Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] na ryby
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img156.imageshack.us/i/naryby.jpg/)
Pozdrawiam Łukasz.
P.S.
Zauważyłem, że zakłądane przeze mnie posty nei pojawiają sie w "nowe posty". Ktos moze wie co jest nie tak?
zapewne dla Ciebie to zdjecie jest dobre, skoro je tutaj umiesciłeś - niestety dla mnie jest to fotografia całkowicie żle skomponowana, widać że miałeś bardzo ładne światło w momencie robienia tej fotografii, ale nie umiałeś tego światła wykorzystać, bo w tym kadrze który bądżmy szerzy robi wrażenie całkowicie przypadkowego, to swiatło podkresla tylko ten wielki bałagan - sorry ale ta fotografia nadaje się tylko do kosza :)
Zgodze sie z Januszem...
Szkoda, ze nie udalo Ci sie wykorzystac tych ciekawych warunkow.
zapewne dla Ciebie to zdjęcie jest dobre, skoro je tutaj umieściłeś
Dobre - nie jest, wiem o tym. Zdaje sobie sprawę z "bałaganu" w kadrze. Wiem, ze słup po lewej przeszkadza, itp. Jestem ciekawy co Wy ( Państwo) myślicie na temat tego pstryku ( bo to po prostu pstryk). Teraz juz wiem i dziękuje.
Pozdrawiam
GUINNESSts
08-10-2010, 20:47
Dobre - nie jest, wiem o tym. Zdaje sobie sprawę z "bałaganu" w kadrze. Wiem, ze słup po lewej przeszkadza, itp. Jestem ciekawy co Wy ( Państwo) myślicie na temat tego pstryku ( bo to po prostu pstryk). Teraz juz wiem i dziękuje.
Pozdrawiam
Moze sie myle, ale chyba niewiele wiesz;) Jednak trudno oceniac na poczatku przygody samego siebie.
Dla mnie ta pstrykografia jak piszesz, ma sens. Malo tego. Posiada moc przekazu w bardzo ladnej oprawie.
Rzadko udaje sie w badz co badz, ciagle w kat. krajobraz, stworzyc opowiadanie za pomocą jednego pstryka.
Tu jest piekne tlo. Co prawda na pierwszym planie, lecz ciekawie odcięte poprzez jasna mgielke. A kawalek dalej bohater, rowniez w ciekawej oprawie. Calosc bardzo fajnie opowiada historie. I w żadnym wypadku nie jest to kosz.
Wrecz odwrotnie!!!
Co nie zmiena faktu, że to po prostu "pstryk". Bez przygotowań, itp.
Jechał gość z wędką, fajnie zaświeciło, więc aparat w łąpe i pstryk....
Do dobrego ( i przemyślanego) zdjęcia - bo takie staram sie robić wiele mu brakuje, ale założę sie, ze sporo znakomitych zdjęć powstało przez "przypadek".
A z drugiej strony ciesze sie, ze sie komuś poza mną jeszcze podoba.
GUINNESSts
08-10-2010, 21:05
Zdjecie, ktore zrobiłem przez przypadek, dziesieciokrotnie zwrocilo koszty zakupu sprzetu:) Jednak tym tokiem myslenia nigdzie nie dojdziemy;):) Pasja... Nic więcej!
Jednak tym tokiem myslenia nigdzie nie dojdziemy
Ale ja przecież wcale nie twierdze, ze trzeba strzelać ile wlezie i w co wlezie a potem - żyć nadzieja, że możne coś się z tego wybierze, może się uda.
Zobaczyles goscia na rowerze. fajnie zaswiecilo. chwyciles aparat... toz to kwintesencja zdjecia reportazowego i tak bym na nie patrzyl - bo to wszystko tu widac. A co miales biec w bok zeby Ci w dali slup nie wszedl? Juz nie przesadzajmy z tym puryzmem kadrow bo to rzeczywiscie zaczyna sie zamieniac w steplologie ( od stempla w photoshopie- potem mamy idealne plany tylko zycia i ognia w tym nie ma.
Nie mowie, ze wyszlo mistrzostwo swiata, ale z tym pstrzkiem i balaganem to juz bym nie przesadzal.