PDA

Zobacz pełną wersję : problem z wordpressem

shaddixx
05-10-2010, 00:37
Mam taki komunikat przy formatce logowania:

http://targilegionowo.pl/wp-login.php

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/aa10m/domains/targilegionowo.pl/public_html/wp-config.php:1) in /home/aa10m/domains/targilegionowo.pl/public_html/wp-login.php on line 333

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/aa10m/domains/targilegionowo.pl/public_html/wp-config.php:1) in /home/aa10m/domains/targilegionowo.pl/public_html/wp-login.php on line 342

gdy wpiszę login i hasło mam takie błędy:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/aa10m/domains/targilegionowo.pl/public_html/wp-config.php:1) in /home/aa10m/domains/targilegionowo.pl/public_html/wp-login.php on line 333

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/aa10m/domains/targilegionowo.pl/public_html/wp-config.php:1) in /home/aa10m/domains/targilegionowo.pl/public_html/wp-login.php on line 342

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/aa10m/domains/targilegionowo.pl/public_html/wp-config.php:1) in /home/aa10m/domains/targilegionowo.pl/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 690

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/aa10m/domains/targilegionowo.pl/public_html/wp-config.php:1) in /home/aa10m/domains/targilegionowo.pl/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 691

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/aa10m/domains/targilegionowo.pl/public_html/wp-config.php:1) in /home/aa10m/domains/targilegionowo.pl/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 692

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/aa10m/domains/targilegionowo.pl/public_html/wp-config.php:1) in /home/aa10m/domains/targilegionowo.pl/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 890

naczytałem się o tym przed chwilą, najczęstszym powodem są puste znaki gdzieś między znacznikami php no ale już więcej nie moge sie dopatrzeć.

ktoś pomoże?

rychu_cmg
05-10-2010, 00:52
problem tkwi w pliku wp-config.php w głównym katalogu gdzie zainstalowałeś wordpressa.

dziadu
05-10-2010, 01:10
W protokole HTTP przesyłanie strony zaczyna się od wysłania nagłówka. Zanim nagłówek (teoretycznie dowolny tekst) zostanie wysłany, serwer ma możliwość wykonania różnych akcji, np przekierowanie strony. Po wysłaniu pierwszej porcji danych (nawet zwykły tekst) lub nagłówka serwer może dalej już tylko przesyłać dane. Kiedy takie dane się pojawiają? Każdy znak w przetwarzanym pliku, nawet jeśli to jest plik php, a znak nie jest zamknięty pomiędzy znacznikami <?php ?> jest daną, nawet znak nowej linii. Sprawdź, czy w linijce nr 1 (wp-config.php:1) nie masz jakiejś spacji albo nowej linii. Ogólnie usuń wszystko co znajduje się przed znacznikiem <?php oraz po znaczniku ?>. Ma tam nie być żadnych znaków.

shaddixx
05-10-2010, 01:10
rychu:

tyle wiem, już na pamięc go prawie znam.
Chciałbym żeby ktoś chciał się temu plikowi przyjrzał bliżej:) bo ja dojść nie mogę.

dziadu: już lookam.

shaddixx
05-10-2010, 01:14
dalej to samo, nie mam spacji przed i za tymi znacznikami. Ani w wp-login, ani w wp-config.

dziadu
05-10-2010, 01:19
Pokaż jeszcze co znajduje się w pliku wp-login.php, linijki 333 i 342 albo też go podeślij na maila.

Władca Pixeli
05-10-2010, 01:28
Czy to jest całkowicie nowa instalacja?
Czy były jakieś problemy podczas instalacji.
O ile pamiętam to na serwerach opartych na Windows były problemy ze kilkoma skryptami i robiłem poprawki.

j_szczygiel
05-10-2010, 01:34
a masz htaccess w folderze wordpressa? Ostatnio nagle wywalilo mi podobny komunikat, tylko linijki cos sie nie zgadzaja ;)

shaddixx
05-10-2010, 07:32
jest plik htcaccess, instalacja była robiona od nowa. Nie znam serwera bo to nie mój, z tego co zauważyłem jest to czyjś prywatny serwer linuxowy.

fIlek
05-10-2010, 08:04
a masz htaccess w folderze wordpressa? Ostatnio nagle wywalilo mi podobny komunikat, tylko linijki cos sie nie zgadzaja ;)

Mówisz, że nie ma php5? ;)

docxxx
05-10-2010, 08:35
Pomimo, ze serwer obsluguje php5, defaultowo moze parsowac pliki php jako v4, dlatego w pliku htaccess trzeba wpisac zaklecie, ktore powoduje, ze pliki *.php (a nie tylko *.php5) beda potraktowane "PeHaPe pienc".

dziadu
05-10-2010, 09:26
Po czym wnioskujecie, że to problem z PHP?

docxxx
05-10-2010, 09:30
Ja po tym, ze przeczytalem tylko ostatnia wypowiedz filka :mrgreen:

j_szczygiel
05-10-2010, 11:38
Mówisz, że nie ma php5? ;)

A zebym to ja sie znal na tym jak Ty :-P ;)

vredota
05-10-2010, 11:53
Jak napisał dziadu: problem to nagłówki, które są wysyłane później, już po rozpoczęciu transmisji danych (treść strony, obrazki, itp.). Zaś MUSI być: nagłówki, dalej dane, na odwrót wychodzi tak, jak widać, z komunikatami.

Problem leży zapewne w wysyłaniu ciasteczek. Po próbie zalogowania się bez podanego loginu i hasła powinno wywalić informację lub błąd. Idzie zaś:

BŁĄD: Ciasteczka są blokowane lub nieobsługiwane przez Twoją przeglądarkę. Musisz włączyć obsługę ciasteczek, by móc używać WordPressa.

Opera 10.70.3488, ciasteczka włączone, akceptują się dla wszystkich witryn. Jak nic nawaliły ciasteczka i nie poszły. Ciasteczka wysyłane są właśnie w nagłówkach protokołu HTTP. Wyszukane na szybko: http://codex.wordpress.org/Login_Trouble, nigdy nie administrowałem WP.