Szukaj
zapewne dla Ciebie to zdjecie jest dobre, skoro je tutaj umiesciłeś - niestety dla mnie jest to fotografia całkowicie żle skomponowana, widać że miałeś bardzo ładne światło w momencie robienia tej fotografii, ale nie umiałeś tego światła wykorzystać, bo w tym kadrze który bądżmy szerzy robi wrażenie całkowicie przypadkowego, to swiatło podkresla tylko ten wielki bałagan - sorry ale ta fotografia nadaje się tylko do kosza![]()
Ostatnio edytowane przez harb ; 08-10-2010 o 09:10
Zgodze sie z Januszem...
Szkoda, ze nie udalo Ci sie wykorzystac tych ciekawych warunkow.
Moze sie myle, ale chyba niewiele wieszJednak trudno oceniac na poczatku przygody samego siebie.
Dla mnie ta pstrykografia jak piszesz, ma sens. Malo tego. Posiada moc przekazu w bardzo ladnej oprawie.
Rzadko udaje sie w badz co badz, ciagle w kat. krajobraz, stworzyc opowiadanie za pomocą jednego pstryka.
Tu jest piekne tlo. Co prawda na pierwszym planie, lecz ciekawie odcięte poprzez jasna mgielke. A kawalek dalej bohater, rowniez w ciekawej oprawie. Calosc bardzo fajnie opowiada historie. I w żadnym wypadku nie jest to kosz.
Wrecz odwrotnie!!!
Co nie zmiena faktu, że to po prostu "pstryk". Bez przygotowań, itp.
Jechał gość z wędką, fajnie zaświeciło, więc aparat w łąpe i pstryk....
Do dobrego ( i przemyślanego) zdjęcia - bo takie staram sie robić wiele mu brakuje, ale założę sie, ze sporo znakomitych zdjęć powstało przez "przypadek".
A z drugiej strony ciesze sie, ze sie komuś poza mną jeszcze podoba.
Sudety z balkonu
Zdjecie, ktore zrobiłem przez przypadek, dziesieciokrotnie zwrocilo koszty zakupu sprzetuJednak tym tokiem myslenia nigdzie nie dojdziemy
Pasja... Nic więcej!
Zobaczyles goscia na rowerze. fajnie zaswiecilo. chwyciles aparat... toz to kwintesencja zdjecia reportazowego i tak bym na nie patrzyl - bo to wszystko tu widac. A co miales biec w bok zeby Ci w dali slup nie wszedl? Juz nie przesadzajmy z tym puryzmem kadrow bo to rzeczywiscie zaczyna sie zamieniac w steplologie ( od stempla w photoshopie- potem mamy idealne plany tylko zycia i ognia w tym nie ma.
Nie mowie, ze wyszlo mistrzostwo swiata, ale z tym pstrzkiem i balaganem to juz bym nie przesadzal.
-------------------------
Nikon D80; D300; Fuji S3PRO + S8 mm; N 12-24; N 18-200 VR; T 24-70; N70-300 VR; N 24/2.8 N 35/2.0; N 50/1.8; N 85/1.8; N 300/4.5
Skontaktuj się z nami