żydzi na propozycje nazwania sie na nowo czyli pedaly- geje, murzynie -afroamerykanie, itd powiedzieli ale my jestesmy Żydami i już. I szacunek bo obojętnie jak nzawiesz gówno nie stanie sie szrlotką.
lodzermensch
15-10-2010, 23:57
A tam nie przejmuje sie Żydzi na propozycje nazwania sie na nowo czyli pedaly- geje, murzynie -afroamerykanie, itd powiedzieli ale my jestesmy Żydami i już. I szacunek bo obojętnie jak nzawiesz gówno nie stanie sie szrlotką.
:-?
My, Jasnogrodzianie, wytresowani na marksizmie kulturowym zwanym także "polityczną poprawnością", nie możemy nawet czytać takich rzeczy.
Nie specjalnie śmieszne...
A czy ja się śmieję??
BTW, "nie" z przysłówkami odprzymiotnikowymi w stopniu równym piszemy razem.
wróćmy do torby? fajnie :) ja osobiście wybieram D300 reportera bo jest dość obszerna, używa jej kilku fotoreporterów u mnie i z tego co widzę, to jest mega pojemna maksymalnie co w takowej widziałem to było D300/D700/grip/70-200 VR 2.8/16-35/14-24/samyang fish/17-50 2.8/SB 900 i jeszcze luzu było
Pewny jesteś? D300 to mała torba
http://www.youtube.com/watch?v=3LfJfMjfAkA
nie włożysz puszki z zapiętym 70-200 do niej
W zasadzie to mam 2 możliwości: albo kupię dużą, taką żeby wszedł laptop i wtedy o objętość martwić się nie muszę - o ile 550 jeszcze ujdzie, o tyle jeśli miałbym kupować 650 to wolę już mniejsza na sprzęt i osobną na laptopa. No a jeżeli mniejszą, to wnioskuję że chyba jednak 400?
No i wciąż pytanie czy do 550 wejdzie normalniej wielkości laptop?
Zdefiniuj "normalny"
masz specyfikacje, zmerz laptopa i będziesz wiedzieć
http://products.lowepro.com/product/Stealth-Reporter-D550-AW,2048,20.htm
Komora ma 35 na 24 cm, czyli po 1cm mniej niż mają zwykle najpopularniejsze laptopy 15'6 cala - i właśnie dlatego pytam czy da się tam takiego wcisnąć, czy nie...
Kata całkiem fajna, ale ciężko dostępna i droga, pozostanę przy lowepro.
Miałem w zakładkach, ale zgubiłem - może ktoś podrzucić link do tej strony ze zdjęciami toreb?
cambags.com
taschenfreak.de
I chyba już wszystko wiem. Kupuję d300/d400 - czy do 300 wejdze cieńka książka a4?
jak dla mnie D300 jest duża, nawet jeśli masz 15 obiektywów to ich wszystkich nie zabierasz ze sobą, jest to typowo reporterska torba na 2 puszki tele 2.8 szerokiego zoom-a i coś jeszcze + lampa i pierdoł w piórniku jak ja to nazywam, jeżeli nosisz w torbie 20 kilo sprzętu to współczuje Twojemu kręgosłupowi poza tam z tego co zdążyłem przyuważyć nikt normalny nie chodzi z zapiętym na stale tele jeśli tak chodzisz to kup sobie torbe specjalną Lowepro w której nosisz zapiętą trzysete i masz mniejsze pokrowce na krótsze szkła, należy także zaznaczyć praktyczny suwak na klapie Stealth Reporter, jak dla mnie jedna z lepszych propozycji dla fotoreporterów
...........z tego co zdążyłem przyuważyć nikt normalny nie chodzi z zapiętym na stale tele..............
No to ja nie jestem normalny, bo chodzę z tele zapiętym na body prawie cały czas. Zamiennie ze standardowym zoomem. Co mi po torbie która nie umożliwia mi wyciągnięcia aparatu gotowego do pracy? A wyciągniecie puszki, odpięcie jednego słoika i zapięcie drugiego zajmuje czas. Jak ktoś tak chce to równie dobrze może kupić sobie plecak, nie torbę na ramię.
Ostatecznie kupiłem D300 - sprawdza się znakomicie, jestem zadowolony. Dzięki wszystkim za pomoc.
Z mojej strony koniec tematu - można zamknąć, usunąć czy co tam moderatorzy uznają za stosowne.
Czy mógłbyś jeszcze tylko wrzucić zdjęcie ze sprzętem zapakowanym do torby? Bo też się trochę zastanawiam a nie mam jak pomacać torby.