PDA

Zobacz pełną wersję : Lcd led

pil74
15-10-2010, 20:15
Wiem, że kiedyś było ale czasu trochę upłynęło i nieco nowych rzeczy się pojawiło.
Przyszedł czas na zmianę mojej starej 21" bańki na coś nowszego.
Na wstępnie zaznaczam, że plazmę już sobie wytypowałem i chciałbym żeby ten wątek dotyczył wyłącznie LCD. :)
Budżet jakim dysponuje to max 5,5 tys i raczej wolałbym wydać mniej. I żadnego 3d :)
Generalnie zastanawiam się nad:
a. Sharp LC-40LE814E Quattron
b. Samsung UE40B8000
c. Samsung UE46B7000
Nie bardzo orientuję się o co biega w tych seriach samsungowych. Czy im wyższa tym lepsza?
Myślałem też nad sony, ale jakoś nie mam przekonania..
Byłbym wdzięczny na wszelkie sugestie i rady co wybrać.:)

Rafał_Sz
15-10-2010, 21:37
Na twoim miejscu wybrał bym bramkę nr 3, czyli 46 calowego Samsunga. Im wyższa cyfra u Samsunga, tym wyższy model. Seria 7 to już bardzo zaawansowane modele, wiadomo 8 jest wyżej, ale te dodatkowe 6 cali przekątnej ma dużo większe znacznie niż dodatkowe niuanse modelu stojącego wyżej, ale mniejszego. W tej siódemce nawet dwa piloty dostaniesz, a sam tv ma jeśli dobrze pamiętam 2 giga ramu plus to co pod usb. Jakości obrazu nie musisz się obawiać, urywa łeb. Musisz tylko pamiętać, że jest to bardzo zaawansowany model i możliwościami ustawień obrazu może nieco na początku przytłoczyć, warto jednak z tym się dokładnie zapoznać bo efekt końcowy ustawień użytkownika naprawdę potrafi zachwycić.

Do dźwięku zero zastrzeżeń. Tu także jest mnóstwo możliwości.

ASAHI
16-10-2010, 09:32
Bierz 7 samsunga. Będzie Pan zadowolony :-) - jak mawiali starozytni górale