PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Słońca blask

JaroPienza
11-10-2010, 00:23
Witam

.. tak sobie do pracy jechałem i mnie oświeciło

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img413.imageshack.us/img413/9990/dsc7113c.jpg)

Pozdrawiam

arthyg
11-10-2010, 00:38
bardzo ciekawa 1/3 zdjęcia od prawej (pion). Niestety reszta (krzaczorki) średnia..

avenarius
11-10-2010, 07:48
Fakt krzaczorków przydużo, ale to chyba dlatego, że lewy ma za tło ciemne zbocze. Gdyby tam było coś na czym by się wzór liści odznaczał, to byłoby super. Ale mnie się generalnie bardzo podoba i sądzę, że właśnie skadrowane jest dobrze. Po prostu obiekt nie dopisał do końca. :)

Tylko Nobla temu, kto wymyśli naprawdę dobry sposób na bliki. :(

darek_d
11-10-2010, 08:35
Zrobiłbym wszystko, żeby nie pokazać tych krzaków, tam w oddali widać naprawdę to co by się chciało zobaczyć. Ilość blików, powierzchni o niczym dla mnie zdjęcie przesuwa do kategorii kosz.

JaroPienza
11-10-2010, 10:06
Dobrze Darku ,ze mamy inne pojęcie na temat zdjęć (kadrowania i obrabiania).Bo bym musiał większość dobrych prac do kosza wyzucic

borregaard
11-10-2010, 10:13
Mnie się podoba..Ofc ciemnica w krzaczorach mniej....
Super "trafiłeś".

darek_d
11-10-2010, 10:26
Dobrze Darku ,ze mamy inne pojęcie na temat zdjęć (kadrowania i obrabiania).Bo bym musiał większość dobrych prac do kosza wyzucic

Jeśli to zdjęcie uważasz za dobre to fakt mocno się różnimy, może o koszu to źle napisałem, ale nie do wstawienia na forum jako zdjęcie gotowe. Żeby było kilka pytań o radę bym zrozumiał, ale tak to niestety...

JaroPienza
11-10-2010, 14:46
Jeśli to zdjęcie uważasz za dobre to fakt mocno się różnimy, może o koszu to źle napisałem, ale nie do wstawienia na forum jako zdjęcie gotowe. Żeby było kilka pytań o radę bym zrozumiał, ale tak to niestety...

Masz racje .Wiec zacznij wiecej siedzieć przy swoich zdjęciach ,a mniej na forum;) Moze wkoncu pokarzesz mi szkole dobrego fotografowania i obrabiania zdjęć .Pozdrawiam

touran
11-10-2010, 16:07
podoba mi się, ale krzaczków ciut za dużo po lewej.Pozdrawiam.

Nemeth
11-10-2010, 17:08
Bleee ... widok może i był fajny ale zdjęcie fatalne technicznie. Do tego matryce masz brudną.

Nikonozaur
11-10-2010, 17:13
Bleee ... widok może i był fajny ale zdjęcie fatalne technicznie. Do tego matryce masz brudną.
Trudno nie zgodzić się z Maćkiem... Z Darkiem również.

darek_d
11-10-2010, 17:49
Masz racje .Wiec zacznij wiecej siedzieć przy swoich zdjęciach ,a mniej na forum;) Moze wkoncu pokarzesz mi szkole dobrego fotografowania i obrabiania zdjęć .Pozdrawiam

Nie rozumiem, czemu tak się zjeżyłeś. Pokazujesz zdjęcia, ja je oglądam i napisałem co sądzę, od początku widać, że krytyka Tobie nie leży, o moje zdjęcia się nie martw. Nie dziw się jak nie będziesz miał jakichkolwiek komentarzy traktując tak każdego, kto napisze, beee. Ja się cieszę jak ktoś szczerze mi napisze, staram się wyciągać wnioski, może nie zawsze mi to wychodzi, ale się staram.

JaroPienza
11-10-2010, 18:58
Nie rozumiem, czemu tak się zjeżyłeś. Pokazujesz zdjęcia, ja je oglądam i napisałem co sądzę, od początku widać, że krytyka Tobie nie leży, o moje zdjęcia się nie martw. Nie dziw się jak nie będziesz miał jakichkolwiek komentarzy traktując tak każdego, kto napisze, beee. Ja się cieszę jak ktoś szczerze mi napisze, staram się wyciągać wnioski, może nie zawsze mi to wychodzi, ale się staram.

No i widzisz ,jak ładnie odwrociles kota ogonem.Ty poprostu wyrzuciles moje zdjęcie do kosza z czym się nie zgadzam.Wsposob jaki to pokazalem możliwe ze był przesadny.Za co Duże Przepraszam.Faktycznie nie ma co bronić tak tego zdjęcia.Jak je przekadruje i obrobie to się podyskutuje.Pozdrawiam

Hoobie
11-10-2010, 19:47
Tak sobie patrze na to zdjecie i ... widze ciekawe kadry z dlugiej lufy ;)
Bo warunki miales przednie :D